Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

KATSIKA AGROTIKOS

Κατσικά-Αγροτικός 0-2

• Το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Α’΄κατηγορίας έγινε στο γήπεδο της Κατσικάς όπου η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον πρωτοπόρο Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά από τον οποίο ηττήθηκε με 0-2.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Αγροτικού η οποία ερχόταν από την βαριά ήττα με 0-4 από την Ανατολή και ήθελε να δείξει ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν μια άτυχη στιγμή. Και πραγματικά στο πρώτο ημίχρονο το κατάφερε, είχε καλή απόδοση, είχε ευκαιρίες και φυσικά είχε και γκολ.
Η Θύελλα στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε την εικόνα που μας έδειξε την περασμένη αγωνιστική στο Πέραμα, οι παίκτες της έκαναν πολλά και αβίαστα λάθη και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Γρηγοριάδη.
Ο Αγροτικός στο 16’ έχασε την ευκαιρία όταν ο Ορφανός εκτέλεσε φάουλ, ο Ταίρης έκανε την προβολή και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Τσακτσίρα.
Στο 20’ σέντρα του Τσόκρη κεφαλιά του Ηλιόπουλου η μπάλα λίγο άουτ. Ένα σουτ του Βλάχου στο 23΄για την Κατσικά η μπάλα έφυγε παράλληλα από την εστία του Γρηγοριάδη.
Η Κατσικά θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-0 στο 37’ όταν ο Τσόκρης στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 41’ ο Αγροτικός άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Ορφανού.
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Κατσικά και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο τερματοφύλακας Νίκος Γρηγοριάδης ήταν αυτός που έδωσε στην κυριολεξία τη νίκη στον Αγροτικό, αφού πρώτα γλίτωσε τουλάχιστον σε 4 περιπτώσεις το 1-1 και από δική του μπαλιά έγινε το 0-2.
Βέβαια σημαντικό ρόλο στο να έχει η Κατσικά την υπεροχή έπαιξε και ότι ο Αγροτικός έμεινε από το 51’΄με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παππά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Οι φιλοξενούμενοι στο 59’ ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα του Λισγάρα στον Φαρμάκη, φάση που φαίνεται να έχουν δίκιο οι του Αγροτικού.
Στο 62’ σέντρα του Παπαβασιλείου, ο Λισγάρας έκανε την κεφαλιά ο Γρηγοριάδης έπεσε στη δεξιά γωνιά του και απέκρουσε.
Δεύτερο δοκάρι στο 65’ για τους γηπεδούχους με κεφαλιά του Βαρτζιώτη και στη συνέχεια της φάσης ο Μπελεβέτης έκανε το σουτ με τον Γρηγοριάδη να διώχνει τη μπάλα. Πλασέ του Κυρίτση στο 81’ η μπάλα λίγο άουτ.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Κατσικά στο 82’ με τον Μπελεβέτη να κάνει το σουτ, αλλά και πάλι ο Γρηγοριάδης είχε την απάντηση αποκρούοντας σωτήρια τη μπάλα.
Έτσι, αφού η Κατσικά δεν μπόρεσε να κάνει το 1-1 στο 84’ ο Γρηγοριάδης έκανε το βολέ πέφτοντας στο έδαφος, ο τερματοφύλακας της Κατσικάς που είχε βγει από την εστία του και οι συμπαίκτες του νόμισαν ότι ο διαιτητής θα διακόψει το παιχνίδι για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Γρηγοριάδη, ο κ. Μπαλατσούκας όμως άφησε να εξελιχθεί και σωστά έκανε το ματς, η μπάλα έφτασε στον Φαρμάκη που σχεδόν από το χώρο του κέντρου «κρέμασε» τον Τσακτσίρα που ήταν ήδη εκτός περιοχής κάνοντας έτσι το 0-2.
Στο 88’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νικολάου.
Η Κατσικά έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις όταν ο Ασωνίτης έκανε το σουτ απέκρουσε τη μπάλα ο Γρηγοριάδης, αυτή έφτασε στον Βλάχο που από κοντά έκανε το πλασέ αλλά και πάλι ο Γρηγοριάδης ήταν ανίκητος αποκρούοντας τη μπάλα.
Διαιτησία: Μπαλατσούκας (Μωυσιάδης-Τσάντας).
Κατσικά: Τσακτσίρας,Νικολάου, Παππάς (60’ Μπελεβέτης), Βαρτζιώτης, Λισγάρας, Παπαβασιλείου, Αλμπέρης, Τάτσης, Γιαννάκης, Βλάχος, Ασωνίτης.
Αγροτικός: Γρηγοριάδης, Ταίρης, Τσόκρης, Πανίδης, Τάσσος, Φαρμάκης (90’ Παπαρούνας), Κυρίτσης, Ηλιόπουλος (67’ Ζότα), Καράβας, Ορφανός (77’ Γκόνης), Παππάς.
* * *

KOUTSELIO METSOBO

Κουτσελιό-Μέτσοβο 0-2
Νίκη που ισοδυναμεί με μισή παραμονή πέτυχε το Μέτσοβο 0-2 μέσα στο Κουτσελιό, μια ομάδα που έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο και για αυτό η νίκη αυτή για το Μέτσοβο σημαίνει πολλά.
Η ομάδα του Λεωνίδα Μαλισόβα μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι δείχνοντας περισσότερη διάθεση σε σχέση με τους γηπεδούχους.
Ωστόσο η πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι ήταν για το Κουτσελιό στο 6’ με τον Μητρογιάννη να κάνει τη σέντρα, ο Αγγέλης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους καλή στιγμή ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 20’ με τον Παλιαοπάνο να κάνει τη σέντρα και ο Τσιόστας Κ. με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στεφανή. Στο 42’ σουτ του Παλαιοπάνου η μπάλα λίγο άουτ.
Ωστόσο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο το Μέτσοβο στις καθυστερήσεις κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του και πάλι με τον Τσιόστα Κ. ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σταχούλη στέλνοντας με σουτ τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε λίγες φάσεις με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να μειώσουν το σκορ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι αλλά χωρίς να το καταφέρουν. Δύο καλές ευκαιρίες είχε το Κουτσελιό με τους Κακαράντζα (58’) και Ντούτση (68’).
Διαιτησία: Μάντζιος (Πάνος Σ.-Γεωργίου)
Κουτσελιό: Στεφανή, Δάσκαλος Α., Μητρογιάννης, Πρέντζας, Μάγκος, Αναγνωστόπουλος (11΄ λ.τρ. Ευθυμιάδης-59΄ Ντούτσης), Αγγέλης, Κακαράντζας, Αλεξίου (76΄ Σιώζος), Δάσκαλος Ι., Γκεσούλης (46΄ Θανάσης).
Μέτσοβο: Αγγέλης, Μπαλιούσκας, Τσιόστας Χ., Τσουλιάης, Κέντρος, Τσιόστας Κ., Σταχούλης (86΄ Πατσιάς-90’ λ.τρ. Ποτσάι), Μπλέτσος, Παλαιοπάνος, Τσουλιάης Θ., Γκουντέβενος (72΄ Τσουλιάης Κ.)
* * *

PINDOS ELEOUSA

Πίνδος Κόνιτσας - Ελεούσα 0-1
Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε η Θύελλα Ελεούσας, καθώς επικράτησε με 0-1 της Πίνδου Κόνιτσας για την 13η αγωνιστική της Hall οf Brands A’ Eρασιτεχνικής.
Η ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα πέτυχε τέρμα με το καλημέρα σχεδόν της αναμέτρησης και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, είχε και άλλες ευκαιρίες για γκολ αλλά τόσο η αστοχία των παιχτών όσο και ο τερματοφύλακας Χατζηρούμπης της στέρησαν να διευρύνει το προβάδισμά της.
Στο 5’ ο Νάκος έβγαλε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά και ο Βελτσίστας με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χατζηρούμπη για το 0-1, σε μία φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ειδικά στον πρώτο βοηθό Κόλλια ότι ο επιθετικός της Ελεούσας ήταν σε αντικανονική θέση.
Η Πίνδος δεν μπόρεσε από το σημείο αυτό και έπειτα να αντιδράσει για να διεκδικήσει την ισοφάριση, καθώς ένα σουτ του Τσαλιαμάνη δεν απείλησε τον Γεωλδάση όπως και μια σέντρα σουτ του Χαλούλου.
Στο 16’ ο Χατζηρούμπης μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια σε σουτ του Βελτσίστα, ενώ στο 22’ ο Ρούστα έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή σε κόρνερ σε πλασέ του Βελτσίστα.
Στο 36’ ο Νάκος πλάσαρε με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Χατζηρούμπη.
Στην επανάληψη, στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν πονοκεφάλους για την εστία του Γεωλδάδη, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει στο 58’ αποκρούοντας τη μπάλα σε σουτ του Κίτσου.
Στο 61’ η Πίνδος έμεινε με δέκα παίχτες λόγω της αποβολής του Μήτσου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Βελτσίστας εκτέλεσε το φάουλ με τον Χατζηρούμπη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.
Στο 80’ ο Βελτσίστας πάσαρε στον Νάκο με τον τελευταίο να κάνει το πλασέ και τον εξαιρετικό τερματοφύλακα της Πίνδου να απομακρύνει με τα πόδια.
Στο 81’ ο Πρόεδρος της Πίνδου κ. Χατζηρούμπης εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στον βοηθό Κόλλια, ενώ απώθησε και τον διαιτητή Νέο όταν πήγε να τον απομακρύνει.
Το περιστατικό με τη παρέμβαση των πιο ψύχραιμων έληξε εκεί και δε δόθηκε καμία συνέχεια.
Στο 87’ σε σέντρα σουτ του Χαλούλου ο Γεωλδάσης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο 89’ ο Χατζηρούμπης είπε και πάλι όχι σε πλασέ του Βελτσίστα.
Διαιτησία: Νέος (Κόλλιας - Παπαδόπουλος Ν.)
Πίνδος Κόνιτσας (Τσαλιαμάνης): Χατζηρούμπης, Ράγγας(46’ Βλάχος), Ρούστα, Σπανός Α., Σπανός Χ., Μήτσος, Κίτσος, Χαλούλος, Σπανός Δ. (46’ Πούλιος), Δημόπουλος, Τσιαλαμάνης (66’ Διαμάντης).
Θύελλα Ελεούσα (Κοντοδήμας): Γεωλδάσης, Πέτσιος, Πότσης Γ., Τζουρμανάς, Οικονόμου, Πότσης Θ, Σοκορέλης (75’ Γιώτης), Πεπόνης, Βελτσίστας (90’ Τσίκας), Νάκος, Καλές.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ
* * *

KRAPSH PERAMA

Κράψη - Πέραμα 0-2
Μεγάλος πρωταγωνιστής στην επικράτηση του Περάματος επί του ΠΑΣ Κράψης, ήταν ο Χριστόφορος Φώτης, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, χαρίζοντάς της, τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης, φτάνοντας τους 22 βαθμούς, πλησιάζοντας την ομάδα της Κράψης, που παρέμεινε στους 24, κι όλα αυτά στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής ημέρας της Hall of Brands Α ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Το πρώτο μέρος ήταν και το πιο ουσιαστικό, καθώς σε αυτό είδαμε γκολ, ευκαιρίες και έναν γρήγορο ρυθμό με εναλλαγές.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, έχοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, όταν από την εκτέλεση φάουλ του Τσακανίκα Ι. στο 9΄, η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 13΄κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν και πάλι από την εκτέλεση φαουλ του Τσακανίκα Ι. η μπάλα πέρασε απ΄όλους, με τον Φώτη ως τελικός αποδέκτης να την στέλνει στα δίχτυα, με κεφαλιά στην κλειστή γωνία του Μπόζιαρη. Στο 14΄ έχασαν ακόμη μια ευκαιρία, με το σουτ του Τάτση να περνά πάνω από την αντίπαλη εστία.
Το γκολ, αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν το ματς. Συγκεκριμένα στο 15΄ ο Σταμούλης έδωσε στον Ζαμπέτα, εκείνος έκανε το σουτ με τον Βάσιο να αποκρούει την μπάλα, παραχωρώντας το κόρνερ, από την εκτέλεση κόρνερ του Σταμούλη, η μπάλα κατέληξε μετά από κόντρες, στον Ζαμπέτα, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, με τον Βάσιο να αποκρούει και πάλι.
Στην συνέχεια ο Αλεξίου έδωσε στον Σταμούλη, εκείνος με κεφαλιά από κοντά, δεν κατάφερε να νικήσει τον Βάσιο, ο οποίος απέκρουσε πέφτοντας.
Στο 20΄ ήταν και πάλι σειρά των «μπλε»να απειλήσουν, με το σουτ του Τάσση να αποκρούεται από τον Μπόζιαρη.
Στο 27΄ ήρθε και το δεύτερο γκολ για την Προοδευτική, όταν από ασιστ του Τάτση, ο Φώτης έκανε το κοντρόλ και με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2.Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με την βροχή να επηρεάζει εμφανώς το παιχνίδι και των δύο ομάδων.
Στο 54΄ο Κατσάνος με σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Βάσιο, ο οποίος μπλόκαρε ψύχραιμα την μπάλα. Στο 55΄ το σουτ του Τσακανίκα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Οι «κίτρινοι» πίεσαν για το γκολ, που θα τους έβαζε στο παιχνίδι, χάνοντας διπλή ευκαιρία στο 75΄, όταν αρχικά στο σουτ του Αλεξίου από κοντά, ο Βάσιος είπε «όχι», αποκρούοντας με δυσκολία, στην επαναφορά η μπάλα βρέθηκε στον Σήτο, ο οποίος με προβολή δεν κατάφερε να νικήσει και πάλι τον Βάσιο, με τον τερματοφύλακα του Περάματος να μπλοκάρει εν τέλει τη μπάλα. Στο 90΄ ήρθε ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για την Κράψη, όταν από σέντρα του Καρατζιά, η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή του Βάσιου, με τον Αλεξίου από κοντά να την στέλνει άουτ.
Διαιτησία: Ντάρας (Αγόρας –Σπυρογιώτης)
ΠΑΣ Κράψης (Χρήστος Αγγέλης): Μπόζιαρης, Κουκλίδης, Καρατζιάς, Φαρμάκης (83΄ Μάντζιος), Σταμούλης (70΄ Παράσχης), Λυπίτκας, Αλεξίου, Κατσάνος, Ζαμπέτας (83΄Χαλαύτρης), Κατσούδας (63΄ Σήτος), Βύζας.
Προοδ. Περάματος (Αντώνης Δημητρίου): Βάσιος, Κουκοδήμος (90΄Μπαρούτας), Τσακανίκας Β., Στόλης, Συμεωνίδης, Διαμάντης, Τάσσης (79΄Μανούρης), Τσακανίκας Ι., Τάτσης (86΄Σταματόπουλος), Φώτης (75΄λ. τρ. Ντόβας ), Τζάλλας.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ
* * *
Χουλιαράδες-Μικρασιάτες 2-3
Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στο «Στάθης Τσανακτσής» με τους Μικρασιάτες να παίρνουν τη νίκη 2-3 στις καθυστερήσεις από τους Χουλιαράδες και να εδραιώνονται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.
Οι Χουλιαράδες άνοιξαν το σκορ στο 39’ με τον Γεράση να κάνει τη σέντρα και τον Κακαράντζα να κάνει το 1-0 σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 57’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαλαντάνη Ν., ο Μπαλαντάνης Κ. με κεφαλιά έκανε το 1-1.
Από εκεί και μετά το ματς πήρε φωτιά με τους Μικρασιάτες να έχουν δύο καλές ευκαιρίες με τον Σιουκουλάνη (60’ και 74’).
Η ΑΕΜ πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 75’ με τον Μαργωμένο να ανατρέπει τον Κοτσώνη και τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Σιουκουλάνη κάνοντας το 1-2.
Οι παίκτες των Χουλιαράδων δεν το έβαλαν κάτω και στο 81’ μετά από ωραία ενέργεια των Λάμπρου και Γεράση, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και ο Γκόλιας με πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.
Αυτό όμως δεν έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα αφού στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ναυρόζογλου Ι. με πλασέ έκανε το 2-3 δίνοντας μια μεγάλη νίκη στους Μικρασιάτες που πανηγυρίστηκε έξαλλα.
Διαιτησία: Σταματελόπουλος (Χαρίσης-Θανασιάς).
Χουλιαράδες: Μαργωμένος, Τσακμάκης, Οικονόμου, Τσουμάνης, Μιχάλης, Γκόλιας, Κακαράντζας, Γεράσης, Λάμπρου, Γούλας (90΄ Τσακανέλης), Λώλης (67΄ Πρέμος)
Α.Ε.Μ.: Νάκος, Λάγκας, Μπαλαντάνης Κ. (73΄ Βασιλειάδης), Μπαλαντάνης Ν., Ναυρόζογλου Α., Ανανιάδης, Κοτσώνης, Σιουκουλάνη, Ναυρόζογλου Γ. Ναυρόζογλου Ι., Τότσικας

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μουσιωτίτσα-Ζωοδόχος 0-3
Κουτσελιό-Μέτσοβο 0-2
Πίνδος Κόνιτσας-Ελεούσα 0-1
Κατσικά-Αγροτ. Αστέρας 0-2
ΠΑΣ Κράψης-Πέραμα 0-2
Χουλιαράδες-Μικρασιάτες 2-3
Καστρίτσα-Πράμαντα 3-1
Ανατολή-Αετός Νήσου 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αγροτ. Αστέρας 29 38-15
2. Ανατολή 28 31-8
3. Ελεούσα 26 26-15
4. Κατσικά 25 22-10
5. Μικρασιάτες 25 17-14
6. ΠΑΣ Κράψης 24 24-12
7. Πέραμα 21 16-17
8. Μέτσοβο 21 22-21
9. Χουλιαράδες 21 19-14
10. Καστρίτσα 20 24-20
11. Πίνδος Κόνιτσας 15 12-15
12. Ζωοδόχος 12 14-25
13. Κουτσελιό 10 8-21
14. Αετός Νήσου 5 9-21
15. Πράμαντα 5 13-30
16. Μουσιωτίτσα -6 5-42

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(15, 16/12/2018)
Κουτσελιό - Χουλιαράδες
Μέτσοβο - Ανατολή
Ζωοδόχος - Πέραματα
Ελεούσα - Μουσιωτίτσα
Πράμαντα - Πίνδος Κόνιτσας
Αετός Νήσου - Κατσικά
Αγροτ. Αστέρας - Κράψη
Μικρασιάτες - Καστρίτσα