Ολοκληρώνεται σήμερα η πρετοιμασία για το ματς με Ξάνθη...

on .

LILA ATHANASIADHS

Στην τελική ευθεία βρίσκεται και ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αυριανό (7:30 μ.μ.) αγώνα με τη Ξάνθη στο «Ζωσιμάδες» για την 23η αγωνιστική της SuperLeague.

Οι δύο σερί ήττες από Ατρόμητο εντός και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο έχουν ζορίσει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση για την ομάδα της Ηπείρου και τα βαθμολογικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Επομένως για τον ΠΑΣ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης κόντρα στους Ξανθιώτες. 

Ο Γιάννης Πετράκης μετράει 4 απουσίες για την αυριανή αναμέτρηση. Θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Αθανασιάδης, ο οποίος θα εκτίσει την δεύτερη αγωνιστική της ποινής του για τη συμπλήρωση 7 κίτρινων καρτών, αλλά και οι τραυματίες Κρίζμαν, Παμλίδης και Σιόντης. Ο Κροάτης Κρίζμαν και ο Παμλίδης ξεκίνησαν χτες ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και ο στόχος είναι να μπουν από βδομάδα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων προκειμένου να προλάβουν το παιχνίδι με τη Λαμία την επόμενη αγωνιστική την Κυριακή 10 Μαρτίου. Απών επίσης και ο Σιόντης, ο οποίος ακόμα ταλαιπωρείται από το οστικό οίδημα που απεκόμισε από το ματς της Τούμπας στο τέλος του ματς και θα τον κρατήσει μακριά από τις υποχρεώσεις της ομάδας για αρκετό διάστημα. 

Αντίθετα, επιστρέφει ο Λίλα που εξέτισε την ποινή του και είναι διαθέσιμος και πιθανότατα θα πάρει θέση βασικού. Ο Αλβανός μεσοαμυντικός είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες φέτος και ο Πετράκης θα τον εμπιστευτεί για μια θέση στο αρχικό σχήμα. 

Η χτεσινή προπόνηση περιελάμβανε δημιουργικά παιχνίδια σε υποομάδες στο πρώτο κομμάτι της και στη συνέχεια έγιναν ασκήσεις επιθετικής τακτικής σε συνδυασμό με στατικές φάσεις.

Η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ πριν την αυριανή αναμέτρηση με τους Ξανθιώτες θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

Στα… θρανία οι παίκτες!

Μετά το τέλος της προπόνησης, σύσσωμη η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα παρακολούθησε σεμινάριο, στο χώρο των αποδυτηρίων, που διοργανώθηκε από τη SportRadarκαι αφορούσε την ανίχνευση και την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων, αλλά και τη στοιχηματική απάτη. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των όρων αδειοδότησης της γιαννιώτικης ΠΑΕ, ενώ περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων.

Ρέφερι ο Γρατσάνης

Ανακοινώθηκε από την ΚΕΔ ο διαιτητής του αυριανού πολύ κρίσιμου παιχνιδιού και για ακόμη μια φορά ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση ένας… πρωτοεμφανισθείς διαιτητής στους πίνακες της SuperLeague. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Γρατσάνη από την Ένωση Διαιτητών Τρικάλων, ενώ θα έχει για βοηθούς του, τους Μιχάλη Δημόπουλο (Δυτ. Αττικής) και Αντώνη Δίπλαρης (Καρδίτσας).  Τέταρτος θα είναι ο Φώτης Ντάουλας (Δυτ. Αττικής) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών). Πάντως, στο μοναδικό ματς που διηύθυνε ματς των Ηπειρωτών ο Γρατσάνης, ο ΠΑΣ κέρδισε τον Άρη με 1-0…