Στον... αέρα ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος

on .

GHPEDO PAGOS

• Το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για το 2019 δίνει αύριο το μεσημέρι (3:00 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Πανιώνιο για το Κύπελλο Ελλάδας, ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο το κατά πόσο το Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» θα είναι έτοιμο για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.
Η επέλαση του χιονιά και του καιρικού φαινομένου που ονομάστηκε «Σοφία» έντυσε στα λευκά το σύνολο του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα ένα πέπλο χιονιού να καλύψει και το Εθνικό Στάδιο και φυσικά τον αγωνιστικό χώρο. Στις ημέρες που μεσολάβησαν δεν έγινε κάποια ενέργεια αποχιονισμού, με αποτέλεσμα να μοιάζει εξαιρετικά πιθανό σενάριο η αναβολή του αυριανού αγώνα.
Όπως είναι γνωστό το «Ζωσιμάδες» ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατ' επέκταση τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, ωστόσο η συντήρηση του αγωνιστικού χώρου είναι ευθύνη της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι δεν μπορεί να μπει κάποιο βαρύ εκχιονιστικό μηχάνημα μέσα στο «Ζωσιμάδες» καθώς κάτι τέτοιο ενδεχομένως να προκαλούσε φθορά στο νέο ταρτάν, η κατασκευή του οποίου ακόμα δεν έχει καλά-καλά ολοκληρωθεί.
Οι αρμόδιοι επικοινώνησαν με τον υπεύθυνο γεωπόνο-κατασκευαστή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δόθηκαν από την πλευρά του κάποιες οδηγίες ωστε να μην επηρεαστεί και επιβαρυνθεί ο χλοοτάπητας κατά τον αποχιονισμό. Τα χρονικά περιθώρια βέβαια στενεύουν, καθώς οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην πόλη έχουν παγώσει τα πάντα και φυσικά το χιόνι που έχει σκεπάσει το χορτάρι έχει μετατραπεί σε πάγο.
Από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα αναμένεται στα Γιάννινα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και θα συντονίσει τις ενέργειες προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Σε κλειστό γήπεδο οι προπονήσεις
Οι χιονοπτώσεις, ο παγετός και οι πολικές θερμοκρασίες έχουν δυσχεράνει κατά πολύ την προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής καλύφθηκαν με χιόνι και η ομάδα της Ηπείρου προπονήθηκε τόσο το Σάββατο όσο και χτες Κυριακή σε κλειστό πλαστικό γήπεδο ποδοσφαίρου στις εγκαταστάσεις του Soccer World Ioannina.
Από τη σαββατιάτικη προπόνηση απουσίαζαν οι Αποστολόπουλος και Τζημόπουλος, ενώ Βελλίδης και Περιστερίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, όμως χτες επέστρεψαν άπαντες και τέθηκαν στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη.
Το πρόγραμμα της χτεσινής προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις ταχύτητας σε συνδυασμό με δύναμη και στη συνέχεια διπλά παιχνίδια τακτικής, με τους ποδοσφαιριστές χωρισμένους σε υποομάδες.
Η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ πριν το παιχνίδι Κυπέλλου είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:00. Αποστολή πάντως δεν πρόκειται να ανακοινωθεί ούτε αυτή τη φορά, κατά την προσφιλή πλέον τακτική των ανθρώπων της ομάδας, παρά μόνο λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.