Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

b eras  

Αμφιθέα-Ροδοτόπι 3-2

• Πολύ καλό παιχνίδι έγινε ανάμεσα στην Αμφιθέα και το Ροδοτόπι με τους γηπεδούχους να βρίσκονται δύο φορές πίσω στο σκορ, ωστόσο να καταφέρνουν να κάνουν την ολική ανατροπή και να παίρνουν τη νίκη με 3-2 σε ένα χιτσοκικό φινάλε.
Το πρώτο 20λεπτο ανήκει στην ομάδα του Ροδοτοπίου το οποίο εκμεταλλεύτηκε το ότι οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά και έβγαινε πολύ εύκολα σε κόντρα επίθεση. Μετά το 20λεπτο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και έγιναν αρκετές φάσεις, ενώ είχε και πολύ καλό ρυθμό. Μόλις στο 2΄το Ροδοτόπι έχασε την ευκαιρία με το πλασέ του Αργύρη να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκουγιάννου.
Το Ροδοτόπι άνοιξε το σκορ στο 10’ με τον Κοσμά να εκτελεί από μακρινή απόσταση φάουλ και η μπάλα με την βοήθεια και του αέρα κατέληξε στα δίχτυα.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 21’ όταν ο Γκουγιάννος έκανε το βολέ η μπάλα χτύπησε στο έδαφος και ενώ ο τερματοφύλακας του Ροδοτοπίου επιχειρούσε έξοδο για να την πιάσει του πέρασε από πάνω και κατέληξε στα δίχτυα.
Ο Γκουγιάννος στο 37’ απέκρουσε το φάουλ του Κοσμά. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε ο πολύ καλός ρυθμός και από τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να πατάνε γκάζι μετά το 70’ και να φτάνουν σε μια μεγάλη νίκη. Ο Παπαδημητρίου στο 52’ έκανε το δυνατό σουτ από μακριά απέκρουσε τη μπάλα ο Παπαιωάννου και αυτή βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Το Ροδοτόπι πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ στο 54’ με γκολ του Ταμπούρα με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται στον διαιτητή ότι υπήρχαν δύο μπάλες στον αγωνιστικό χώρο και έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι. Στο 73’ η Αμφιθέα ισοφάρισε με τον Παπαδημητρίου να κάνει το σουτ η μπάλα σκάει στο έδαφος και πηγαίνει στα δίχτυα. Η Αμφιθέα στο 81’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Παπαδημητρίου από τον Τρομπούκη, την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κολόκας και παρά την προσπάθεια του Παπαδημητρίου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 3-2. Την ευκαιρία να ισοφαρίσει έχασε στο 85΄το Ροδοτόπι με τον Γκουγιάννο να αποκρούει το σουτ του Φειζουλά. Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Στάθης.
Διαιτησία: Τάσης (Παπαδόπουλος Ν.-Τασιούλας).
Αμφιθέα: Γκουγιάννος, Μηλιώτης (57’ Σδούκος), Καραγιάννης, Ζώτος (87’ Νικολόπουλος), Φάης, Δούμας, Στάθης, Γεωργίου, Νάσικας (46’ Παπαδημητρίου), Κολόκας, Κίτος (65’ Λιάπης).
Ροδοτόπι: Παπαιωάννου Β., Φειζουλά, Τρομπούκης (83’ Τσιλοτάι Ο.), Αργύρης, Ρόγκας, Ταμπούρας, Αργύρης Α., Λούζης (67’ Τσελέφης), Παπαιωάννου Ν., Κοσμάς, Τσιλοτάι Α.

 Ανάργυροι-ΑΠΟΕΛ 3-1 

• Τη νίκη με 3-1 πήραν οι Ανάργυροι από το ΑΠΟΕΛ, μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι με δέκα παίκτες και το τελείωσε με εννέα αφού στο 88' αποβλήθηκε ο Κωνσταντινίδης.
Η νίκη αυτή φέρνει τους Ανάργυρους μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τους δίνει ελπίδες στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή τους στην κατηγορία, σε αντίθεση με το ΑΠΟΕΛ που έχει χάσει το τρένο της παραμονής εδώ και καιρό. Το ματς ξεκίνησε καλά για τους φιλοξενούμενους στο 10΄ ο Χυδηγιώτης με ωραία κίνηση έκανε το πλασέ και άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1. Οι Ανάργυροι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που δημιούργησε η αριθμητική υπεροχή τους και έχασαν καλές ευκαιρίες στο 23΄ με τον Μάντη και στο 30΄ με τον Γεωργαλή. Στο 36΄ έφτασε η στιγμή της ισοφάρισης όταν ο Τσάνης ανατράπηκε από αντίπαλο του στην περιοχή με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο Σίνδρος το εκτέλεσε με τον Ζιάβρο να διώχνει και στην επαναφορά και πάλι ο Σίνδρος να σκοράρει το 1-1. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και απείλησαν εξ΄ αρχής θέλοντας να «καθαρίσουν το παιχνίδι. Στο 57΄ ο Γεωργαλής έκανε υπέροχη σέντρα από δεξιά και ο Τσάνης με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-1.
Στο 63΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Βασιλειάδη ενώ στο 86΄ ο Τσάνης έκανε τη σέντρα και ο Τζώρτζης με πλασέ πάνω στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με εννέα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Κωνσταντινίδης για διαμαρτυρία.
Διαιτησία: Τζόβας (Χαρίσης-Γκέλης).
Ανάργυροι: Φασούλας, Τζώρτζης, Μπόττης (46΄ Οικονόμου), Κουρμπέλης, Τούσης, Σίνδρος (75΄ Σιάννας), Παπαδόπουλος, Τσάνης (88΄ Κίτσιος), Νικόπουλος (46΄ Δέσσος), Γεωργαλής, Μάντης
Α.Π.Ο.Ε.Λ.: Ζιάβρος, Χυδηγιώτης, Μαρκούλας, Κωνσταντινίδης, Στεφάνου, Τσουμάγκας, Καρυώτης, Τζάγκας, Μπαρδάκας, Βασιλειάδης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

 Αμπελόκηποι- Λαψίστα 3-2

• Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Maison B ερασιτεχνικής κατηγορίας και του Α ομίλου, συναντήθηκαν Αμπελόκηποι και Λαψίστα 2006, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 3-2, κάνοντας την ολική ανατροπή, καθώς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, ενώ παράλληλα ''έπιασαν'' στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, την ομάδα του Ροδοτοπίου, η οποία γνώρισε την ήττα με το ίδιο σκορ από την Αμφιθέα και βάζουν...πλώρη για τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Α ερασιτεχνική κατηγορία.
Το παιχνίδι ήταν χορταστικό και οι ευκαιρίες αρκετές, κυρίως απο την πλευρά των γηπεδούχων, οι οποίοι στο β΄ μέρος ήταν κυριολεκτικά καταιγιστικοί. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 13΄, με το σουτ του Κοσμά να περνά πάνω από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας.
Στο 14΄ ο Ιορδανίδης με δυνατό φαλτσαριστό σουτ, έστειλε την μπάλα ελάχιστα αουτ από την εστία του Μποζιάρη. Στο 28΄ πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Αμπελόκηπους, όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Λόκα η μπάλα βρέθηκε στην μικρή περιοχή, ο Λιπιώτης προσπάθησε με ψαλιδάκι να βρει δίχτυα, όμως ο Κοτίκας απέκρουσε ενστικτωδώς την μπάλα. Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, κάνοντας το 0-1, όταν από την μπαλία ακριβείας του Μπάρλα, ο Ιορδανίδης με σουτ έστειλε την μπαλα στα δίχτυα. Τα τελευταία λεπτά ανήκαν στους γηπεδούχους, έχοντας ευκαιρία στο 38΄ με το στρωτό σουτ του Βλάχου, να απομακρύνεται από τον Κοτίκα με το πόδι, και στο 42΄ με την κεφαλιά του Τσιούρη από κοντά, να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Λαψίστας. Στο δεύτερο μέρος οι Αμπελόκηποι μπήκαν δυνατά, έχοντας ένα φρενήρη ρυθμό και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.
Συγκεκριμένα, στο 49΄ φάση διαρκείας στα καρέ του Κοτίκα, με τον Λιπιώτη να μη μπορεί να ευστοχήσει, κοντράροντας η μπάλα στα σώματα των αντίπαλων παικτών. Στο 50΄ από την εκτέλεση φαουλ του Τσιούρη, η μπάλα πέρασε σύριζα από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ αμέσως μετά το σουτ του Βλάχου από κοντά, πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Έπειτα από την ασφυχτική πίεση για τους γηπεδούχους, ήρθε και η ισοφάριση από τα 11 μέτρα, όταν από ανατροπή του Βλάχου μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε την άσπρη βούλα, από την οποία και ευστόχησε ο Λιπιώτης. Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού και σε μια ανύποπτη στιγμή, η Λαψίστα πήρε και πάλι το προβάδισμα, όταν ο Νάσιος βρήκε τον Ιορδανίδη, ο οποίος με δεύτερο προσωπικό τέρμα, έκανε το 1-2. Από το σημείο αυτό και μέχρι το τέλος, οι Αμπελόκηποι είχαν τον πρώτο λόγο και την κυριαρχία στο ματς, καθώς στο 73΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λιπιώτης έδωσε στον Τούση, κι εκείνος από θέση βολής δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα. Νέα χαμένη ευκαιρία για τους Αμπελόκηπους, στο 76΄, όταν ο Κοσμάς βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτίκα, με τον δεύτερο να αποκρούει το σουτ.
Ότι δεν κατάφεραν να πετύχουν οι γηπεδούχοι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, το πέτυχαν μέσα σε τρία λεπτά, κάνοντας το 2-2 στο 85΄, με το άπιαστο σουτ του Λόκα από τα 30 μ., ενώ στο 88΄ ο Ζιάκας με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έκανε την ολική ανατροπή γράφοντας το τελικό 3-2, δίνοντας δίκαια την νίκη στην ομάδα του.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Μπαδήμας – Σιαμέτης)
Αμπελόκηποι: Μποζιάρης, Γαλάνης (74΄Κατσάνος), Πρέντζας (33΄ λ. τρ. Μανούσης), Χολέβας, Δήμος (46΄ Τούσης), Ζιάρας, Κοσμάς, Λόκας, Λιπιώτης, Τσιούρης, Βλάχος.
Λαψίστα 2006: Κοτίκας, Μπάρλας (70΄ Ζιάκας), Μαμακής, Τσιότσικας, Βλάχος, Μπούτης (81΄ Τίκος), Μιχάλης, Ιορδανίδης, Βακάρος (57΄Τζιάλλας), Νάσιος, Γαρδίκος.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

 Λογγάδες- Ανήλιο 2-1 

• Μια νίκη ουσίας πέτυχαν οι Λογγάδες κόντρα στη Ρόνα Ανηλίου, επικρατώντας με 2-1 για την 23η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Β Ερασιτεχνικής και η μάχη για την ουρά καλά κρατεί, με τη διαφορά των δυο ομάδων να είναι πλέον στους δυο βαθμούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο, η Ρόνα Ανηλίου είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ του Τιτάνα.Στη διάρκεια του πρώτου μέρους, ο Τιτάνας είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση αλλά μετά το 35’ η Ρόνα είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες στο παιχνίδι.
Στο 25’ ο Παίλας μπλόκαρε τη μπάλα σε σέντρα σουτ του Παζαρτζή. Ο Χήτας στο 35’ βρέθηκε σε θέση βολής, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 41’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Τζαρούχη, ενώ σε διαδοχικά σουτ των Γουβαίλη και Τζαρούχη η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 54’. Ο Χήτας Ν τροφοδότησε τον Χήτα Αλ που έκανε το πλασέ με τη μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα αλλά με τη παρέμβαση του Περιστέρη, κατέληξε κόρνερ. Στο 57’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Παζαρτζής έδωσε στον Μήτση και αυτός με πλασέ έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Παζαρτζής από ρόλο δημιουργού βρέθηκε σε ρόλο εκτελεστή στο 62’. Ο Κολιούσης από πλάγια θέση πλάσαρε η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να μειώσουν έγκαιρα ούτε από στατικές φάσεις, με τον Παίλα να διώχνει τη μπάλα κόρνερ σε εκτέλεση φάουλ του Χήτα Ν. Στο 90’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τζαρούχη από τον Πατσαβούρα. Ο ίδιος εκτέλεσε το πέναλτι, κάνοντας το τελικό 2-1.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Τσάντας- Μπουμπουγιάννης Ξ)
Τιτάν Λογγάδων: Περιστέρης, Κοτούπας, Πατσαβούρας, Γκόλιας, Γκούζος, Τσίλης, Μήτσης, Μπενέκος(46’ Κορδοπάτης), Παζαρτζής(68’ Γκόλιας), Κολιούσης(88’ Δραγάτης Γ), Δραγάτης Α(76’ Γεωργιόπουλος)
Ρόνα Ανηλίου: Παίλας Θ, Χήτας Ι(70’ Κωσταμένας Α) , Τσίμπος Ι, Γουβαίλης, Κωσταμένας Ι, Χήτας Ν, Παίλας Γ,(63’ Κασκώρας) Τσίμπος Κ, Χήτας Αλ, Τζαρούχης, Κωσταμένας Δ(17’ Φάφαλης)
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

 

 Α ΟΜΙΛΟΣ

(23η Αγωνιστική)
Αμφιθέα – Ροδοτόπι 3 - 2
Αμπελόκηποι – Λαψίστα 3 - 2
Δόξα Αναργύρων – Α.Π.Ο.Ε.Λ 3 - 1
Περίβλεπτος – Κρύα 1 - 3
Κεφαλόβρυσο – Πωγωνάτος 2 - 1
Πρωτόπαππα – Αγία Μαρίνα 0 - 4
Βουνοπλαγιά – Σταυράκι 2009 1 - 5
Πανζαγορισιακός – Κληματιά 4 - 0

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 23 ματς)
1. Αγία Μαρίνα 59 88-22
2. Σταυράκι 53 53-23
3. Κρύα 49 58-20
4. Πωγωνάτος 42 45-27
5. Ροδοτόπι 40 48-32
6. Αμπελόκηποι 40 57-39
7. Λαψίστα 35 42-37
8. Κληματιά 31 38-38
9. Πανζαγορισιακός 27 31-42
10. Βουνοπλαγιά 23 40-61
11. Κεφαλόβρυσο 23 23-38
12. Ανάργυροι 23 39-55
13. Πρωτόπαππα 21 31-59
14. Αμφιθέα 20 25-48
15. Περίβλεπτος 15 35-61
16. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 8 26-77

 

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(24η - 30,31/03/2019): Αμπελόκηποι – Αμφιθέα, Κρύα – Πρωτόπαππα, Σταυράκι – Ανάργυροι, Κληματιά – Α.Π.Ο.ΕΛ., Ροδοτόπι – Περίβλεπτος, Λαψίστα – Κεφαλόβρυσο, Πωγωνάτος – Βουνοπλαγιά, Αγία Μαρίνα - Πανζαγορισιακός

 

Β ΟΜΙΛΟΣ 

(23η Αγωνιστική)
ΠΑΣ Πηγών Λούρου – Ασβεστοχώρι 1 - 2
Λογγάδες – Ρόνα Ανηλίου 2 - 1
Πλατανιά – Ολυμπιακός Βοτ. 1 - 5
Δροσοχώρι – Ελληνικό 6 - 1
Ραφταναίοι – Κοσμηρά 3 - 5
Χαροκόπι – Κόντσικα 0 - 3
Κάστρο – Καππαδόκες 1 - 1
Αετορράχη – Δαφνούλα 0 - 1

 

H BAΘMOΛOΓIA
(σε 23 ματς)
1. Κοσμηρά 57 73-21
2. Ολυμπιακός Βοτ. 48 67-35
3. Κόντσικα 47 50-15
4. Δροσοχώρι 47 51-29
5. Ασβεστοχώρι 42 48-40
6. Ελληνικό 38 45-39
7. Χαροκόπι 36 46-43
8. Ραφταναίοι 30 47-58
9. ΠΑΣ Κάστρου 27 32-41
10. Αετορράχη 26 22-40
11. Καππαδόκες 25 40-52
12. Ρόνα Ανηλίου 22 33-56
13. ΠΑΣ Πηγών Λούρου 21 37-46
14. Λογγάδες 20 25-50
15. Δαφνούλα 19 25-43
16. Πλατανιά 11 15-48

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(24η - 30,31/03/2019): Καππαδόκες – Πλατανιά, Ραφταναίοι – Δροσοχώρι, Κοσμηρά – ΠΑΣ Κάστρου, Κόντσικα – Αετορράχη, Δαφνούλα – ΠΑΣ Πηγών Λούρου, Ολυμπιακός Βοτ. – Λογγάδες, Ασβεστοχώρι – Ρόνα Ανηλίου, Ελληνικό - Χαροκόπι