Τα Γιάννενα κερδίζουν το «στοίχημα» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων

on .

KOPHLASIA 2019 SYNENTEYKSH

• Διοργάνωση αντάξια της παράδοσης που έχουν χτίσει στο παρελθόν στα Γιάννενα, φιλοδοξούν να διοργανώσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (7 και 8) ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U23.
Αυτή είναι η «υπόσχεση» που βγήκε από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι., μετά την επιθεώρηση που έγινε στις εγκαταστάσεις από την τριμελή αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, το Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και την εκπρόσωπο του Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ.
Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ) Γιάννης Καρράς, ανέφερε πως το πρόγραμμα προετοιμασίας για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων «βαδίζει» κανονικά, όμως, καθώς έχουμε μπει πλέον στο τελευταίο τρίμηνο πριν από τη διοργάνωση, οι μηχανές πρέπει να πάνε στο φουλ για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους.
Οι εργασίες στις παρόχθιες εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας γίνονται με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ αρωγός είναι και το ΠΕΑΚΙ που έχει τη διαχείρισή τους, καθώς και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. Όπως έκανε γνωστό, ήδη 18 ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες έχουν κλείσει 550 κλίνες στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων μέσω της διοργάνωσης, άλλες τρεις Ομοσπονδίες έχουν κλείσει μόνες τους διαμονή για τις αποστολές τους, ενώ υπάρχει και συνέχεια, αφού αναμένονται, δηλώσεις συμμετοχής κι αρκετών άλλων χωρών όπως, για παράδειγμα, η Κύπρος.
Όσο για την εκ νέου αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ ενόψει του Πανευρωπαϊκού, ο κ. Καρράς υπενθύμισε ότι είναι υψηλότερες οι προδιαγραφές για τη φιλοξενία διεθνών αγώνων σε σχέση με εκείνες που απαιτούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και πρόσθεσε: «Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε μία μεγάλη δαπάνη για έναν μόνο αγώνα, αλλά να κάνουμε κάτι που θα μείνει στην πόλη ώστε να διεκδικήσει στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις».
***
Την υπόσχεση ότι «η πόλη θα προσφέρει θερμή φιλοξενία σε όλους τους συμμετέχοντες στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων» έδωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας. «Είναι τιμή – πρόσθεσε- για τα Γιάννενα η διοργάνωση αυτών των αγώνων και ο Δήμος θα είναι αρωγός της προσπάθειας». Ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε την Κωπηλατική Ομοσπονδία και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων γιατί, όπως είπε, «όλοι μαζί, με την Περιφέρεια και το ΠΕΑΚΙ, καταφέραμε να φτάσουμε σ’ αυτό το αίσιο αποτέλεσμα».
***
Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κωπηλασίας Εύα Σάντος εξέφρασε τη χαρά της που η διεθνής Κωπηλασία επιστρέφει στην Ελλάδα για μία μεγάλη διοργάνωση 20 χρόνια μετά το Κύπελλο Εθνών του 1998, εκφράζοντας τη βεβαιότητά της πως «θα είναι μία εξαιρετική διοργάνωση σε μία εξαιρετική και πολύ όμορφη τοποθεσία, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του αθλήματος στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη».
***
Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου εμφανίστηκε βέβαιη ότι το αποτέλεσμα των αγώνων θα είναι πολύ καλό, ευχαριστώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνέργεια που έχουν πετύχει. «Η λίμνη των Ιωαννίνων έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο Πρωτάθλημα, ενώ θεωρούμε ότι μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις όπως για παράδειγμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «όλοι μαζί συνεργαζόμενοι θα πετύχουμε και θα δείξουμε στους Ευρωπαίους ότι οι Έλληνες τα καταφέρνουμε πάρα πολύ καλά». Ευχαρίστησε δε την Περιφέρεια Ηπείρου για την πολύπλευρη στήριξη της προσπάθειας, τον Δήμο Ιωαννιτών, το ΠΕΑΚΙ και την ΕΚΟΦΝΣ.
***
Τέλος, η Γενική Γραμματέας της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Χαρά Δούκα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της επιθεώρησης, υποσχόμενη πως «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει συμβάλλει για την τέλεση των αγώνων και η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την άρτια διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας». Ζήτησε δε οι πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια δηλώνοντας συμμετοχή ως εθελοντές.