Νύχτα ντροπής για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS AEK 14 1 19

Γράφουν οι Θ. ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ και Ν. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

• Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς αυτό που συνέβη χθες το βραδυ στο «Ζωσιμάδες», με τον ΠΑΣ να γνωρίζει μια από τις πιο ταπεινωτικές ήττες της ιστορίας του με 0-4 από την ΑΕΚ.
Το παιχνίδι στράβωσε από πολύ νωρίς για τον ΠΑΣ με το γκολ-πέναλτι του Μάνταλου και το εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα αυτογκόλ του Μιχαήλ και δυο τέρματα του Πόνσε, ενώ η Ένωση είχε και τρία δοκάρια με τους Λιβάγια, Μπακασέτα και Χουλτ.
Η αποκαρδιωτική εικόνα και η βαριά ήττα του ΠΑΣ προκάλεσαν τη δικαιολογημένη έκρηξη των φιλάθλων, με τους οργανωμένους να αποχωρούν εν μέσω αποδοκιμαισών στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Όταν όλα είχαν κριθεί, ο ΠΑΣ είχε κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος και δοκάρι με τον Νικολιά, αλλά και χαμένο πέναλτι με τον Αθανασιάδη.

Πώς έπαιξαν
Με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα όπως στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, παρέταξε τον ΠΑΣ ο Γιάννης Πετράκης στην αναμέτρηση με τους κιτρινόμαυρους, παραμένοντας πιστός στο 4-4-2 σε ρόμβο.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, δεξιά στην άμυνα ο Αποστολόπουλος, αριστερά ο Μπουκουβάλας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μιχαήλ και Τζημόπουλος, αμυντικό χαφ ο Λίλα, αριστερά στα χαφ ο Νικολιάς, δεξιά ο Παμλίδης, στην κορυφή του ρόμβου ο Γιάκος και επίθεση ο Κρίζμαν με τον Αθανασιάδη.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ΑΕΚ με 3-4-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάρκας, την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκης. Στα χαφ οι Άλεφ και Μάνταλος, την αριστερή πτέρυγα κάλυπτε ο Χουλτ,τη δεξιά ο Γκάλο. Στην επίθεση δεξιά ο Λιβάγια, αριστερά ο Μπακασέτας και στην κορυφή ο Πόνσε.

Προβάδισμα με Μάνταλο - Δύο δοκάρια η Ένωση
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΣ. Μόλις, στο 3’ ο διαιτητής Κουμπαράκης καταλόγισε πέναλτι για πάτημα του Αποστολόπουλου στον Πόνσε. Ο Μάνταλος το εκτέλεσε στο 5’ για το 0-1, με τον Βελλίδη να πέφτει σε αντίθετη γωνία.
Ο ΠΑΣ δεν είχε απάντηση στο γκολ της Ένωσης, η οποία αρχικά είχε δυο δοκάρια σε διάστημα δυο λεπτών. Στο 17’ έπειτα από το λάθος του Γιάκου στο κέντρο, ο Μάνταλος πάσαρε στον Λιβάγια, αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να χτυπάει στο κάθετο δεξί δοκάρι της εστίας του Βελλίδη.
Στο 19’ ο Μπακασέτας εξαπέλυσε βολίδα από απόσταση τριάντα περίπου μέτρων με τη μπάλα να βρίσκει στη συμβολή των δοκών της εστίας του Βελλίδη.

Αυτογκόλ του Μιχαήλ
Σε αντεπίθεση για την ΑΕΚ στο 20’, ο Γκάλο βρέθηκε αφύλαχτος από δεξιά, έκανε την παράλληλη σέντρα με τον Αλέξη Μιχαήλ προ του Λιβάγια να στέλνει άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Με τον πιο εφιαλτικό τρόπο…
Ένας κάκιστος ΠΑΣ Γιάννινα πλήρωσε ακόμη περισσότερο τα λάθη του, δεχόμενος ακόμη δυο τέρματα από την «δαιμονισμένη» Ένωση στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Στο 44’ ο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ και ο Πόνσε με κεφαλιά νίκησε τον Βελλίδη για το 0-3, με τον ίδιο παίχτη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ύστερα από τη σέντρα που πραγματοποίησε ο Λιβάγια να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-4. Με το σφύριγμα της λήξης στο πρώτο μέρος, οπαδοί του ΠΑΣ εισέβαλαν στο ταρτάν πίσω από την εστία του Βελλίδη, με την ασφάλεια του γηπέδου να επεμβαίνει και να αποτρέπει τα χειρότερα.

Έσπασαν τα δοκάρια
Τρίτωσε τα δοκάρια η ΑΕΚ στο 49’ Ο Χουλτ έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη.
Έπρεπε να περάσουν 58 λεπτά για να εκδηλώσει τη πρώτη του καλή στιγμή ο ΠΑΣ.
Ο Αποστολόπουλος έκανε τη σέντρα με τον Κρίζμαν να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Στο 63’ ο Αποστολόπουλος πάσαρε στον Νικολιά που έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι της εστίας του Μπάρκα. Ο Κρίζμαν έκανε το σουτ στο 71’ με τον Μπάρκα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Χαμένο πέναλτι στο φινάλε για ΠΑΣ
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κρίζμαν από τον Τσιγκρίνσκι.
Ο Αθανασιάδης ανέλαβε να το εκτελέσει με τον Μπάρκα να πέφτει σωστά και να αποκρούει τη μπάλα, διατηρώντας το σκορ στα επίπεδα του 0-4 μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Κουμπαράκη.
Διαιτησία: Κουμπαράκης Θράκης (Χατζηνάκος Δράμας - Τζιώτζιος Θράκης).
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Παμλίδης (46’ Σιόντης), Νικολιάς (76’ Νάουμετς), Γιάκος (82’ Ξύδας), Αθανασιάδης, Κρίζμαν.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλτ, Μπακάκης (46’ Τσόσιτς), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος, Άλεφ, Λιβάγια, Γκάλο, Μπακασέτας (68’ Κρίστισιτς), Πόνσε (80’ Μπογιέ).