«Διάβημα» Γ. Χριστοβασίλη για τις κακές διαιτησίες!

on .

XRISTOBASILHS PEREIRA

• Οι κακές έως εχθρικές διαιτησίες που αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι δεδομένες και το πρόβλημα δεν διορθώθηκε με την πάροδο του χρόνου, το αντίθετο μάλιστα.
Η κάκιστη διαιτησία του Τρικαλινού ρέφερι Γρατσάνη στο παιχνίδι με τη Ξάνθη υπήρξε η αιτία για να ζητήσει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα νέα συνάντηση με την ηγεσία της ΚΕΔ. Έτσι το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ΚΕΔ Βίτελο Μέλο Περέιρα για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ΠΑΕ διαμαρτυρήθηκε για τις σφαγιαστικές διαιτησίες με αποκορύφωμα την διαιτησία του Γρατσάνη και του βοηθού του Δημόπουλου στην αναμέτρηση με την Ξάνθη. Η συνάντηση με τον επικεφαλής της ΚΕΔ έγινε παρουσία και των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Διαιτησίας, στους οποίους ο παράγοντας του ΠΑΣ εξέφρασε τα παράπονα του για την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα από τους διαιτητές και τις αποφάσεις τους.
Από την πλευρά του ο Βίτορ Μέλο Περέιρα δεσμεύτηκε στον κ. Χριστοβασίλη ότι θα μελετήσει τα όσα ανέφερε στη συζήτηση τους ο πρόεδρος του ΠΑΣ. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο επικεφαλής της ΚΕΔ δεν έχει εικόνα για τις διαιτησίες των παιχνιδιών, ούτε για τα διαιτητικά λάθη και τις αμφισβητούμενες φάσεις.
Απομένουν 7 τελικοί και ο ΠΑΣ δεν επιθυμεί διαιτητική βοήθεια αλλά τουλάχιστον οι διαιτητές να σφυρίζουν 50-50 και να μην του στερούν με τις αποφάσεις τους βαθμό ή βαθμούς που είναι πολύτιμοι στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Διαιτητής ο Παπαπέτρου
Ο διεθνής διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο ΔΑΚ Λαμίας.
Βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι ο Γιώργιος Χατζηνάκος από τη Δράμα και ο Χρήστος Τζιώτζιος από τη Θράκη, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσαμούρης από τον Πειραιά. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Βασίλης Τεροβίτσας από την Αιτωλοακαρνανία.
Το οξύμωρο είναι ότι ο διαιτητής Γρατσάνης από τα Τρίκαλα όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε για τη διαιτησία του στο παιχνίδι του ΠΑΣ με τη Ξάνθη, αλλά ορίστηκε και τέταρτος στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Πανιώνιο! Κάτι που δείχνει και τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ και όλου του συστήματος της διαιτησίας…

Ατομικό για 5 παίκτες
Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό της Τρίτης και το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λαμία. Από τη χτεσινή προπόνηση απουσίαζε ο Σιόντης που ως γνωστόν έχει οστικό οίδημα, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κρίζμαν, Παμλίδης, Ντόλοβατς, Νικολιάς και Σεργκελασβίλι. Το πρόγραμμα της χτεσινής προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης και στη συνέχεια παιχνίδια τακτικής με μπάλα σε περιορισμένο χώρο. Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ