Κύμα αποχωρήσεων στον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

GIAKOS EYRIPIDHS

• Η πόρτα της εξόδου άνοιξε με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΣ Γιάννινα και ο αγωνιστικός υποβιβασμός της ομάδας είναι δεδομένο ότι θα φέρει πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ της ομάδας της Ηπείρου. Ήδη ανακοίνωσαν και επίσημα την αποχώρησή τους τρεις ποδοσφαιριστές των Ηπειρωτών, ο Ευριπίδης Γιάκος, ο Στέφανος Αθανασιάδης και ο Μάρκος Βελλίδης.
Την αρχή στο...κύμα των αποχωρήσεων έκανε την Δευτέρα ο Γιάκος. Ο Γιαννιώτης μεσοεπιθετικός αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΣ μετά από 11 χρόνια στην ομάδα. Το συμβόλαιο του 28χρονου Γιάκου με τον ΠΑΣ τελείωνε φέτος το καλοκαίρι, όμως από πλευράς διοίκησης δεν υπήρξε, ούτε εκφράστηκε επιθυμία για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, ο Γιάκος πήγε στους φίλους του ΠΑΣ στην θύρα 7, έδωσε τη φανέλα του σε έναν νεαρό φίλο του ΠΑΣ και καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους. Μπορεί ο Γιάκος να μην ήταν το αγαπημένο παιδί της κερκίδας και να τα άκουσε ουκ ολίγες φορές, δικαίως ή αδίκως, ωστόσο ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν δέθηκε με τον ΠΑΣ. Ο Γιάκος πέτυχε 9 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ σε περισσότερες από 160 συμμετοχές.
Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του στο facebook o Γιάκος έγραψε τα εξής: «Από μικρό παιδί ήμουν εκεί. Δεύτερη οικογένεια μου ο ΠΑΣ. Ήρθε η ώρα του αποχωρισμού μετά από 11 χρόνια, δύσκολη στιγμή. Σας ευχαριστώ για όλα και εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα».
Τη συνέχεια έκανε ο Κλάους Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος ήρθε στον ΠΑΣ στην εκπνοή των μεταγραφών, ως αντί-Κόντε, όμως σε καμία στιγμή δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τίτλο αυτό και το πέρασμα του από την ομάδα θεωρείται αποτυχημένο. Ο ίδιος είχε την διάθεση να βοηθήσει, αλλά χωρίς προετοιμασία και χωρίς την κατάλληλη αγωνιστική ετοιμότητα πέτυχε μόλις 2 γκολ σε 23 συμμετοχές, ενώ αντίκρισε 10 κίτρινες κάρτες, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για επιθετικό ποδοσφαιριστή.
Τέλος, χτες την αποχώρηση του από τον ΠΑΣ ανακοίνωσε μέσω social media και ο Μάρκος Βελλίδης. Ο Καστοριανός πορτιέρο ήρθε στον ΠΑΣ το 2013 όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2016 και ακολούθως πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Επέστρεψε στον ΠΑΣ το 2017 και μέχρι σήμερα φορούσε τη φανέλα της ομάδας της Ηπείρου.
Ο Βελλίδης είχε τις καλές αλλά και τις κακές του στιγμές, κυρίως τη φετινή περίοδο, όπου σε αρκετά παιχνίδια έκανε λάθη που στοίχισαν στην ομάδα και αυτό είχε ως αποτελέσμα να χάσει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα από τον Κύπριο Νεόφυτο Μιχαήλ.
Το μήνυμα του Βελλίδη ανέφερε τα εξής: «Ερχόμενος στην ομάδα είχα πει πως είναι μεγάλη τιμή να αγωνιστώ στον ΠΑΣ. Μετά από 12.750 λεπτά κάτω από την εστία του, έχω να δηλώσω πως η τιμή ήταν τεράστια για μένα. Αγωνίστηκα σε μια ομάδα με εκπληκτικό κοινό που πάντα στεκόταν δίπλα μας. Νιώθω περήφανος που ήμουν κομμάτι αυτής της ομάδας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που αγαπάτε με ανιδιοτέλεια αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την ψυχή μου».
Μετά τους Γιάκο, Αθανασιάδη και Βελλίδη σειρά έχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που δύσκολα θα μείνουν στην ομάδα και τη νέα χρονιά. Ο λόγος για τους Κρίζμαν, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ, ενώ και στους παίκτες που έχουν συμβόλαιο θα γίνουν προτάσεις για μειώσεις συμβολαίων με βάση φυσικά το μειωμένο μπάτζετ της νέας χρονιάς.