Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

ANATOLH ELEOUSA
Ανατολή-Ελεούσα 4-0

• Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά αποδείχθηκε ο αγώνας ανάμεσα στην Ανατολή και την Ελεούσα με τους «Πόντιους» να παίρνουν μια εύκολη νίκη 4-0 και να είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος μιας και αποσπάστηκαν πέντε βαθμούς από την Θύελλα και έξι από τον Αγροτικό.
Στα αξιοσημείωτα είναι ότι η Ανατολή τρέχει ένα σερί 15 αγωνιστικών αήττητη (μόνο νίκες) αφού την τελευταία ήττα την είχε κάνει την 5η αγωνιστική του πρώτου γύρου μέσα στην Ελεούσα.
Η Ανατολή ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε ότι ήθελε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ ώστε να απαλλαχθεί από το άγχος μιας και αυτό ήταν ο λόγος που δεν είδαμε ποιοτικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες.
Από την άλλη πλευρά η Ελεούσα είχε αμυντικά προβλήματα, αλλά και επιθετικά ήταν ακίνδυνη αφού ο Βελτσίτσας ήταν απομονωμένος μιας και ο Νάκος ήταν τιμωρημένος και ο Τζιάλλας στον πάγκο.
Στο 18’ ο Γεωλάδσης Γ. πρόλαβε προ του Θανάση και έκοψε τη μπάλα.
Η Ανατολή άνοιξε το σκορ στο 36’ όταν ο Θανάσης έκανε τη σέντρα και ο Φωλίνας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
Οι γηπεδούχοι στο 39’ διπλασίασαν τα τέρματα τους όταν σε φάση διαρκείας μέσα στα καρέ του Γεωλδάση ο Χριστακόπουλος με σουτ έκανε το 2-0.
Αυτό ήταν ότι είχε να μας προσφέρει το πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά ωστόσο η Ελεούσα είχε δύο καλές στιγμές που θα μπορούσε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Στο 55’ ο Πεπόνης έκανε το σουτ με τον Διαμάντη να αποκρούει τη μπάλα.
Ενώ στο 62’ σουτ του Μιχαήλ και πάλι ο τερματοφύλακας της Ανατολής απέκρουσε.
Το 3-0 έγινε στο 74’ με δυνατό σουτ του Φίλιου έξω από την μεγάλη περιοχή.
Στο 80’ ο Φίλιος εκτέλεσε κόρνερ, ο Χριστακόπουλος έκανε την κεφαλιά απέκρουσε τη μπάλα ο Γεωλδάσης Γ. και αυτή μετά βρήκε στο δοκάρι.
Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 84’ με δυνατό σουτ ο Φωλίνας.
Διαιτησία: Τσέτσιλας (Παπαλαζάρου-Σπυρογιώτης).
Ανατολή: Διαμάντης, Δήμος (87’ Νεφρός), Φίλιος, Μπίζιος (77’ Δημακόπουλος), Κλιτσινάρης, Σκανδάλης, Εμβραίζογλου (87’ Γκούμας), Θανάσης, Χριστακόπουλος (83’ Κολιός), Φωλίνας.
Ελεούσα: Γεωλδάσης Γ., Πέτσιος, Πότσης Γ. (68’ Σοκορέλης), Οικονόμου, Γεωλδάσης Π. (80’ Γιώτης), Τζουρμανάς, Πεπόνης, Μιχαήλ (65’ Τζιάλλας), Βελτσίστας, Πότσης Θ., Καλές.

Κατσικά-Ζωοδόχος 2-0

• Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (πολύ δυνατός αέρας) που δυσκόλευαν αφάνταστα τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, η Κατσικά πήρε τη νίκη με 2-0 από τη Ζωοδόχο με δύο γκολ που πέτυχε μέσα σε δύο λεπτά.
Η Ζωοδόχος προσπάθησε και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο (με τον Καρατζένη να αποκρούει πέναλτι), αλλά μετά τα δύο γκολ που δέχθηκε κατέρρευσε και δεν φάνηκε ικανή να επιστρέψει στο παιχνίδι.
Μόλις στο 2’ η Θύελλα κέρδισε πέναλτι σε πέσιμο που Παπαβασιλείου από μαρκάρισμα του Σιώτα, ένα πέναλτι που περισσότερο κέρδισε ο παίκτης της Κατσικάς παρά το έκανε ο παίκτης της Ζωοδόχου.
Την εκτέλεση του πέναλτι ανέβαλε ο Παπαβασιλείου όμως ο Καρατζένης έπεσε σωστά στη γωνία του και απέκρουσε τη μπάλα.
Στο 18’ σε σέντρα του Ανδρέου ο Καλογερόπουλος χρησιμοποίησε το χέρι του να διώξει τη μπάλα με τον διαιτητή να μην δίνει το πέναλτι.
Σουτ του Σιώτα στο 27’ ο Γιαγτζόγλου μπλόκαρε τη μπάλα.
Ο Μπελεβέτης στο 35’ έκανε τη σέντρα, ο Γούλας Ν. παρότι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας δεν μπόρεσε ν κάνει την κεφαλιά και να τη στείλει στα δίχτυα του Καρατζένη.
Στο 43’ ο Παπαβασιλείου βρήκε τον Γιαννάκη μέσα στη μεγάλη περιοχή αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Ο Τσίος στο 44’ έκανε το γέμισμα η μπάλα με τη βοήθεια του αέρα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γιαγτζόγλου.
Στο δεύτερο μέρος η Κατσικά κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Ζωοδόχο και στο 46’ ο Γιαννάκης με πλασέ έκανε το 1-0, ενώ πριν συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι η Κατσικά έκανε το 2-0στο 48’ με τον Μπελεβέτη.
Ο Γιαννάκης στο 54’ βρέθηκε απέναντι από τον Καρατζένη έκανε το πλασέ με τον τερματοφύλακα να αποκρούει τη μπάλα.
Στο 82’ ο Ντόντης έκανε τη σέντρα, ο Βλάχος πήρε την κεφαλιά με τον Γιαγτζόγλου να διώχνει σε κόρνερ.
Διαιτησία: Μπούμπας (Αλεξίου-Γεωργίου Β.). Οι αποφάσεις στο 2’ και στο 18’ ήταν λανθασμένες.
Κατσικά: Γιαγτζόγλου, Παππάς, Λισγάρας, Καλογερόπουλος, Παπαβασιλείου, Γούλας, Αντωνίου (66’ Μαρούλης), Τάτσης (87’ Γιοβανόπουλος), Μπελεβέτης, Γούλας Ν. (84’ Μάντζιος, Γιαννάκης (75’Μηλίτσης).
Ζωοδόχος: Καρατζένης, Τσίντας, Τσίος, Βλάχος, Καρβούνης, Ρούσης, Μιλάι, Αναστασιάδης, Σιώτας (51’ Ντόντης), Αλεξίου, Γιόγιακας (80’ Ζώης).

 Κόνιτσα- Αγροτικός Αστέρας 0-0 

• Σε ένα ματς με πολύ μέτριο θέαμα και… πολύ κρύο, η Πίνδος Κόνιτσας κατάφερε να κρατήσει τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά στο μηδέν και απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας.
Πρώτη φάση του αγώνα στο 3’ με τον Φαρμάκη να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά και τον Χατζηρούμπη να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το συρτό σουτ του Παπαρούνα τέσσερα λεπτά αργότερα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ στο 9’ όταν ο Ηλίας έκανε μια σέντρα από δεξιά με αποδέκτη τον Παππά του οποίου την κεφαλιά απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Κόνιτσας.
Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε και προς το τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Κυρίτσης έφυγε στη κόντρα και βγήκε σε τετ-α-τετ, αλλά το τελείωμά του έφυγε άουτ, σε μια φάση που υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους και για πέναλτι.
Στο 49’ εκτελέστηκε με σέντρα ένα στημένο από τα αριστερά για τον Αγροτικό, με τον Ζότα να πιάνει τη πρώτη κεφαλιά και τη μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Ηλία και του Κυρίτση πριν μπλοκάρει τελικά ο Χατζηρούμπης.
Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Πίνδου Κόνιτσας να απειλήσει, όταν ο Δημόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ, με τη μπάλα τελικά να παίρνει περίεργη τροχιά λόγω και του αέρα που επικρατούσε στο ΔΑΚ και τελικά να φεύγει άουτ.
Στο 64’ ο Γκόνης βρέθηκε αμαρκάριστος κοντά στη μικρή περιοχή και εκμεταλλευόμενος μια ψηλή μπαλιά προσπάθησε με το κεφάλι του να κρεμάσει τον αντίπαλο πορτιέρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια της Κόνιτσας.
Από εκεί και πέρα ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά προσπαθούσε να βρει χώρους και να απειλήσει, κυνηγώντας το νικητήριο γκολ, αλλά η Κόνιτσα είχε κλείσει αρκετά καλά τους διαδρόμους και προσπάθησε μάλιστα να απειλήσει με κάποιες αντεπιθέσεις, με αποτέλεσμα το ματς τελικά να λήγει με το «λευκό» 0-0.
Πίνδος Κόνιτσας (Τσαλιαμάνης): Χατζηρούμπης, Βλάχος, Ρούστα, Μήτσος, Σπανός Γ., Σπανός Δ., Κίτσος, Χαλούλος, Πούλιος (6’ Σπανός Α.), Δημόπουλος, Γαλανός (80’ Τσαλιαμάνης).
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (Τάτσης): Παπαδιώτης, Ηλίας, Ταΐρης, Ζότα (75’ Σπαλιάρας), Τάσσος, Φαρμάκης, Ηλιόπουλος, Καράβας, Κυρίτσης (64’ Μπενέκος), Παπαρούνας, Παππάς (46’ Γκόνης).
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ

 

 Κουτσελιό-Πράμαντα 2-1 

• Ένα παιχνίδι δίχως αύριο και για τις δυο ομάδες έγινε στο Κουτσελιό, με την ομάδα του Χρήστου Ντόβα να παίρνει τελικά τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς της νίκης, να ισοβαθμεί με τη Ζωοδόχο στους 14 βαθμούς και να παραμένει ζωντανή στο κυνήγι για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη πρώτη επίσκεψη στα καρέ του Μπαλαούρα στο 6' με τον Μασούρα να αστοχεί.
Οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν στο 18' με τον Αναγνωστόπουλο να κάνει το πλασέ και τον Μίσσα να διώχνει σε κόρνερ. Ο Γιωτίτσας το εκτέλεσε με τον Αναγνωστόπουλο να πηδάει πιο ψηλά απ' όλους και να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στη συνέχεια, λόγω και του ισχυρού ανέμου, οι δυο ομάδες δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι το αξιόλογο, με δυο σουτ των Δασκάλου και Γιωτίτσα για τους γηπεδούχους να μην έχουν ευτυχή κατάληξη.
Ο Λιόντος με το που μπήκε αλλαγή, ευτύχησε να πετύχει τέρμα στο 39' με ασύλληπτο σουτ, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Μπαλαούρα για το 1-1.
Λιγοστές οι φάσεις και στην επανάληψη. Στο 47' ο Λιόντος σούταρε με τον Μπαλαούρα να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ σε κλασική ευκαιρία για το Κουτσελιό, ο Αγγέλης στο 63' πλάσαρε από κοντά με τον Μίσσα να λέει όχι. Ο Δάσκαλος στο 71' ανατράπηκε από τον Μέγα με τον διαιτητή Ντάρα να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι.
Ο Γιωτίτσας το εκτέλεσε εύστοχα και οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά σε θέση οδηγού.
Στο 78' ο Λιόντος εκτέλεσε φάουλ με τον Μπαλαούρα να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ, ενώ στο 80' με κεφαλιά ο ίδιος παίχτης έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 90' σε σουτ του Ορφανού η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά λόγω του αέρα, κατευθύνθηκε στην εστία του Μπαλαούρα που έδιωξε σε κόρνερ, διατηρώντας την εστία του ανέπαφη ως το τέλος.
Διατησία: Ντάρας (Σιαμέτης- Αγόρας)
Κουτσελιό (Ντόβας): Μπαλαούρας, Δάσκαλος, Κακαράντζας Α, Κακαράντζας Μ, Μητρογιάννης, Αναγνωστόπουλος, Ντούτσης (90' Θανάσης) , Κρανάς, Γκανάρας (50' Αγγέλης) , Αλεξίου (38' Ανδρέου), Γιωτίτσας.
Πράμαντα (Γεωργάκης): Μίσσας, Χίτζος(67' Χήρας) , Μπούτζας(46' Μέγας) , Ντόβας, Μαραγκός, Ζάννης, Δόσης, Τσάντας (32'Λιόντος), Ορφανός, Μασούρας, Λιανός(69' Μπάφας) .
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

αποτελέσματα

Μουσιωτίτσα–Πέραμα 0 - 3 α.α
Κράψη–Χουλιαράδες (αναβλ.)
Κατσικά–Ζωοδόχος 2 - 0
Κόνιτσα–Αγροτ. Αστέρας 0 - 0
Μέτσοβο–Α.Ε. Μικρασιατών (αναβλ.)
Ανατολή-Ελεούσα 4 - 0
Καστρίτσα–Αετός Νήσου 1 - 2
Κουτσελιό-Πράμαντα 2 - 1

Βαθμολογία

1.Ανατολή 49 55-10
2.Θύελλα Ελεούσας 44 43-22
3.Αγροτ. Αστ. Άνω Καλαμά 43 52-20
4.Μικρασιάτες* 38 31-21
5.Θύελλα Κατσικά 37 34-18
6.Χουλιαράδες* 36 33-20
7.ΠΑΣ Κράψης* 34 37-23
8.Προοδευτική Περάματος 33 27-25
9.Καστρίτσα 27 34-29
10.Μέτσοβο* 27 30-40
11.Πίνδος Κόνιτσας 23 21-27
12.Αετός Νήσου 16 16-29
13.Ζωοδόχος 14 15-35
14.Κουτσελιό 14 11-41
15.Πράμαντα 8 19-40
16.Μουσιωτίτσα -9 5 -63

(2,3/03/2019)
Αγρ. Αστέρας Άνω Καλαμά – Μουσιωτίτσα
Χουλιαράδες – Πέραμα
Μέτσοβο – Καστρίτσα
Ζωοδόχος – Κράψη
Θύελλα Ελεούσας – Θύελλα Κατσικά
Αετός Νήσου – Κόνιτσα
Πράμαντα – Ανατολή
Μικρασιάτες – Κουτσελιό