Ο ΠΑΣ Γιάννινα παίζει τα ρέστα του για τη νίκη...

on .

PAS LARISA

• Ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της φετινής χρονιάς δίνει ο ΠΑΣ Γιάννινα σήμερα το απόγευμα (7:30 μ.μ.) καθώς υποδέχεται τη Λάρισα στο «Ζωσιμάδες» για την 25η αγωνιστική της Super League με μοναδικό στόχο το τρίποντο της νίκης.
Η κρισιμότητα του σημερινού παιχνιδιού έγκειται στο ότι έχουν στενέψει τα βαθμολογικά περιθώρια για την ομάδα της Ηπείρου, η οποία βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης προκειμένου να μην μείνει πίσω από τις 3 ομάδες (Λάρισα, Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολης) που ισοβαθμούν στους 26 βαθμούς.
Άπαντες στο στρατόπεδο των Ηπειρωτών έχουν κατανοήσει την βαθμολογική σημασία του σημερινού παιχνιδιού και γνωρίζουν ότι πρέπει σήμερα να πάρουν το τρίποντο. Μια νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τους Λαρισαίους θα ανεβάσει την ομάδα βαθμολογικά και ψυχολογικά ενόψει των δύο συνεχόμενων εκτός έδρας παιχνιδιών που θα κρίνουν τη χρονιά με Λεβαδειακό και ΟΦΗ, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων.
Απουσίες και επιστροφές
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Γιάννης Πετράκης για το ματς με τη Λάρισα είναι γνωστά αφού τέθηκαν εκτός μάχης οι τραυματίες Κρίζμαν, Σιόντης, Ξύδας, Σεργκελασβίλι και ο τιμωρημένος λόγω καρτών Τζημόπουλος. Αντίθετα, επιστρέφει από την τιμωρία του για την αποβολή στο παιχνίδι με τη Ξάνθη ο αρχηγός Αλέξης Μιχαήλ και αναμένεται να πάρει τη θέση του Τζημόπουλου στο βασικό σχήμα. Επίσης, στη διάθεση του Πετράκη είναι και ο Μάνος, ο οποίος ξεπέρασε το αιμάτωμα που αποκόμισε στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Λαμία.
Αναφορικά με τις σκέψεις του Γιάννη Πετράκη για το πως θα αγωνιστεί ο ΠΑΣ κόντρα στους Λαρισαίους, ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός θα παρατάξει τον ΠΑΣ και πάλι με 3-5-2, με αλλαγές όμως στα πρόσωπα. Στις πτέρυγες το πιθανότερο είναι να αγωνιστεί ο Αποστολόπουλος δεξιά και ο Μπουκουβάλας αριστερά, για να μην αναγκαστεί ο Νικολιάς να παίξει μπακ, όπως έγινε στο παιχνίδι με τη Λαμία, αλλά αριστερός εσωτερικός μέσος. Εκτός ενδεκάδας θα μείνει ο Βιδάλ, που έκανε την Πέμπτη ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Λέο διεκδικεί τη θέση του Μάνου στο βασικό σχήμα ως παρτενέρ του Αθανασιάδη στην επίθεση.
Οι εκλεκτοί του Πετράκη φαίνεται ότι θα είναι οι εξής ποδοσφαιριστές: Μιχαήλ Ν., Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ Α., Σκόνδρας, Κάργας, Κάστρο, Νικολιάς, Πάντελιτς, Λέο (Μάνος), Αθανασιάδης.
Στην Εθνική Παίδων ο Γροσδάνης
Μετά τον Άντι Λίλα και τον Στέφανο Ευαγγέλου, ένας ακόμα ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα κλήθηκε σε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Συγκεκριμένα, ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Κ 17, Παύλος Γροσδάνης βρίσκεται ανάμεσα στους 22 ποδοσφαιριστές που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Κεχαγιάς ενόψει της προετοιμασίας της Εθνικής U 17 για τους αγώνες του Elite Round.
Υπενθυμίζεται ότι ο Λίλα κλήθηκε στην Εθνική Αλβανίας για τις αναμετρήσεις με την Τουρκία (22/3) και την Ανδόρα (25/3), ενώ ο Ευαγγέλου κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της U 21, Αντώνη Νικοπολίδη για τους φιλικούς αγώνες της Εθνικής Ελπίδων με τη Σλοβακία και το Μαυροβούνιο.
Ζαχαριάδης αντί Σιδηρόπουλου
Στην αλλαγή του διαιτητή του σημερινού αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΛ, Τάσου Σιδηρόπουλου από τα Δωδεκάνησα με τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη από τη Μακεδονία προχώρησε η ΚΕΔ/ΕΠΟ. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της ΚΕΔ ο λόγος της αντικατάστασης αφορά τραυματισμό του Σιδηρόπουλου και για αυτό αντικαταστάθηκε από τον Μακεδόνα ρέφερι.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ζαχαριάδης ήταν ο διαιτητής και του παιχνιδιού των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο, με τον ΠΑΣ να έχει πολλά παράπονα τότε για το καθαρό off side στο πρώτο γκολ της Λάρισας, αλλά και και την αυστηρότατη αποβολή του Τσικάρσκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα που είχε αφήσει τον ΠΑΣ με 10 παίκτες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Χωρίς Ντέλετιτς και Φατιόν η ΑΕΛ
Δύο από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΛ τη φετινή χρονιά δεν βρίσκονται στα Γιάννινα και δεν θα αγωνιστούν στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Ο λόγος για τους Ντέλετις και Φατιόν που δεν είναι στην αποστολή της ΑΕΛ. Ο Σέρβος Μίλος Ντέλετιτς απομονώθηκε από την υπόλοιπη ομάδα με εντολή Κούγια καθώς οδεύει μεταγραφικά προς την ΑΕΚ, ενώ τιμωρημένος λόγω καρτών είναι ο Αλβανός Άντονι Φατιόν. Η προετοιμασία της λαρισινής ομάδας ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα και στη συνέχεια ο Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή.
Αναλυτικά την αποστολή της ΑΕΛ αποτελούν οι: Κρίστινσον, Παϊτέρης, Μόρας, Γρομητσάρης, Γκόικοβιτς, Μπράλιτς, Γκόλιας, Γιακιμόφσκι, Ζίφκοβιτς, Καρανίκας, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Νούνιτς, Μπαργκάν, Ζίζιτς, Λεοζίνιο, Μπάλλας, Ακόστα και Σικάφκα.