Ο ΠΑΣ «σφραγίζει» την πρόκριση στο επόμενο γύρο του κυπέλου

on .

KYPELLO

• Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας σφραγίζει σήμερα το απόγευμα (7:30 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 1ου Ομίλου.
Η ομάδα της Ηπείρου προέρχεται από τη νίκη της με 3-1 επί του Πανιωνίου για το πρωτάθλημα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του 2018 και έχει ακόμα δύο αγωνιστικές υποχρεώσεις για να κλείσει τη χρονιά. Σήμερα με τον Ηρακλή για το Κύπελλο και την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα στην Τούμπα.
Ο ΠΑΣ βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου του με 6 βαθμούς καθώς έχει επικρατήσει με 1-2 του Ατρόμητου στο Περιστέρι και με 5-0 της αδύναμης Θύελλας Καμαρίου. Στην δεύτερη θέση ισοβαθμούν Ατρόμητος και Ηρακλής με 3 βαθμούς. Ουσιαστικά ο ΠΑΣ είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση και θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να αποκλειστεί και να συμβούν πράγματα και θαύματα.
Η ομάδα της Ηπείρου δεν πρέπει να χάσει με τρία γκολ διαφορά από τον «Γηραιό» που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη πρέπει να εμφανιστεί σοβαρό και μετρημένο στο σημερινό παιχνίδι προκειμένου να εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου. Η κατάληψη της πρώτης θέσης θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους Ηπειρώτες καθώς στην κλήρωση της Παρασκευής (21/12 11:30) θα μπουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και θα αποφύγουν όλες τις υπόλοιπες ομάδες που θα καταλάβουν τις πρώτες θέσεις των ομίλων, ενώ θα έχει και πλεονέκτημα έδρας, δηλαδή θα δώσουν εκτός το πρώτο παιχνίδι.
Ο Πετράκης θα κάνει αρκετές αλλαγές στο σημερινό παιχνίδι θέλοντας να ξεκουράσει πολλούς παίκτες από τους λεγόμενους βασικούς ενόψει του κυριακάτικου παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σίγουρος απόντας θα είναι ο Λίλα, ο οποίος υποβλήθηκε χθες σε μαγνητική για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του στο αριστερό πόδι. Είναι δεδομένο ότι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής νεαροί ποδοσφαιριστές χωρίς πολλά παιχνίδια. Παρότι δεν ανακοινώθηκε αποστολή για ακόμα μια φορά, στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν παίκτες όπως οι Ευαγγέλου, Νάουμετς, Λουκίνας. Ενδεχομένως να πάρει χρόνο συμμετοχής κάποιος από τους Τζημόπουλο και Νικολιά που δεν θα αγωνιστούν στην Τούμπα λόγω καρτών.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Βενετικίδης, Τσικάρσκι, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Ευαγγέλου, Βιδάλ, Σιόντης, Κούζικ, Νάουμετς, Ξύδας, Λουκίνας.
Με υπηρεσιακό προπονητή ο Ηρακλής
Η ήττα στη Δράμα από τη Δόξα και η αγωνιστική κατρακύλα του Ηρακλή έφεραν την παραίτηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου από την τεχνική ηγεσία του «Γηραιού».
Υπηρεσιακός προπονητής θα καθίσει σήμερα στον πάγκο ο Τάσος Κατσαμπής, ενώ στην αρχική αποστολή των «κυανόλευκων» επιστρέφει ο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Γρηγοριάδης, Βοσνιάδης, Γόμος, Γιαννίτσης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Κούσας, Κλέιτον, Κωστούλας, Κουτρομάνος, Παναγιωτούδης, Καλτσάς, Πασάς, Χασομέρης, Πτηνόπουλος, Περόνε, Ρόβας, Καζναφέρης, Στόιος, Μακρής.