Η παραμονή περνάει από το «Ζωσιμάδες»

on .

PAS KSANTHI 1 3 2019

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ Σ. ΜΥΡΙΟΥΝΗ
• Η σκληρή μάχη της επιβίωσης με στόχο την παραμονή στην κατηγορία συνεχίζεται για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται σήμερα το απόγευμα (7:30 μ.μ.) τη Ξάνθη στο «Ζωσιμάδες» για την 23η αγωνιστική της Super League, με μοναδικό στόχο το τρίποντο της νίκης.
Πρόκειται για το πρώτο χρονικά παιχνίδι από τα τέσσερα συνολικά εντός έδρας που θα δώσουν οι Ηπειρώτες μέχρι το τέλος της σεζόν κι αν θέλουν να σώσουν την κατηγορία θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα. Τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια στα Γιάννινα είναι με τη Λάρισα, τον Αστέρα Τρίπολης και τελευταία αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ.
Οι δύο συνεχόμενες ήττες από Ατρόμητο εντός και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο έχουν ζορίσει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση για την ομάδα της Ηπείρου και τα βαθμολογικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Επομένως για τον ΠΑΣ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης κόντρα στους Ξανθιώτες, οι οποίοι προέρχονται από την ήττα με τον Λεβαδειακό.
Το αρνητικό για τον Γιάννη Πετράκη είναι ότι οι απουσίες ποδοσφαιριστών έχουν να κάνουν κυρίως με το επιθετικό κομμάτι, εκεί όπου ο ΠΑΣ πονάει και σήμερα θα πρέπει να δημιουργήσει φάσεις και ευκαιρίες προκειμένου να φτάσει σε γκολ. Συγκεκριμένα, εκτός μάχης έχουν τεθεί ο τιμωρημένος Αθανασιάδης, ο οποίος θα εκτίσει σήμερα τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του για τη συμπλήρωση 7 κίτρινων καρτών, αλλά και οι τραυματίες Κρίζμαν, Παμλίδης και Σιόντης.
Αντίθετα, επιστρέφει ο Λίλα, ο οποίος εξέτισε και τις δύο αγωνιστικές της ποινής του και πιθανότατα επιστρέφει στο βασικό σχήμα στη μεσαία γραμμή και όχι στο κέντρο της άμυνας.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ ολοκληρώθηκε χτες με πρωινή προπόνηση. Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις αντοχής και τακτική αντιμέτωπιση του σημερινού παιχνιδιού, με το τεχνικό τιμ να δίνει τις τελευταίες οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του για τον αγώνα με την Ξάνθη.
Αναφορικά με τα πλάνα του Γιάννη Πετράκη, ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός προσανατολίζεται να παρατάξει τον ΠΑΣ με 3-5-2 και πάλι και τριάδα στόπερ. Οι απουσίες Αθανασιάδη, Κρίζμαν και Παμλίδη περιορίζουν τις επιλογές του Πετράκη για την επίθεση και εκεί υπάρχουν διαθέσιμοι μόνο οι Λέο, Μάνος και Ξύδας.
Ένα πιθανό βασικό σχήμα του ΠΑΣ είναι: Μιχαήλ Ν.(Βελλίδης), Τζημόπουλος, Μιχαήλ Α., Κάργας, Σεργκελασβίλι, Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος (Ξύδας), Νικολιάς, Λέο, Μάνος.
Διαιτητής ο Γρατσάνης
Ο πρωτοεμφανιζόμενος στους πίνακες της Super League Βαγγέλης Γρατσάνης από την ΕΠΣ Τρικάλων θα διαιτητεύσει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Ξάνθη.
Ο Γρατσάνης θα έχει για βοηθούς του, τους Μιχάλη Δημόπουλο (Δυτ. Αττικής) και Αντώνη Δίπλαρης (Καρδίτσας). Τέταρτος θα είναι ο Φώτης Ντάουλας (Δυτ. Αττικής) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών). Πάντως, στο μοναδικό ματς που διηύθυνε ματς των Ηπειρωτών ο Γρατσάνης, ο ΠΑΣ κέρδισε τον Άρη με 1-0, με τον Λέο τότε να κάνει το σουτ και ο Δεληζήσης με αυτογκόλ να σημειώνει άθελά του το μοναδικό γκολ εκείνης της αναμέτρησης.
Χωρίς Κοβάσεβιτς η Ξάνθη
Ολοκληρώθηκε χτες το πρωί η προετοιμασία της Ξάνθης για τη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το τέλος των τελευταίων ασκήσεων, η ξανθιώτικη αποστολή αναχώρησε για την πόλη των Ιωαννίνων, όπου και διανυκτέρευσε, με μοναδικό απόντα τον Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Ζίβκοβιτς, Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Συλλά, Κασάδο, Λισγάρας, Αλμέιδα, Μελιόπουλος, Ντίρεσταμ, Καμαρά, Καντά, Τζουρίτσκοβιτς, Μπαριέντος, Γέντρισεκ, Μπρίτο, Σαρπόνγκ, Φάκκης, Ντε Αμορίμ.