Συνεχίζουν στην Super League Κ 17 και Κ 15 του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS

• Μπορεί η πρώτη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα να υποβιβάστηκε στο πρωτάθλημα της Super League 2, ωστόσο δεν θα συμβεί το ίδιο και με τα τμήματα υποδομής Κ 17 και Κ 15 της ομάδας της Ηπείρου.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης του ΠΑΣ και η αλήθεια είναι μετά από προσωπική επιδίωξη του Γιώργου Χριστοβασίλη, τα δύο μικρότερα ηλικιακά τμήματα υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Super League1, την ανώτερη κατηγορία.
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς μετά τον αγωνιστικό υποβιβασμό της πρώτης ομάδας, οι νεαροί και ταλαντούχοι παίκτες που απαρτίζουν τις δύο αυτές ομάδες θα ήταν αναγκασμένοι να φύγουν από τον ΠΑΣ αν οι ομάδες διαλύονταν.
Υπενθυμίζεται ότι στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, η Κ 17 του ΠΑΣ Γιάννινα συμμετείχε στα play off και την τελική τετράδα του πρωταθλήματος Super League K 17 μαζί με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια που πέτυχε τη συμμετοχή της στα play off, κάτι που δείχνει ότι δεν ήταν ένα τυχαίο επίτευγμα.
Βέβαια για να αξιοποιηθούν τα νεαρά ταλέντα που υπάρχουν σε αυτές τις ομάδες θα πρέπει να δίνεται και εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα η ανάλογη βαρύτητα και να επιδεικνύεται σοβαρότητα και επαγγελματισμός, ώστε να αξιοποιηθούν τα ταλέντα και να πλαισιώσουν με παίκτες την πρώτη ομάδα.
Η Κ 19 θα συμμετάσχει μαζί με την πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα της Super League 2, αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά για τη δομή αυτού του νέου πρωταθλήματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει:
Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει ότι μετά από προσπάθειες και πρωτοβουλίες της για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων υποδομών αλλά και τη διασφάλιση της υπάρχουσας σημαντικής αυτής δομής των ομάδων, εξασφάλισε τη συμμετοχή των ομάδων Κ15 και Κ17 στο πρωτάθλημα υποδομών της SUPER LEAGUE Ελλάδας.
Αντίστοιχα η Κ19 θα συμμετάσχει στο υπάρχον και προβλεπόμενο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 2, ενώ η Κ16 του ΠΑΣ θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της ως μεταβατικό στάδιο των ποδοσφαιριστών της Κ15, στην Κ17.