«Εξαφανίστηκε» ο υποβιβασμός του ΟΦΗ για το στημένο παιχνίδι!

on .

PAS PROPONHSH 17 4 19

• Είναι γνωστό τοις πάσι ότι στον «θαυμαστό» κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου όλα γίνονται και όλα επιτρέπονται.
Ως εκ τούτου, δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη η χτεσινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που αθώωσε τον ΟΦΗ και τον Αιγιανιακό, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε υποβιβασμό για «στημένο» παιχνίδι μεταξύ τους τον Νοέμβριο του 2017.
Συγκεκριμένα, η δευτεροβάθμια επιτροπή αποφάσισε να απαλλάξει τον ΟΦΗ και τον Αιγινιακό από όλες τις κατηγορίες που είχαν επισύρει την ποινή υποβιβασμού για την υπόθεση του περσινού μεταξύ τους αγώνα, που σε πρώτο βαθμό είχε αποφασιστεί πως ήταν «στημένος» από την Επιτροπή Δεοντολογίας.
Με βάση την πρωτόδικη απόφαση ο ΟΦΗ υποβιβαζόταν στη Football League και θα άρχιζε το νέο πρωτάθλημα με - 6, ενώ ο Αιγινιακός στη Γ’ Εθνική και επίσης θα ξεκινούσε με -6.
Στους πρώην προέδρους του ΟΦΗ Τσάλο και του Αιγινιακού Νιώπα είχε επιβληθεί πρόστιμο 60.000 ευρώ, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.
Στους ποδοσφαιριστές Λιόλιο, Τόλιο και Γιατζιτζόγλου είχε επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ (στον καθένα), απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για επίσης 10 χρόνια.
Επίσης, η Επιτροπή Εφέσεων ανέτρεψε χτες την πρωτόδικη απόφαση που είχε αποφασίσει τη διεξαγωγή των τελευταίων 20 λεπτών του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και την αφαίρεση τριών βαθμών από τους «πράσινούς».
Η δευτεροβάθμια επιτροπή αποφάσισε το ντέρμπι να κατοχυρωθεί στον Ολυμπιακό με 0-3 χωρίς να συνεχιστεί το παιχνίδι και από τον Παναθηναϊκό αφαιρούνται επιπλέον δύο βαθμοί, δηλαδή συνολικά 5. Μετά την βαθμολογική υποχώρηση στην 9η θέση με 33 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται 1 βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ατρόμητο και Παναιτωλικό για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του και την αποφυγή του μπαράζ.

Επιχείρηση ανασύνταξης στον ΠΑΣ
Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό της Τρίτης και ουσιαστικά ξεκίνησε η προετοιμασία για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η ψυχολογία της ομάδας είναι στο ναδίρ μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης που έφερε τον ΠΑΣ σε θέση υποβιβασμού μετά τη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία και στον ΠΑΣ είναι αποφασισμένοι και πεισμωμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους στα δύο τελευταία παιχνίδια με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ.
Εκτός προπονήσεων εξακολουθούν να βρίσκονται οι Λίλα, Ξύδας και Ευαγγέλου, ενώ ο Σιόντης άρχισε δειλά-δειλά να ακολουθεί πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο.
Ο Γιάννης Πετράκης μίλησε στους παίκτες του πριν την έναρξη της χτεσινής προπόνησης, ενώ προβλήθηκε και βίντεο με φάσεις από τον επόμενο αντίπαλο, τον Πανιώνιο. Στη συνέχεια έγιναν ασκήσεις ταχυδύναμης και παιχνίδια αντοχής.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα στο πρωί στις 11:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

Διαιτητής ο Παπαπέτρου
Ο Τάσος Παπαπέτρου από την Αθήνα ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη την ερχόμενη Κυριακή.
Βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι ο Γιώργιος Κρετσίμος από τη Δυτική Αττική και ο Αντώνιος Σινιοράκης από τα Χανιά ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αθανάσιος Σέζος από το Κιλκίς.
Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Εμμανουήλ Ταπαντζάς από τη Θράκη.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο
Εν τω μεταξύ για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη τοπικών φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, προκειμένου να εκδηλωθεί στήριξη του αιτήματος για την ανάκληση της απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση της Super League.

* * * 

Αναφορά στη Βουλή από τον Κ. Τασούλα

Τα «παρατράγουδα» που σημειώνονται στο πρωτάθλημα της Super league, με αποκορύφωμα τη διαιτησία στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας.
Συγκεκριμένα κατέθεσε αναφορά, στην οποία περιλαμβάνει τη διαμαρτυρία του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, με την οποία ο Υφυπουργός Αθλητισμού τίθεται προ των ευθυνών του για την πλασματική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων που προκαλείται από την απαράδεκτη συμπεριφορά και τα τραγικά λάθη της διαιτησίας.