Γιορτή ποδοσφαίρου σήμερα στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων

on .

EURO 2004 PODOSFAIRISTES GIANNENA 19 2 19

• Ένα σπουδαίο φιλικό, μια γιορτή του ποδοσφαίρου, θα φιλοξενηθεί σήμερα το μεσημέρι (4:00 μ.μ.) στο Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες», όπου η Εθνική ομάδα που κατέκτησε το Euro του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας θα αντιμετωπίσει την Επίλεκτη ομάδα της Ηπείρου.
Η Εθνική που πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού μαζί με το Ευρωμπάσκετ του 1987, θα βρεθεί σήμερα στα Γιάννινα για ένα φιλικό παιχνίδι απαλλαγμένο από κάθε είδους σκοπιμότητα. Η διοργάνωση γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Με την Εθνική Ομάδα θα αγωνιστούν οι: Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Κώστας Κατσουράνης, Γιάννης Γκούμας, Άγγελος Μπασινάς, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Χαριστέας, Παντελής Καφές, Βασίλης Λάκης, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Ντέμης Νικολαϊδης, Τραϊανός Δέλλας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Στέλιος Βενετίδης, Μιχάλης Καψής, Γιώργος Γεωργιάδης, Βασίλης Τσιάρτας, Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Προπονητής της Εθνικής ομάδας 2004 θα είναι ο Γιάννης Τοπαλίδης, ο βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ, του Γερμανού προπονητή που οδήγησε την Εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του.
Η επίλεκτη ομάδα της Περιφέρειας Ηπείρου έχει εδώ και περίπου ένα μήνα ξεκινήσει προπονήσεις για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να μπορέσει να κοντράρει στα ίσια τους παίκτες-θρύλους του 2004.
Την επίλεκτη ομάδα της Ηπείρου αποτελούν οι: Ξενοφώντας Γήττας, Γιώργος Σίμος, Αθανάσιος Κουβεντάρης, Παύλος Βαρτζιώτης, Στράτος Γκαρόζης, Λάζαρος Σέμος, Μιχάλης Μπόλος, Μανώλης Λιαπάκης, Κώστας Γιαννάκης, Κώστας Ντέτσικας, Αλέκος Μπούρμπος, Αντώνης Βλάχος (από την Π.Ε. Ιωαννίνων), Παναγιώτης Γεωργίου, Γιώργος Νταλάκας (από την Π.Ε. Άρτας), Κώστα Λέντζος, Γιώργος Χριστοδούλου (από την Π.Ε. Πρέβεζας), Χρήστος Μήτσης, Αλεξ. Καρύδης (από την Π.Ε. Θεσπρωτίας).
Προπονητής της επίλεκτης ομάδας της Ηπείρου θα είναι ο Γιώργος Οικονόμου, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα και βετεράνος παίκτης της ομάδας της Ηπείρου.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Δημήτρης Θάνος με βοηθούς τους Κώστα Δάλλα και Δημήτρη Γούκο, ενώ τέταρτος θα είναι ο Κοσμάς Χαρίσης. Η είσοδος στο «Ζωσιμάδες» θα είναι ελεύθερη και σε χτεσινή συνέντευξη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου απευθύνθηκε κάλεσμα στους Γιαννιώτες φιλάθλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τους Έλληνες διεθνείς που έγραψαν ιστορία και για να απολαύσουν ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογική ή άλλη σκοπιμότητα.

Τι είπαν οι πρωταγωνιστές
Για το σημερινό παιχνίδι δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για την Ήπειρο, να φιλοξενούνται οι ποδοσφαιριστές, που μας έκαναν περήφανους στον αθλητισμό, κατακτώντας το Euro 2004.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Γοργόλης, είπε πώς το παιχνίδι γίνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Ο Αντώνης Νικοπολίδης, κάλεσε τον κόσμο να δώσει το «παρών» του στο γήπεδο, προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή ενός ενδιαφέροντος παιχνιδιού. «Είμαστε σε καλή ηλικία και σε καλή κατάσταση», ήταν το «μήνυμά» του προς τους φιλάθλους.
Ο Γιώργος Καραγκούνης δήλωσε πώς: «Είναι σημαντικό στις μέρες μας, που ειδικά τα νέα παιδιά βλέπουν παιχνίδια με βία στην τηλεόραση, να υπάρχει μια διαφορετική εικόνα».
Εκ μέρους των Επιλέκτων της Ηπείρου, μίλησαν οι Γιώργος Σίμος και Ξενοφών Γήττας.
Ο Γ. Σίμος, κάλεσε τα παιδιά και τις οικογένειες να έρθουν στο γήπεδο.
Τέλος ο Ξ. Γήτας, δήλωσε πως «είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλο τον κόσμο που αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι μαζί μας».