Μεγάλη νίκη και ελπίδες παραμονής!

on .

PERAMA GYNAIKES

• Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, η Προοδευτική Περάματος, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής γυναικών, πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-3 επί της ΑΕΛ και ατενίζει πλέον το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία καθώς σκαρφάλωσε στους 11 βαθμούς και πλησίασε στο -2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Στον αγώνα που έγινε στο ιστορικό στάδιο «Αλκαζάρ», η Προοδευτική μπήκε συντηρητικά στο ματς και στο πρώτο τέταρτο δέχτηκε πίεση, προϊόντος του χρόνου όμως πήρε μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι.
Η ΑΕΛ ήταν αυτή που ευτύχησε να προηγηθεί με γκολ της Γιαμαλή στο 8’, με τη νεαρή παίκτρια της θεσσαλικής ομάδας να εκμεταλλεύεται λάθος εκτίμηση της άμυνας και με κοντινό πλασέ να κάνει το 1-0. Η ομάδα του Αντώνη Κοζανίτη όμως δεν πτοήθηκε και στο 16’ έφτασε στην ισοφάριση με εντυπωσιακή κεφαλιά της Νικοπούλου. Πιο συγκεκριμένα, η Σκούρου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η Νικοπούλου με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο απέναντι «Γ» για το 1-1. Μια ακόμα αμυντική ολιγωρία από πλευράς φιλοξενούμενων έφερε το 2-1 για την ΑΕΛ στο 28’, με τη Γιαμαλή να χρίζεται εκ νέου σκόρερ, τέσσερα λεπτά αργότερα όμως η Προοδευτική κατάφερε να φέρει και πάλι το ματς στα ίσα, όταν η Σκούρου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και η Ντόκου με σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τη Βλασιάδου κάνοντας το 2-2. Στο β’ ημίχρονο η Προοδευτική ήλεγχε το παιχνίδι και δεν κινδύνεψε παρά ελάχιστα. Στο 75’, μάλιστα, «μίλησε» η μεγάλη κλάση της Ράπτη που πήρε την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και από θέση δεξιά και αφού πέρασε τρεις αντιπάλους, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι για να έρθει η Σκούρου στην κίνηση να κάνει το 2-3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η ΑΕΛ προσπάθησε να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση, το σουτ της Σρετένοβιτς όμως στο 89’ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της Συμεωνίδη.
Διαιτησία: Μέγας (Φωτιάδου-Τσικλητάρη)
ΑΕΛ (Β. Πάνος): Βλασιάδου, Νεοφύτου, Καπιτζίκα (52’ Σπυροπούλου), Σωτηριάδη, Παυλοπούλου (82’ Σκοτεινιώτη Γ.), Κόντου, Αρκουλή, Ζντράφκοβιτς, Βασιλείου (70’ Σκωτεινιώτη Κ.), Σρετένοβιτς, Γιαμαλή
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (Α. Κοζανίτης): Συμεωνίδη, Γιωτίτσα, Αρσένη, Νικοπούλου, Παπαδημητρίου, Ντόκου (82’ Υφαντή), Μιχαηλίδου (57’ Κούκα), Σκούρου, Ράπτη, Μπάσκα (60’ Μήτα), Σιούλα (46’ Πελεκούδα)