ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ…

on .

 LARISA PAS

Ο κατήφορος του ΠΑΣ Γιάννινα αγωνιστικά και βαθμολογικά συνεχίζεται και η ομάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση καθώς ηττήθηκε και από τη Λάρισα με 2-0 το απόγευμα του Σαββάτου. Η τραγική εμφάνιση των Ηπειρωτών σε συνδυασμό με τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Αθανασιάδη και τα τρανταχτά διαιτητικά λάθη του Ζαχαριάδη έφεραν τη νέα αποτυχία. Η λανθασμένη αποβολή του Τσικάρσκι και το γκολ off side της ΑΕΛ με τον Γκόλια αποτελείωσαν τον κακό ΠΑΣ Γιάννινα που έμεινε χωρίς νίκη για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι.
«Ήταν στραβό το κλίμα, το’φαγε και ο γάιδαρος» αναφέρει η σοφή λαϊκή ρήση. Η αγωνιστική κατρακύλα του ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει τελειωμό. Οι αποδεκατισμένοι λόγω των απουσιών Ηπειρώτες ηττήθηκαν με 2-0 το Σάββατο από τη Λάρισα, η οποία συνεπικουρούμενη από τα σοβαρά λάθη των διαιτητών επικράτησε και ανέβηκε στους 11 βαθμούς. Η ομάδα της Ηπείρου έμεινε στους 7 βαθμούς και ισοβάθμισε στην 14η θέση της βαθμολογίας μαζί με Λεβαδειακό και ΟΦΗ.

Πώς έπαιξαν
Ο Γιάννης Πετράκης προχώρησε σε αλλαγή συστήματος και δύο προσώπων σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τη Λαμία. Ο Κρητικός τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-3-3 έχοντας να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες βασικών παικτών, ενώ στην προθέρμανση υπήρξε και πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Αθανασιάδη που αισθάνθηκε τράβηγμα στον δεξιό δικέφαλο και έμεινε εκτός, με τον Λουκίνα να παίρνει τη θέση του. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Τσικάρσκι, με τους Μιχαήλ και Τζημόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Λίλα και Σιόντης ήταν το δίδυμο στα αμυντικά χαφ και μπροστά τους ο Γιάκος, με τους Ντόλοβατς αριστερά, Παμλίδη δεξιά και Λουκίνα στο κέντρο της επίθεσης.
Από την άλλη ο Ιταλός Φέστα της ΑΕΛ έκανε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-3-3. Ο Κρίστινσον ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Καρανίκας και αριστερό ο Χούμπτσεφ, με τους Γκόλια και Ζίζιτς στόπερ στο κέντρο της άμυνας. Φατιόν, Μιλοσάβλεβιτς και Κοέφ στη μεσαία γραμμή, αριστερά ο Μπαργκάν, δεξιά ο Ντέλετιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Νούνιτς.

Λάθος off side στον Ντόλοβατς
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν προμήνυε το τι θα ακολουθούσε και την αγωνιστική κατρακύλα του ΠΑΣ. Η ομάδα του Πετράκη φωνάζει δικαίως για τη φάση του 6’ όταν ο βοηθός Πάτρας ανέκοψε λανθασμένα τον Ντόλοβατς με off side μετά από βαθιά μπαλιά του Τζημόπουλου.
Μέχρι το πρώτο τέταρτο, το ματς ήταν αναγνωριστικό και ο ΠΑΣ δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα από την ΑΕΛ, χωρίς όμως να μπορεί να κρατήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι.
Δοκάρι και πίεση η ΑΕΛ
Σταδιακά η ΑΕΛ άρχισε να κυριαρχεί και να κλείνει τον ΠΑΣ στα καρέ του, με τα ποσοστά κατοχής της μπάλας να κυμαίνονται στο 65% έναντι μόλις 35% του ΠΑΣ.
Στο 14’ δημιουργήθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Θεσσαλούς όταν ο Μπαργκάν έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κόρνερ του Ντέλετιτς και έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τσικάρσκι και με ενστικτώδη αντίδραση ο Βελλίδης την βρήκε με τον ώμο και την έστειλε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το δοκάρι για τη Λάρισα. Στο 16’ ο Μπαργκάν κέρδισε φάουλ στον άξονα και το εκτέλεσε ο Ντέλετιτς, όμως στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, με τον ΠΑΣ να στέκεται τυχερός,
Η πίεση των Λαρισαίων συνεχίστηκε και στο 29’ ο Μπαργκάν με εξαιρετική κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Νούνιτς, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Βελλίδη, όμως έχασε την ισορροπία του υπό την πίεση του Αποστολόπουλου και δεν κατάφερε να πλασάρει τον γκολκίπερ του ΠΑΣ που μπλόκαρε.
Στο 33’ και πάλι ο Σλοβένος Νούνιτς βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη όταν ο Τσικάρσκι σπρώχτηκε από αντίπαλο και μπερδεύτηκε με τον Τζημόπουλο, με αποτέλεσμα να τους κλέψει τη μπάλα ο Σέρβος, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.
Η μοναδική αξιόλογη φάση του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος και ουσιαστικά η μοναδική του τελική ήταν στο 39’ όταν ο Ντόλοβατς με σουτ ανάγκασε τον Κρίστινσον να κάνει την πρώτη επέμβασή του στο ματς και να διώξει σε κόρνερ.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ με τον ΠΑΣ να «πουλάει» συνεχώς τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και να κάνει πολλά λάθη αμυντικά και τους Λαρισαίους να μην καταφέρνουν να αξιοποιήσουν την εδαφική υπεροχή.

Αποβολή Τσικάρσκι, γκολ ο Γκόλιας
Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν δραματικά για τον ΠΑΣ μέσα σε ένα δίλεπτο στο ξεκίνημα της επανάληψης.
Στο 48’ της αναμέτρησης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σκοπιανός Τσικάρσκι που αλληλοτραβήχτηκε με τον Ντέλετιτς, μια απόφαση από υπερβολική έως εξωφρενική από τον διαιτητή Ζαχαριάδη. Φαίνεται ότι ο Μακεδόνας ρέφερι ήθελε να ρεφάρει τις διαμαρτυρίες του Κούγια για την περσινή του διαιτησία στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.
Με αριθμητικό μειονέκτημα ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί αμυντικά ούτε στην πρώτη φάση μετά την αποβολή και ήρθε το γκολ για την ΑΕΛ. Στο 50’ ο Ντέλετις εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε και πήγε στον Μιλοσάβλιεβιτς που έκανε το σουτ, ο Βελλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά, στην εξέλιξη της φάσης και πάλι ο πορτιέρο του ΠΑΣ έδιωξε μετά το σουτ του Ζίζιτς, όμως σε τρίτο χρόνο ο Γκόλιας την έστειλε με προβολή στα δίχτυα. Το γκολ ήταν εμφανώς off side και έπρεπε να ακυρωθεί καθώς μπροστά στον Βελλίδη ήταν ο Φατιόν, όμως το Σάββατο ο βοηθός Πάτρας μάλλον «πετούσε αετό» και δεν ήταν στο γήπεδο.

Μηδέν ευκαιρίες ο ΠΑΣ
Μετά το 1-0, η ΑΕΛ συνέχισε να διατηρεί τα ηνία του αγώνα καθώς οι παίκτες του ΠΑΣ δεν μπορούσαν να αλλάξουν μια σωστή πάσα. Στο 58’ ο Βελλίδης μπλόκαρε τη μπάλα μετά από σουτ του Μπαργκάν.
Ο Πετράκης προσπάθησε ανεπιτυχώς να βοηθήσει τον ΠΑΣ από τον πάγκο, ρίχνοντας με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού στο ματς τον Ξύδα αντί του Λουκίνα και αργότερα άλλαξε και το σύστημα βάζοντας τον Κακούμπα στη θέση του Γιάκου.
Το ματς έληξε ουσιαστικά στο 76’ όταν η ΑΕΛ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Μιλοσάβλιεβιτς έδωσε ωραία ασίστ στον Ντέλετιτς και ο Σέρβος μεσοεπιθετικός που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με εξαιρετικό τελείωμα με το αριστερό νίκησε τον Βελλίδη για το 2-0.
Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού το ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον ΠΑΣ να θέλει να κάνει κάτι επιθετικά, αλλά να μην μπορεί.
Ούτε η είσοδος του Κούζικ στη θέση του Παμλίδη άλλαξε κάτι στο επιθετικό κομμάτι και το 2-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ζαχαριάδη.
Ήταν η έβδομη φετινή ήττα του ΠΑΣ και το έκτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη για τους Ηπειρώτες που βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση. Η ομάδα δεν έχει καθόλου ποιότητα στο παιχνίδι της, οι μεταγραφές του καλοκαιριού βγήκαν σχεδόν όλες σκάρτες και ο κίνδυνος του υποβιβασμού αρχίζει να γίνεται υπαρκτός.
Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος έκανε λόγο για κακοδαιμονία, όμως εκτός από την ατυχία και τα διαιτητικά λάθη δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι η ομάδα είναι αδούλευτη και χωρίς ποιότητα στο παιχνίδι της.
Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες της Εθνικής, ο ΠΑΣ έχει δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια με Λεβαδειακό και ΟΦΗ στο «Ζωσιμάδες», με τις ομάδες δηλαδή που ισοβαθμεί. Αν δεν τα πάρει και τα δύο, τότε τα πράγματα αναφορικά με την παραμονή στην κατηγορία θα ζορίσουν αρκετά.
Ο ρυθμός έπεσε με τους γηπεδούχους να διατηρούν την πρωτοβουλία, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, τελειώνοντας την υπόθεση «νίκη» στο 76’ μετά τη συνεργασία των δύο Σέρβων, ο Μιλοσάβλιεβιτς κινήθηκε στον άξονα, πέρασε περίφημη μπαλιά στον Ντέλετιτς, που διαμόρφωσε το τελικό ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0.
* * *
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ
ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον 5, Καρανίκας 7, Ζίζιτς 6, Γκόλιας 6 (71’ Γρομητσάρης), Χούμπτσεφ 5 , Φατιόν 5, Κοέφ 5, Μιλοσάβλιεβιτς 7, Ντέλετιτς 8 (89’ Σαχίτι), Νούνιτς 5, Μπαργκάν 7 (66’ Πίτι).

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης 5, Αποστολόπουλος 4, Τζημόπουλος 4, Μιχαήλ Α. 4, Τσικάρσκι 3, Λίλα 3, Γιάκος 4 (75’ Κακούμπα), Σιόντης 3, Παμλίδης 4 (83’ Κούζικ), Ντόλοβατς 4, Λουκίνας 4 (61’ Ξύδας).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ (Λάρισα):
«Νομίζω ότι είχαμε μια καλή προσέγγιση του αγώνα, ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Δημιουργήσαμε πολλές μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο σκοράραμε δύο πανέμορφα γκολ. Δεν δώσαμε στους αντιπάλους μας καμία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν και βελτιώσαμε την απόδοση μας, όλοι οι παίκτες δουλεύουν σκληρά.
Καλή δουλειά κάνουν και όσοι δεν αγωνίζονται καθώς βοηθούν και εκείνοι με το τρόπο τους την ομάδα. Τους χρειαζόμαστε όλους γιατί είναι μια πολύ μεγάλη σεζόν και έτσι χτίζουμε ένα πολύ καλό ομαδικό πνεύμα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για μας και για τη Λάρισα με τα δεδομένα που υπάρχουν στη βαθμολογία. Εμείς στο παιχνίδι αυτό ήρθαμε με πάρα πολλά προβλήματα που με βάση και τη δυσκολία του παιχνιδιού έκαναν τη δουλειά μας ακόμα πιο δύσκολη και μας προέκυψαν και προβλήματα πριν τον αγώνα αλλά και μετά. Όλα αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, αναφέρομαι στο τραυματισμό του Αθανασιάδη πριν το παιχνίδι και την αποβολή συν ότι αμέσως μετά δεχτήκαμε και το γκολ.
Ό,τι αφορά το παιχνίδι νομίζω ότι η Λάρισα μπήκε καλύτερα από μας, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε κάποιες ευκαιρίες, όμως νομίζω ότι μετά το 25 με 30 λεπτό ισορροπήσαμε το ματς και εκεί που ελέγχαμε το παιχνίδι ήρθε η καθοριστική φάση της αποβολής και το γκολ που δεχτήκαμε αμέσως μετά. Αυτό έγειρε το παιχνίδι ακόμα περισσότερο στη πλευρά της Λάρισας μένοντας με δέκα παίκτες δεν μπορούσαμε να γίνουμε απειλητικοί, όπως δεν ήμασταν ούτε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ο αντίπαλος παρότι είχε τον έλεγχο δεν μας έκανε κάποια ξεκάθαρη ευκαιρία.
Αυτή τη στιγμή η ομάδα περνά μια περίοδο που θα την χαρακτήριζα ως κακοδαιμονία. Ποτέ στη ζωή μου δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά όταν υπάρχει μια τέτοια κατάσταση οφείλω να την καταθέσω. Έχουμε παίξει δέκα παιχνίδια και δεν έχουμε καταφέρει να χρησιμοποιήσουμε την ίδια ενδεκάδα σε δεύτερο σερί παιχνίδι. Από τους 27 ποδοσφαιριστές που έχουμε 5 παίκτες είναι εκείνοι που από την αρχή της προετοιμασίας δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Όλο αυτό δεν μας βοηθά να βρούμε τον ρυθμό μας και να κατασταλάξουμε σε κάποια ενδεκάδα. Τα παιχνίδια είναι όλα δύσκολα, εύχομαι αυτή η κακοδαιμονία να κάνει το κύκλο της να φύγει και να έρθουμε στα ίσια μας σαν ομάδα για να καταθέσουμε αυτά που μπορούμε».
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Ξάνθη-Πανιώνιος 0-1
Λεβαδειακός-ΟΦΗ 2-1
ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-2
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1
Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 0-0
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1
Απόλλων Σμύρνης-Άρης (σήμερα)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ*** 26 17-4
2. Ατρόμητος 24 16-6
3. Ολυμπιακός 20 13-5
4. Ξάνθη 18 10-5
5. ΑΕΚ 17 17-5
6. Παναθηναϊκός** 15 15-7
7. Πανιώνιος 14 11-11
8. Άρης* 12 10-9
9. Παναιτωλικός 12 12-14
10. Λαμία 11 9-13
11. Λάρισα 11 7-11
12. Λεβαδειακός 7 8-17
13. ΟΦΗ 7 7-16
14. ΠΑΣ Γιάννινα 7 5-17
15. Αστέρας Τρίπολης 6 7-12
16. Απόλλων Σμύρνης* 1 1-13
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Ξεκίνησε με -6
*** Ξεκίνησε με -2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(24, 25, 26/11/2018)
Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμ.
Αστέρας Τρίπ. - Λάρισα
Παναιτωλικός - ΑΕΚ
ΠΑΟΚ - Ξάνθη
ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός
Ατρόμητος Αθ. - Ολυμπιακός
ΟΦΗ - Άρης
Πανιώνιος - Λαμία