Το Σάββατο το παιχνίδι της χρονιάς για τον ΠΑΣ Γιάννινα!

on .

LAMIA PAS 12 3 19

• Με έναν πολύτιμο βαθμό επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή της Αποκριάς από τη Φθιώτιδα καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την ομάδα της Λαμίας για την 24η αγωνιστική της Super League. Ο συνδυασμός των άλλων αποτελεσμάτων, έχει μετατρέψει πλέον το παιχνίδι του Σαββάτου με την Λάρισα, σε «παιχνίδι της χρονιάς», καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει πάση θυσία νίκη, ώστε να μείνει σε απόσταση αναπνοής από τις άλλες ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία της επικίνδυνης ζώνης.
Οι Ηπειρώτες την Κυριακή στη Λαμία βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την κεφαλιά--«ψαράκι» του Καραμάνου (56'), ωστόσο απάντησαν με κεφαλιά του Κάστρο (86') λίγο πριν το φινάλε. Στους 22 βαθμούς η ομάδα της Ηπείρου, η οποία θα παίξει τα...ρέστα της για την απευθείας παραμονή στο σαββατιάτικο παιχνίδι στο «Ζωσιμάδες» με τη Λάρισα, η οποία νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό και έφτασε τους 26 βαθμούς.

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Γιάννης Πετράκης έχει «παγιώσει» κάποιες αλλαγές στα πρόσωπα στο βασικό σχήμα, παρέμεινε όμως και σε αυτό το παιχνίδι πιστός στο σύστημα 3-5-2 και την τριάδα στην άμυνα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νεόφυτος Μιχαήλ και την τρίαδα της άμυνας αποτελούσαν οι Τζημόπουλος, Κάργας και Σκόνδρας. Τη δεξιά πτέρυγα κάλυπτε ο Μπουκουβάλας, την αριστερή ο Νικολιάς και ο Κάστρο ήταν αμυντικό χαφ στον άξονα, έχοντας μπροστά του τους Πάντελιτς και Βιδάλ, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Αθανασιάδης και Μάνος.

«Στείρο» πρώτο μέρος
Το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού στη Λαμία είχε ελάχιστες φάσεις και κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Οι Λαμιώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη αμύνονταν σωστά και έκλειναν καλά τους χώρους.
Μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 22' με κεφαλιά του Κάργα ύστερα από σέντρα του Αθανασιάδη, όμως ο Σέρβος τερματοφύλακας της Λαμίας έκανε την επέμβαση της αγωνιστικής και έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακή εκτίναξη. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους (44') η Λαμία είχε τη δική της μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπαράλες ύστερα από σέντρα του Πίτι που έδιωξε ο Μιχαήλ Ν.

«Λύτρωση» με Κάστρο
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο, αλλά χωρίς ευκαιρίες. Η Λαμία άνοιξε το σκορ στο 56' όταν ο Βάντερσον κυνήγησε και έσωσε με τάκλιν μια δυνατή πάσα του Μπεχαράνο, έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Καραμάνος με κεφαλιά-«ψαράκι» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ Ν.
Ο Πετράκης έκανε σε διάστημα 7 λεπτών και τις 3 αλλαγές βάζοντας στο ματς τους Αποστολόπουλο, Γιάκο και Λέο στις θέσεις των Βιδάλ, Σκόνδρας και Μάνου.
Το σύστημα γύρισε σε 4-4-2 σε ρόμβο, όμως ο ΠΑΣ αδυνατούσε να φανεί απειλητικός προς την εστία της Λαμίας.
Τελικά η λύση ήρθε μέσα από στημένη φάση στο 86' όταν ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε κόρνερ και ο Κολομβιανός Κάστρο με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Σαράνοφ και χάρισε στον ΠΑΣ τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Ηπειρωτών.
Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Σκόνδρας (46' Βασιλαντωνόπουλος), Βάντερσον, Αντέτζο, Καρυπίδης, Μπεχαράνο, Δημούτσος (82' Τομάς), Καραμάνος, Μπερτόγλιο, Πίτι (69' Μπλάζιτς), Μπαράλες.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Ν., Τζημόπουλος, Σκόνδρας (62' Γιάκος), Κάργας, Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Κάστρο, Βιδάλ (60' Αποστολόπουλος), Πάντελιτς, Αθανασιάδης, Μάνος (67' Λέο).

Όλα για όλα με Λάρισα
Η νίκη της Λάρισας επί του Λεβαδειακού και η ισοπαλία του Αστέρα Τρίπολης στη Ξάνθη, σε συνδυασμό με τη βαριά ήττα του Πανιωνίου με 5-0 στο Αγρίνιο έφεραν μια τριπλή ισοβαθμία στους 26 βαθμούς. Αυτές τις τρεις ομάδες θα πρέπει να κυνηγήσει βαθμολογικά ο ΠΑΣ Γιάννινα, αν θέλει να αποφύγει τις θέσεις του μπαράζ και του απευθείας υποβιβασμού.
Στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με την ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια, επιστρέφει ο αρχηγός Αλέξης Μιχαήλ μετά την μία αγωνιστική της ποινής του για την αποβολή του στο ματς με τη Ξάνθη. Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το αν θα επιστρέψει κάποιος από τους τραυματίες Κρίζμαν, Παμλίδης, Ξύδας. Χτες οι παίκτες είχαν ρεπό και σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις και θα μπει στην τελική ευθεία η προετοιμασία για το παιχνίδι με την Λάρισα.

Γενική είσοδος 10 ευρώ
Στο οριακό παιχνίδι με τη Λάρισα ο ΠΑΣ χρειάζεται τη συμπαράσταση του κόσμου του προκειμένου να φτάσει στη νίκη. Για τον λόγο αυτό η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα όρισε γενική είσοδο 10 ευρώ στα εισιτήρια της σαββατιάτικης αναμέτρησης, με εξαίρεση τις θέσεις VIP, ενώ τα παιδικά εισιτήρια έχουν 5 ευρώ σε όλες τις θύρες.
Η διάθεση των εισιτηρίων ξεκίνησε χτες Τρίτη και θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη από τις 10:00– 17:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. Ίδιο ωράριο θα ισχύσει και για Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ το Σάββατο ανήμερα του αγώνα θα λειτουργήσουν τα εκδοτήρια έξω από το Εθνικό Στάδιο από τις 12:00 και μέχρι την έναρξη του αγώνα στις 19:30.
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 0-0
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0
Λάρισα-Λεβαδειακός 2-0
Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ 0-0
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-0
Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
Ολυμπιακός-Άρης 4-1
Παναιτωλικός-Πανιώνιος 5-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ** 64 51-11
2. Ολυμπιακός 57 51-15
3. ΑΕΚ 44 37-15
4. Ατρόμητος 43 35-23
5. Άρης 37 29-25
6. Παναιτωλικός 33 31-31
7. Παναθηναϊκός* 32 28-21
8. Ξάνθη 29 16-17
9. Λαμία 29 21-29
10. Λάρισα 26 22-28
11. Αστέρας Τρίπολης 26 20-27
12. Πανιώνιος 26 21-39
13. ΠΑΣ Γιάννινα 22 16-33
14. Λεβαδειακός 20 14-31
15. ΟΦΗ 19 20-37
16. Απόλλων Σμύρνης 10 10-40
* Ξεκίνησε με -6
** Ξεκίνησε με -2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(16, 17, 18/3/2019)
Αστέρας Τρίπολης-Λαμία
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα
ΟΦΗ-Λεβαδειακός
Ατρόμητος-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-Ξάνθη
Άρης-Απόλλων Σμύρνης