Από Δευτέρα στη διάθεση του Ι. Πετράκη οι έξι τραυματίες

on .

PETRAKHS GIANNHS

• Με σύμμαχο τον χρόνο και τη διακοπή του πρωταθλήματος πορεύεται ο ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό την επόμενη Κυριακή.
Η ομάδα της Ηπείρου προέρχεται από ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και κακών εμφανίσεων που την έχουν φέρει σε δυσχερέστατη θέση βαθμολογικά, ενώ ταλαιπωρείται και από πολλούς τραυματισμούς.
Η διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων ήταν βάλσαμο αυτή τη φορά καθώς υπάρχει χρόνος για να επανέλθουν κάποιοι τραυματίες. Μάλιστα οι πληροφορίες είναι ενθαρρυντικές πάνω στο μέτωπο των τραυματιών. Συγκεκριμένα, με ατομικό πρόγραμμα εξακολουθούν να προπονούνται οι Μυστακίδης, Αθανασιάδης, Κρίζμαν, Νικολιάς, Βιδάλ και Κάστρο, οι οποίοι όμως σταδιακά από Δευτέρα αναμένεται να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.
Ήδη ο Μπουκουβάλας προπονείται κανονικά και μέχρι την Κυριακή αναμένεται να του έχει αφαιρεθεί και ο νάρθηκας, έτσι ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί κόντρα στους Βοιωτούς.
Η μόνη δεδομένη απουσία για το παιχνίδι κόντρα στον Λεβαδειακό είναι του τιμωρημένου Τσικάρσκι, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τη Λάρισα, μαζί φυσικά με τους τραυματίες εδώ και καιρό Λέο και Περιστερίδη, οι οποίοι θα επιστρέψουν το 2019 σε αγωνιστική δράση.
Σήμερα το πρωί στις 11:00 υπάρχει προγραμματισμένη προπονήση, ενώ αύριο Κυριακή οι παίκτες θα έχουν ρεπό και από Δευτέρα θα μπει στην τελική ευθεία η προετοιμασία για την οριακή αναμέτρηση με τον ισόβαθμο Λεβαδειακό.
Από τις προπονήσεις του ΠΑΣ απουσιάζουν και οι δύο διεθνείς, Τσικάρσκι και Λίλα. Η Εθνική Σκοπίων στην οποία αγωνίζεται ο Τσικάρσκι αγωνίστηκε χτες το βράδυ με τον Λιχτενστάιν, ενώ τη Δευτέρα θα υποδεχθεί το Γιβραλτάρ. Η Εθνική Αλβανίας του Λίλα υποδέχεται σήμερα το βράδυ την Σκωτία στην τελευταία αναμέτρηση για το Nations League.
Η συνεργασία του ΠΑΣ με τον ΟΗΕ
Στο συνέδριο του European Football for Development Network που διεξάγεται στη Γάνδη του Βελγίου, παρουσιάστηκε η συνεργασία του ΟΗΕ με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, το 2016, παράλληλα με άλλα παραδείγματα συνεργασίας του ΟΗΕ με τον κόσμο του αθλητισμού.
Κύριος στόχος είναι η ενημέρωση για την προώθηση των 17 Στόχων του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το EFDN αποτελείται από 64 μέλη-επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου από όλη την Ευρώπη που είναι αφοσιωμένες στην αρχή της κοινωνικής ευθύνης