Έρχεται «καυτός» Γενάρης για ΠΑΣ

on .

pas

Καυτός αναμένεται να είναι ο πρώτος μήνας του νέου έτους για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς σε αυτό το διάστημα έχει ένα φορτωμένο πρόγραμμα με παιχνίδια στο Πρωτάθλημα αλλά και στο Κύπελλο. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχει να διανύσει ένα «γολγοθά» μιας και τον Ιανουάριο θα δώσει δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε αντιπάλους που είναι στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας αλλά και σε αντιπάλους που έχουν τον ίδιο στόχο με τον ΠΑΣ, όπως είναι ο αγώνας με τον Απόλλωνα στα Γιάννινα με τη νίκη ειδικά σε αυτόν να αποτελεί μονόδρομο.
Οι ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν προπονήσεις μέχρι και χθες. Συγκεκριμένα, οι παίχτες προπονήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς και κυρίως συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν ευχές ενόψει εορτών, μιας και σήμερα ξεκινάει η άδειά τους. Οι ποδοσφαιριστές θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων με τα αγαπημένα τους πρόσωπα μέχρι να επιστρέψουν σε φουλ προπονητικούς ρυθμούς στις 29 Δεκεμβρίου με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για τις πρώτες καθοριστικές αναμετρήσεις του νέου έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επιστροφή στις προπονήσεις, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν ρεπό ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Ξεκίνημα με Κύπελλο
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη προτού μπει στα βαθιά νερά του πρωταθλήματος θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2019 από τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, μιας και θα υποδεχθεί εντός έδρας τον Πανιώνιο το τριήμερο 8-10 Ιανουαρίου(δεν έχει οριστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία). Η ρεβάνς θα γίνει δυο εβδομάδες αργότερα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Το γεγονός ότι η κληρωτίδα χαμογέλασε στους Ηπειρώτες που δεν τέθηκαν αντιμέτωποι με «μεγαθήρια», τους δίνει την ευκαιρία να χτυπήσουν στα ίσια την υπόθεση πρόκριση και να φτάσουν στα προημιτελικά, φάση στην οποία είχαν περάσει και πέρυσι.

Με ΑΕΚ στις 14 - εκκρεμεί με ΠΑΟΚ
Μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου στις 15 Δεκεμβρίου και την αναβολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ λόγω της αποχής των διαιτητών για την επίθεση στον Τζήλο, ο ΠΑΣ θα επιστρέψει στα παιχνίδια του πρωταθλήματος τη Δευτέρα 14/01 όπου θα υποδεχθεί την ΑΕΚ. Βέβαια, εάν η 15η αγωνιστική οριστεί στις 16-17 Ιανουαρίου και με δεδομένο ότι ο ΠΑΣ παίζει με τον Ολυμπιακό στις 19 του μήνα, ένα από τα τρία παιχνίδια θα μετατεθεί μιας και είναι αδύνατο μέσα σε 48 ώρες να δώσει μια ομάδα δυο αγώνες. Στο τέλος του πιο κομβικού ίσως μήνα της σεζόν, η ομάδα του Γιάννη Πετρακη θα αντιμετωπίσει και πάλι εντός τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε ένα παιχνίδι όπου ανεξάρτητα με τη συγκομιδή στα προαναφερθέντα παιχνίδια η νίκη θα μοιάζει με επιτακτική ανάγκη για τον ΠΑΣ στη προσπάθεια που κάνει να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να πετύχει το στόχο της παραμονής όσο ταχύτερα γίνεται.

Θα εκτίσουν με ΠΑΟΚ
Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα θα εκτίσουν τη ποινή τους οι τιμωρημένοι Θέμης Τζημόπουλος και Αλέξανδρος Νικολιάς που είχαν συμπλήρωσαν το όριο κίτρινων καρτών και είχαν δηλωθεί να μην αγωνιστούν στην αναμέτρηση με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, προτού αυτή αναβληθεί.

Αποχώρησε σαν φίλος ο Μυστακίδης
Πρόωρα έληξε ο δανεισμός του Γιάννη Μυστακίδη από τον ΠΑΟΚ, μιας και ο 24χρονος επιθετικός θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί εκ νέου δανεικός σε άλλη ομάδα.Ήρθε στον ΠΑΣ τον Αύγουστο, κατέγραψε 10 συμμετοχές και πέτυχε μόλις ένα τέρμα στην ήττα των Ηπειρωτών στα Πηγάδια (2-1) από την Ξάνθη. Πάντως, ο Μυστακίδης έφυγε σαν φίλος από την ομάδα, ποστάροντας φωτογραφία από νικηφόρο παιχνίδι του ΠΑΣ, ευχόμενος καλή συνέχεια στους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του. Να υπενθυμιστεί ότι η αποχώρηση του Μυστακίδη αυτό το διάστημα ήρθε να προστεθεί σε αυτή του Άλεξ Κακούμπα.

Πιθανή ενίσχυση
Ο τραυματισμός του Βιδάλ στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ηρακλή που θα τον αφήσει εκτός δράσης ενδέχεται να δώσει κάποιες ευκαιρίες στον νεαρό Ουκρανό Νάουμετς που έχει δείξει κάποια θετικά δείγματα γραφής. Καθόλου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν και άλλοι παίχτες το προσεχές διάστημα, οι οποίοι δεν έχουν ικανοποιήσει έως τώρα με την απόδοσή τους τον προπονητή Γιάννη Πετράκη.
Το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα βρεθούν οι παίχτες που θα καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν μέσα στον Γενάρη μιας και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές είτε από την εγχώρια είτε από την ξένη αγορά.
Πάντως, για την αιχμή κρούσης θα υπάρξουν πιθανότατα καλά νέα μέσα στον Γενάρη με την επιστροφή στη δράση του Λέο που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Ο 22χρονος επιθετικός είχε υποστεί υποτροπή στη θλάση στον τετρακέφαλο και είχε χειρουργηθεί τον περασμένο Οκτώβριο μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Θρήνος για Μπαλαούρα
Με ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον αδόκητο χαμό ενός δικού της ανθρώπου του Γιάννη Μπαλαούρα που νικήθηκε από τη λευχαιμία. Ο Γιάννης Μπαλαούρας υπήρξε φυσιοθεραπευτής της ομάδας, ενώ αγωνίστηκε στην ομάδα των Ραφταναίων. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες στην Ανατολή.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Συντετριμμένη η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ενημερώθηκε για το χαμό ενός πολύτιμου συνεργάτη και νέου ανθρώπου.
Δυστυχώς ο Γιάννης Μπαλαούρας, νικήθηκε από την επάρετο νόσο χθες το απόγευμα και δεν είναι δυστυχώς κοντά μας…
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους ανθρώπους του.
Θα μείνεις για πάντα ζωντανός στην καρδιά και στη σκέψη μας φίλε Γιάννη».