«Βράζουν» στον ΠΑΣ κατά ΚΕΔ και διαιτησίας

on .

PAS

• Την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης του ΠΑΣ Γιάννινα για τα επαναλαμβανόμενα διαιτητικά λάθη εναντίον της ομάδας και την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ), εξέφρασε ο Γιώργος Χριστοβασίλης σε δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο.
Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Ηπείρου έκανε λόγο για 9η αλλοίωση αποτελέσματος σε σύνολο 29 παιχνιδιών και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά, δυστυχώς αυτό που είδαμε είναι πως για έννατο παιχνίδι στα 29 έχουμε αδικηθεί. Τον τελευταίο 1,5 μήνα επισκέφθηκα 5 φορές το προεδρείο της ΚΕΔ και ευτυχώς για μένα και δυστυχώς για αυτούς αποδείχτηκε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα αδικήθηκε σε 9 ματς σε καίριες φάσεις. Είτε έμπαιναν γκολ των αντιπάλων από θέση οφσάιντ και τα κατακύρωναν είτε γινόταν το αντίθετο. Ένα κανονικό γκολ ο επόπτης δεν το είδε κι αυτό αποδεικνύει το πόσο σοβαρή είναι η έλλειψη του VAR. Για αυτό δεν θα έπρεπε η ΕΠΟ και η κυβέρνηση να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση».
Μάλιστα, στη συνέχεια των δηλώσεών του σημείωσε ότι ο ΠΑΣ δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και θα φτάσει μέχρι την UEFA, αποφεύγοντας ωστόσο να γίνει συγκεκριμένος για τις κινήσεις που θα ακολουθήσει:
«Ο μόνος που πλήττεται από αυτή την ιστορία είναι η Ήπειρος, η οποία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα κάνει οτιδήποτε, θα φτάσει στην UEFA και όσο μακριά μπορεί για να αποδειχτεί ότι σε αυτά τα 9 παιχνίδια αδικηθήκαμε. Δεν μιλάμε για 27 χαμένους πόντους σε 9 ματς, αλλά και 3, 4, 5 πόντοι να χάθηκαν, θα ήταν βαθμοί που θα παίρναμε και σήμερα θα ήμασταν σε άλλη βαθμολογική θέση. Είναι μεγάλη η δυσαρέσκειά μου για την ΚΕΔ και βλέπω ότι αυτοί οι επόπτες δεν κάνουν ούτε για ερασιτεχνικό».
Στήριξη Θ.Μπέγκα στον ΠΑΣ Γιάννινα
Με ένα ξαναχρησιμοποιημένο κείμενο από από παλιότερη ανακοίνωσή του επέλεξε να δηλώσει την στήριξη του στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.
Μεταξύ άλλων ανέφερε:
«...Οφείλουν τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου να διασφαλίσουν, με τη λειτουργία τους και τις αποφάσεις τους, τη διαφάνεια, την αμεροληψία, την ισονομία, τις ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλες τις ομάδες.
Διαχρονικά οφείλουν να μην επιτρέπουν να δημιουργείται καμία «σκιά», καμία αμφιβολία, γιατί μόνο έτσι μπορούν να συμβάλουν στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, που είναι και το ζητούμενο...»
Και σε άλλο σημείο επισημαίνει:
«Ως ένας άνθρωπος που έμαθε να αγαπάει τον ΠΑΣ από παιδί, είμαι με το συναίσθημα δίπλα στην ομάδα.
Θεσμικά όμως, εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, έχω δηλώσει πολλές φορές, ότι είμαστε υπέρ των συνεργασιών και των συνεργειών , γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε πρακτικά αποτελέσματα προς όφελος του τόπου μας. Την ίδια διάθεση συνεργασίας έχω εκδηλώσει και απέναντι στον ΠΑΣ.
Επαναλαμβάνω ότι ως Δημοτική Αρχή, ως Δήμος Ιωαννιτών, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ και για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Περιμένουμε… θέλουμε, τις κινήσεις, την ενημέρωση και τις πρωτοβουλίες:
- που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να σταθούμε ενεργά στο πλευρό του ΠΑΣ στο πλαίσιο μιας διαρκούς και ειλικρινούς σχέσης κι όχι μόνο στις δύσκολες στιγμές, όπως είναι οι τωρινές
- και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αναδείξουμε από κοινού, Δήμος και ΠΑΣ, την κοινωνική διάσταση που μπορεί να έχει για την πόλη μας η ομάδα διαχρονικά».