Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

NHSI AEM

Νησί-Μικρασιάτες 2-1

• Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε η ομάδα του Αετού Νήσου επικρατώντας 2-1 των Μικρασιατών και βρίσκεται μετά από πολύ καιρό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι έδειξαν να το θέλουν περισσότερο μιας και η ανάγκη για τους τρεις βαθμούς ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη αφού οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τους έφερνε στο χείλος του γκρεμού.
Από την άλλη πλευρά η ΑΕΜ ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ειδικά στο δεύτερο μέρος, μιας και το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και μέτριο ποιοτικά και παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ δεν κατάφερε να κρατήσει αυτή τη νίκη.
Μόλις στο 5’ απείλησε το Νησί με τον Καλούλι να κάνει το σουτ και τον Νάκο να αποκρούει.
Η ΑΕΜ άνοιξε το σκορ στο 28’ όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Στογιάννη και Ναυρόζογλου αυτή στρώθηκε στον Παπαγιάννη που έδωσε την πάσα στον Ναυρόζογλου και αυτός από κοντά έκανε το 0-1 με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ.
Το Νησί στο 33΄κέρδισε πέναλτι όταν σε εκτέλεση φάουλ του Γρίβα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ναυρόζογλου Γ., το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπίλης ισοφαρίζοντας 1-1.
Ο Αετός κατάφερε να «γυρίσει» το ματς στο 36΄με εκπληκτικό γκολ του Καλούλι με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνιά του Νάκου.
Σουτ του Γκόντζου στο 42’΄η μπάλα λίγο άουτ.
Η ΑΕΜ στο δεύτερο μέρος είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Παπαγιάννη στο 52’ και στο 56.
Διαιτησία: Τάσης (Μπουμπουγιάννης-Διαμάντης).
Νησί: Τσαμητρόπουλος, Κουβάτης, Κονδύλης, Κοτσίνας, Χήκας, Μάτσιας (60’ Πρέντζας), Γρίβας, Στογιάννης,Γκόντζος, Μπίλης, Καλλούλι (81’ Πολύζος).
Μικρασιάτες: Νάκος, Λάγκας, Μπαλαντάνης (70’ Δάσκαλος), Ναυρόζογλου Α. (58’ Ναυρόζογλου Ι.), Δρόσος, Ανανιάδης, Ναυρόζογλου, Μπαλαντάνης Κ., Παπαγιάννης, Ναβρούζογλου (74’ Τσιέπας), Τότσικας (60’ Σιουκουλλάνη).
* * *

KRAPSH

Κράψη- Θύελλα Κατσικά 4-2

• Ένα χορταστικό παιχνίδι διεξήχθη χθες στο γήπεδο της Λιμνοπούλας για την 19η αγωνιστική της Hall of Brands A’ Eρασιτεχνικής με την ομάδα του Χρήστου Αγγέλη να επικρατεί με 4-2 της Θύελλας Κατσικά.
Η ομάδα του Γιώργου Λαδιά μπήκε πιο δυνατά στο ματς, βρίσκοντας ανοιχτούς διαδρόμους για να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας αξιόλογες προσπάθειες με τους Παπαβασιλείου και Μπελεβέτη.
Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα η Κράψη άνοιξε το σκορ. Ο Σταμούλης έβγαλε μια μπαλιά «όλα τα λεφτά» για τον Ζαμπέτα και αυτός με πλασέ νίκησε τον Τσακτσίρα για το 1-0. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 και πάλι με τον Ζαμπέτα που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά ύστερα από την εκτέλεση φάουλ από τον Παράσχη.
Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, ο ρυθμός έπεσε αισθητά αλλά στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε χορταστικό σε τέρματα και ευκαιρίες. Στο 58’ η Κράψη βγήκε στην κόντρα, με τον Σταμούλη να ξεφεύγει από τους αντιπάλους του αλλά να μην κάνει καλό τελείωμα, ενώ στο 63’ ο Λισγάρας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και στη συνέχεια προ του Βαρτζιώτη μπλόκαρε τη μπάλα ο Σταυρόπουλος.
Ο Παράσχης στο 68’ έβγαλε εκπληκτική μπαλιά για τον Σταμούλη που νίκησε με πλασέ τον Τσακτσίρα για το 3-0. Στο 75’΄ο Φαρμάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο της Θύελλας Κατσικά για το 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.
Ωστόσο, η ομάδα του Γιώργου Λαδιά εκμεταλλεύτηκε ένα δίλεπτο διάστημα στο οποίο φάνηκαν να επαναπαύονται οι γηπεδούχοι, πετυχαίνοντας ακόμη δυο τέρματα. Στο 83’ με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση ο Γιαννάκης μείωσε σε 4-1, ενώ στο 84’ ο Γούλας Ν με διαγώνιο σουτ έκανε το 4-2. Στο 89’ στη τελευταία ευκαιρία για την Κατσικά να μειώσει κι άλλο στο σκορ, ο Γούλας έβγαλε ασίστ για τον Αντωνίου που έστειλε με τακουνάκι άουτ τη μπάλα.
Διαιτησία: Σιαμέτης (Τασιούλα- Γκέλης)
Κράψη (Αγγέλης): Σταυρόπουλος, Λυπίτκας, Καρατζιάς,Φαρμάκης, Σταμούλης,(70’ Σήτος), Μουζακίτης, Κατσούδας, Κατσάνος (78’ Λάππας), Βύζας,Παράσχης (78’ Θεοδώρου), Ζαμπέτας (76’ Αλεξίου).
Θύελλα Κατσικά:(Λαδιάς): Τσακτσίρας,Παππάς, Μάντζιος (71’ Τάτσης), Βαρτζιώτης, Λισγάρας, Καλογερόπουλος (77’ Μπίνας), Γούλας Γ, Παπαβασιλείου (65’ Αντωνίου), Μπελεβέτης, Γούλας Ν, Μαρούλης (50’ Γιαννάκης).
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ
* * *

AGOTIKOS ASTERAS

Αγροτικός Αστέρας-Καστρίτσα 3-1

• Με το δεξί το ντεμπούτο του Αλέκου Τάτση στον πάγκο του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά, παρόλο που η ομάδα του συνάντησε μια αξιόμαχη ομάδα που την δυσκόλεψε για τουλάχιστον 80 λεπτά.
Το ματς χαρακτηρίστηκε από τα δυο αμφισβητούμενα πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής, ένα για κάθε ομάδα, αλλά και την ελαστικότητα που έδειξε σε αρκετές φάσεις μη δείχνοντας κάποια κάρτα στους ποδοσφαιριστές.
Η πρώτη φάση της αναμέτρησης έγινε στο 4ο λεπτό, όταν εκτελέστηκε ένα κόρνερ από δεξιά με τη μπάλα να απομακρύνεται και να καταλήγει στον Φαρμάκη που έκανε ένα σουτ με τη μία αλλά η μπάλα έφυγε τελικά άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα ο Πότσης εκτέλεσε ένα φάουλ για τους φιλοξενούμενους, η μπάλα κόντραρε και επέστρεψε σε αυτόν, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 14' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι, με μια βαθιά μπαλιά του Πότση για τον Μπισέλα, ο οποίος άνοιξε το κοντρόλ του και τελικά τον πρόλαβε ο Γρηγοριάδης και μάζεψε τη μπάλα.
Στο 19' απείλησαν οι γηπεδούχοι, με τον Φαρμάκη να εκτελεί ένα φάουλ και τη μπάλα να φτάνει στον Παπαρούνα, που έκανε ένα σουτ αλλά τελικά μπλόκαρε ο Γκοτζιάς.
Το σκορ άνοιξε στο 38ο λεπτό όταν μετά από μια εκτέλεση κόρνερ του Χριστόφορου Ορφανού, ο Ζότα ανάμεσα σε αρκετά σώματα βρήκε τη μπάλα με προβολή και την έστειλε στα δίχτυα του Αγροτικού Καστρίτσας.
Πρώτη φάση της επανάληψης στο 49' με τον Σπαλιάρα να κάνει ένα σουτ και να αναγκάζει σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ, τον Γκοτζιά.
Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν νέα τεράστια ευκαιρία με τον Ορφανό να γίνεται αποδέκτης της μπάλας σε πλεονεκτική θέση εντός της αντίπαλης περιοχής, αλλά έχασε λίγο το κοντρόλ και ο Γκοτζιάς έπεσε και τον πρόλαβε δίνοντας την ευκαιρία στον Κύρκο να απομακρύνει και να «τελειώσει» τη φάση.
Η ισοφάριση για την Καστρίτσα ήρθε στο 63ο λεπτό, όταν ο ρέφερι της αναμέτρησης, Κώστας Νέος, υπέδειξε πέναλτι σε μια ανατροπή από τον Ζότα, πολύ οριακά στο ύψος της περιοχής με τον Κατζιώτη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 81' οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε νέο πέναλτι σε ανατροπή του Φαρμάκη εντός της περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ηλιόπουλος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.
Στην τελευταία ουσιαστικά φάση, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αγροτικός Αστέρας κατάφερε να σκοράρει και τρίτο τέρμα και να διαμορφώσει το 3-1. Ο Φαρμάκης κοντρόλαρε ωραία και με πλασέ, από το ύψος της περιοχής, στην δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
Αγροτικός Αστέρας (Α. Τάτσης): Γρηγοριάδης, Ηλίας, Τσόκρης, Ζότα, Τάσσος, Φαρμάκης, Μακρής (64' Ταΐρης), Ηλιόπουλος, Σπαλιάρας (64' Παππάς), Ορφανός, Παπαρούνας (76' Κυρίτσης).
Καστρίτσα (Γ. Καραφέρης): Γκοτζιάς, Τσιάκος , Ρίζος, Καραγιάννης, Κύρκος, Γιάκος, Πότσης, Μπούκας (52' Μπάρκας), Μπισέλας, Κατζιώτης (71' Αλιγιάι), Δοβανάς (46' Μπιστιόλης).
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ
* * *
Ζωοδόχος-Ανατολή 0-1
Μια ακόμη νίκη πήρε η Ανατολή επικρατώντας 0- 1 της Ζωοδόχου η οποία στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε υπηρεσιακό τεχνικό τον Κώστα Πάκο μιας και λύθηκε η συνεργασία με τον Βασίλη Σιαφάκα.
Στο πρώτο ημίχρονο η Ζωοδόχος στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο δυσκολεύοντας τους φιλοξενούμενους να βρούνε κενούς χώρους.
Σέντρα στο 17΄ από τον Εμβραΐζογλου, ο Φωλίνας έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο 44΄ο Φωλίνας έκανε τη σέντρα, ο Σκανδάλης την κεφαλιά αλλά και πάλι η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ανέστη Ζώη ανέβασε στροφές, πέτυχε τα γκολ και ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα χωρίς να απειληθεί από τους γηπεδούχους.
Η Ανατολή άνοιξε το σκορ στο 50’ με τοη Φίλιο να εκτελεί φάουλ και ο Κολιός με κεφαλιά έκανε το 0-1.
Στο 57΄ ο Σκανδάλης έβγαλε τον Θανάση σε θέση βολής όμως το πλασέ του κατέληξε άουτ.
Η τελευταία φάση έγινε στο 72΄με τον Σκανδάλη να βγάζει και πάλι τη σέντρα όμως ο Θανάσης δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Κόλλιας-Πάνος Σ.)
Ζωοδόχος: Καρατζένης, Τσίντας, Τσίος, Βλάχος, Δημητρίου, Παππάς, Ντόντης (75’ Ανδρέου), Καρβούνης, Σιώτας, Τσολάκος, Γιόγιακας.
Ανατολή: Διαμάντης, Γκούμας, Φίλιος, Μπίζιος, Τζίμας, Κολιός (85’ Δήμος), Σκανδάλης, Εμβραίζογλου (75’ Κλιτσινάρης), Θανάσης, Χριστακόπουλος (90’ Γκούμας Ι.), Φωλίνας (90’ Δημακόπουλος)
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Χουλιαράδες – Μουσιωτίτσα 3 - 0 α.α
Πέραμα – Κόνιτσα 1 - 1
Κράψη – Θύελλα Κατσικάς 4 - 2
Ζωοδόχος – Ανατολή 0 - 1
Αγροτ. Αστέρας Άνω Καλαμά – Καστρίτσα 3 - 1
Θύελλα Ελεούσας – Κουτσελιό 2 - 0
Αετός Νήσου – Α.Ε.Μικρασιατών 2 - 1
Πράμαντα - Μέτσοβο 1 - 2
* * *
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Ανατολή 46 51-10
2.Ελεούσα 44 43-18
3.Αγρ. Αστέρας 42 52-20
4.Μικρασιάτες 38 31-21
5.Χουλιαράδες 36 33-20
6.ΠΑΣ Κράψης 34 37-23
7.Κατσικά 34 32-18
8.Πέραμα 30 24-25
9.Καστρίτσα 27 33-27
10.Μέτσοβο 27 30-40
11.Κόνιτσα 22 21-27
12.Ζωοδόχος 14 15-33
13.Αετός Νήσου 13 14-28
14.Κουτσελιό 11 9-40
15.Πράμαντα 8 18-38
16.Μουσιωτίτσα -9 5-60
* * *
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(23, 24/2/2019)
Μουσιωτίτσα – Πέραμα
Κράψη – Χουλιαράδες
Κατσικά – Ζωοδόχος
Κόνιτσα – Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά
Μέτσοβο – Α.Ε. Μικρασιατών
Ανατολή- Ελεούσα
Καστρίτσα – Αετός Νήσου
Κουτσελιό - Πράμαντα