Πρόκριση με την ψυχή στο στόμα!

on .

HRAKLHS PAS

• Τα εύκολα δύσκολα έκανε χτες το βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ηττήθηκε με 2-0 από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ωστόσο πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, αν και έχασε την πρώτη θέση που θα τον έβαζε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της ΕΠΟ.
Η ομάδα της Ηπείρου υποτίμησε τον Ηρακλή των πολλών προβλημάτων και του υπηρεσιακού τεχνικού Τάσου Κατσιαμπή μετά την παραίτηση Ελευθερόπουλου και παραλίγο να το πληρώσει ακριβά με έναν οδυνηρό αποκλεισμό, ο οποίος όμως δεν ήρθε καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία και καταλάμβανει τη δεύτερη θέση, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στο σημερινό παιχνίδι του Ατρόμητου με τη Θύελλα Καμαρίου στη Ριζούπολη.

Μέτριο πρώτο μέρος
Ο ΠΑΣ μπήκε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι και στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε συντριπτικό κατοχής της μπάλας. Οι Ηπειρώτες είχαν την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 12' όταν ο Βιδάλ εκτέλεσε κόρνερ και ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά μετά από σύγχυση στην άμυνα του Ηρακλή, όμως ήταν αδύναμη και ο Γρηγοριάδης μπλόκαρε τη μπάλα.
Ο Ηρακλής σταδιακά ισορρόπησε και είχε την πρώτη του επίσκεψη στην εστία του Μιχαήλ στο 19' όταν ο Χασομέρης τροφοδοτήθηκε από τον Ρόβα, όμως το τελείωμα του δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 33' ένα σουτ του Κούζικ μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου δεν βρήκε στόχο για τον ΠΑΣ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 41' και ένα σουτ του Χασομέρη για τον Ηρακλή. Ο Γηραιός είχε την καλύτερη στιγμή του στο 42'όταν ο Κάστρο έκανε ολέθριο λάθος μετά από κακή πάσα του Μιχαήλ, οι παίκτες του Ηρακλή έκλεψαν και ο Πασάς βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ , όμως σούταρε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου επιφύλαξε μια άτυχη στιγμή για τον ΠΑΣ καθώς τραυματίστηκε με μυικό τραυματισμό στον δικέφαλο ο Βιδάλ και αντικαταστάθηκε από τον Ουκρανό Νάουμετς.

Προβάδισμα με Ρόβα
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ηρακλής είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 49' με τον Ρόβα ύστερα από σέντρα του Χασομέρη, όμως το ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε βρήκε αέρα και όχι τη μπάλα.
Ο Χρήστος Ρόβας που στο παρελθόν δοκιμάστηκε και στον ΠΑΣ άνοιξε το σκορ στο 58' όταν ο Πασάς έκανε ωραία ατομική κίνηση και σέντρα από αριστερά, ο Τσικάρσκι δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και αυτή πήγε στον Ρόβα που ξεμαρκαρίστηκε και με σουτ νίκησε τον Νεόφυτο Μιχαήλ για το 1-0.
Ο ΠΑΣ προσπάθησε να απαντήσει και δύο ευκαιρίες με τους Νάουμετς (62') και Αθανασιάδη (63') να μην μπορούν να σκοράρουν.

Γκολ ο Κλέιτον, άγχος ο ΠΑΣ
Ο Κατσιαμπής έριξε στο ματς τον 35χρονο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος έκανε τη ζημιά στον ΠΑΣ. Στο 76' ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τον άξονα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά λόγω του αέρα και ξεγέλασε τον Μιχαήλ καταλήγοντας στα δίχτυα του για το 2-0.
Το άγχος ήταν εμφανές σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο καθώς αν ο Ηρακλής πετύχαινε και τρίτο γκολ, ο ΠΑΣ αποκλείονταν στην ισοβαθμία. Ο Πετράκης έξαλλος πέρασε στο ματς κακήν κακώς τους Τζημόπουλο και Παμλίδη στις θέσεις των Κούζικ και Λουκίνα.
Η ομάδα της Ηπείρου έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 86' με τον Κάστρο να μειώσει το σκορ, όταν ο Κολομβιανός τροφοδοτήθηκε από τον Αθανασιάδη, αλλά σούταρε άστοχα αν και αφύλακτος. Το 2-0 δεν άλλαξε με τον ΠΑΣ να παίρνει έστω και οριακά, έστω και με τη ψυχή στο στόμα την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

* * * 
Ηρακλής (Τάσος Κατσιαμπής): Γρηγοριάδης, Κουτρουμάνος, Κασναφέρης, Γιαννίτσης, Κούσας, Καλτσάς, Κωστούλας (68' Κλέιτον), Παναγιωτούδης, Πασάς, Ρόβας (83' Πτηνόπουλος), Χασομέρης (73' Περόνε).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Ν., Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Σιόντης, Κάστρο, Κούζικ (84' Τζημόπουλος), Αθανασιάδης, Βιδάλ (45' Νάουμετς), Λουκίνας (84' Παμλίδης).

ΘΑΝΑΣΗΣ Σ. ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ