Την ερχόμενη εβδομάδα «εκλέγει» προπονητή ο ΠΑΣ

on .

GRHGORIOY MIXALHS

• Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι η επόμενη για τον ΠΑΣ Γιάννινα αναφορικά με το θέμα της τεχνικής ηγεσίας, το οποίο παραμένει ανοιχτό και είναι το κεντρικό ζήτημα ενόψει της επόμενης σεζόν.

Η διοίκηση των Ηπειρωτών και ο Γιώργος Χριστοβασίλης έχουν κάνει κρούση στον Μιχάλη Γρηγορίου (φωτό), με τον 46χρονο τεχνικο να είναι στην αρχή αρνητικός, όμως στη συνέχεια έγινε και δεύτερη κρούση και ζήτησε πίστωση χρόνου. Η πίστωση αυτή φαίνεται πως εκπνέει αυτές τις ημέρες και αν ο ΠΑΣ δεν πάρει απάντηση, θα κοιτάξει σε εναλλακτικές επιλογές.
Όχι ότι τώρα δεν κοιτάει ήδη και προς άλλα πρόσωπα ο ΠΑΣ. Όσοι βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον Χριστοβασίλη θεωρούν πιθανότερη τη συμφωνία με ξένο προπονητή παρά ενός γυρολόγου Έλληνα τεχνικού με φθαρμένο όνομα στην ποδοσφαιρική πιάτσα.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣ χειρίζεται το θέμα προσωπικά και με άκρα μυστικότητα και δεν θέλει να την ξαναπατήσει, όπως έγινε στην περίπτωση του Νίκου Παπαδόπουλου, η οποία κατέληξε σε φιάσκο. Εντός της επόμενης εβδομάδας, το αργότερο μέσα στις επόμενες 10 ημέρες ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Ηπείρου θα έχει συμφωνήσει με το πρόσωπο που θα οδηγήσει τον ΠΑΣ στα άγνωστα και αχαρτογράφητα νερά της Super League 2.

Αβεβαιότητα για την Super League 2
Εν τω μεταξύ, στον ΠΑΣ περιμένουν και τις εξελίξεις όσον αφορά τη Super League 2. Η νεοσυσταθείσα κατηγορία με βάση την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων δεν έχει ακόμα συγκεκριμένη δομή και σύσταση και ούτε έχουν αποφασιστεί ακόμα τα ουσιώδη του νέου πρωταθλήματος, παρά μόνο ότι θα αποτελείται από 12 ομάδες.
Άγνωστο παραμένει ακόμα το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ποια μορφή θα έχει και αν θα περιλαμβάνει αγώνες play off και play out κατά τα πρότυπα της Super League 1. Πολλά ζητήματα είναι ακόμα ανοιχτά και κάποια εξ αυτών θα απαντηθούν στο ιδρυτικό ΔΣ που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών με τη συμμετοχή των 12 ομάδων που θα απαρτίζουν τη νέα αυτή κατηγορία.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος θα έχει υπ' ευθύνη του την Super League 2 ξεκαθάρισε ότι υπάρχει άψογη συνεργασία με τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, ωστόσο ακόμα δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και πως οι αποφάσεις θα παρθούν στο συμβούλιο με τη συμμετοχή των 12 ομάδων που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Ερωτηματικά για τα τηλεοπτικά
Ένα κορυφαίο ζήτημα για τον ΠΑΣ της επόμενης χρονιάς είναι και το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Super League 2/ Football League και την ΕΡΤ. Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα γίνεται από την ΕΡΤ και θα επιβλέπεται από την Super League 2. Ακόμα ωστόσο δεν έχουν υπάρξει συζητήσεις ούτε έχουν πέσει οι υπογραφές.
Πάντως χθες ολοκληρώθηκε και τυπικά η συνεργασία του ΠΑΣ με τη NOVA που είχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Ηπειρωτών στην Super League. Οι Ηπειρώτες πλέον περιμένουν τη συνεργασία της Super League 2 με την ΕΡΤ για να φτάσουν στην υπογραφή του δικού τους ξεχωριστού συμβολαίου με την δημόσια τηλεόραση.