ον Δημ. Μάνο του Ολυμπιακού πήρε δανεικό ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

MANOS DHMHTRHS

• Στην πρώτη του μεταγραφική κίνηση για την περίοδο του Ιανουαρίου προχώρησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό τον επιθετικό Δημήτρη Μάνο.

Η διοίκηση των Ηπειρωτών ζήτησε τον ποδοσφαιριστή από τους «ερυθρόλευκους» προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή, κινούμενη και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο στη λογική των δανεισμών ποδοσφαιριστών, τακτική που ακολούθησε και το καλοκαίρι. Ο Δημήτρης Μάνος είναι 25 χρονών και Τρικαλινός στην καταγωγή. Αποκτήθηκε φέτος από τον Ολυμπιακό μετά την εκπληκτική περσινή χρονιά στην Football League στην οποία αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με τη φανέλα του ΟΦΗ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βέροια το 2012 υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο, δόθηκε στη συνέχεια δανεικός στον Εργοτέλη τον Αύγουστο του 2015. Τον Ιούλιο του 2016 τον απέκτησε ο ΟΦΗ και η περσινή ήταν η χρονιά του καθώς πέτυχε 27 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ σε 26 παιχνίδια στα οποία συμμετείχε.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογος δανεισμός είχε γίνει και το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό όταν είχε παραχωρηθεί ο Ευαγγέλου, δύο ημέρες πριν το ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τη βαριά ήττα τότε του ΠΑΣ με 5-0 στο Φάληρο. Αυτή τη φορά ο δανεισμός αφορά επιθετικό και όχι αμυντικό και έρχεται τρεις ημέρες πριν το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο «Ζωσιμάδες».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας, μέσω δανεισμού από τον Ολυμπιακό, με τον επιθετικό Δημήτρη Μάνο. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής ήταν ο περυσινός πρώτος σκόρερ στη Football League με 27 goal και έχει αγωνιστεί εκτός από τον Ολυμπιακό, με τις ομάδες του ΟΦΗ, της Βέροιας και του Εργοτέλη. Το βράδυ (σ.σ. χθες) θα είναι στην πόλη μας και θα ενσωματωθεί από αύριο (σ.σ. σήμερα) στις προπονήσεις της ομάδας μας.

Διαιτητής ο Παπαδόπουλος

Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από την Μακεδονία ορίστηκε να διευθύνει τη σαββατιάτικη αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του Παπαδόπουλου θα είναι ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης και ο Δημήτρης Νατσιόπουλος από την Μακεδονία και τέταρτος ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής από τη Δράμα.

Αιχμηρή ανακοίνωση
των οργανωμένων
Σκληρή ανακοίνωση με σαφέστατες κατηγορίες εναντίον παικτών, του προπονητή Γιάννη Πετράκη και του προέδρου Γ. Χριστοβασίλη εξέδωσε ο σύνδεσμος Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα, αποκαλύπτοντας άγνωστες λεπτομέρειες των όσων ακολούθησαν μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και σε προηγούμενες συναντήσεις.
Στο επίκεντρο ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης, τον οποίο χαρακτηρίζουν αποκλειστικά υπεύθυνο για την εικόνα της ομάδες, χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι σκληρές εκφράσεις για κακή εξωγηπεδική ζωή ορισμένων παικτών, ενώ αναφέρθηκαν και σε μια σκέψη των διοικούντων να μεταφερθεί η έδρα του τελευταίου ματς με τον ΠΑΟΚ από τα Γιάννινα και το «Ζωσιμάδες» στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και τη Θεσσαλονίκη.
Οι Γιαννιώτες οπαδοί αρχικά αναφέρονται στην αρχική συνάντηση με τους Πετράκη και Νιαρχάκο στις αρχές Σεπτέμβρη, αλλά και τις υποσχέσεις που έδωσε αλλά δεν τήρησε ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός και την σχετική ανάληψη των ευθυνών για τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού.
Στη συνέχεια στο στόχαστρο των οπαδών μπαίνουν ορισμένοι παίκτες για την κακή εξωγηπεδική ζωή και τα ξενύχτια τους, σημειώνοντας ότι «οι προαναφερόμενοι δεν έχουν μέχρι σήμερα αντιληφθεί σε ποιά ομάδα αγωνίζονται», ενώ κάνουν λόγο και για εικόνες ντροπής με βασικούς ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε κατάσταση μέθης, εικόνες που έχουν διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες.
Έπειτα τα πιο βαριά πυρά των οπαδών συγκεντρώνει ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης τον οποίο χαρακτηρίζουν εκπαιδευόμενο μάγο που, όπως αναφέρουν, «βγάζει λαγούς από το καπέλο, την τελευταία διετία κατάφερε να πουλήσει ουκ ολίγους βασικούς ποδοσφαιριστές αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη χωρίς την αναμενόμενη ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας στο όνομα της οικονομικής εξυγίανσης».
Στο τελευταίο κομμάτι οι οργανωμένοι οπαδοί αναφέρονται και στους διαλόγους που είχαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣ μετά το ματς με την ΑΕΚ με ατάκες του τύπου «φταίω εγώ που δεν έδωσα 5000 εισιτήρια στους ΑΕΚτζήδες και άλλα τόσα στους Ολυμπιακούς το Σάββατο για να μάθετε», αλλά και την προ 20ημέρου κατ' ιδίαν συζήτηση για διεξαγωγή του ματς με τον ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική στο Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης και όχι στο «Ζωσιμάδες» και τα Γιάννινα.