Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Βίκος Cola Cup

on .

OMADES AFISA

• Ολοκληρώθηκε στην πόλη μας το 3ο Βίκος Cola Cup, με συνδιοργάνωση της ΕΠΣ Ηπείρου και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.
Τριάντα έξι σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα με 1500 περίπου αθλητές ηλικίας 10-16 ετών, ξεδίπλωσαν από την Παρασκευή το ταλέντο τους εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου προσελκύοντας πλήθος κόσμου και γονέων στα γήπεδα του Πανηπειρωτικού, της Λιμνοπούλας, της ΕΠΣΗΠ, του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, του Σταυρακίου και του Άτλαντα Ιωαννίνων.
Το 3ο Βίκος Cola Cup είχε την αμέριστη στήριξη της Ηπειρωτικής βιομηχανίας εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, του car.gr, της εταιρίας αθλητικής ένδυσης Hall of Brands και της DOLE, ενώ άξιοι συμπαραστάτες ήταν η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων που φρόντισε για την άριστη φιλοξενία όλων των αθλητών, γονέων και συνοδών και πιο συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία: EPIRUS PALACE, GRAND SERAI, AAR, The Lake Hotel και Βυζάντιο.
Δηλώσεις Χριστοβασίλη-Βρακά
Στο περιθώριο του 3ου Βίκος Cola Cup έκαναν δηλώσεις εκ μέρους των συνδιοργανωτών ο κ. Γιώργος Χριστοβασίλης, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ο κ. Κώστας Βρακάς, Πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ, οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους σε τέτοιου είδους τουρνουά και την χαρά που παίρνουν βλέποντας μικρούς αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο, διαφημίζοντας παράλληλα και την πόλη των Ιωαννίνων, με την προσδοκία στην επόμενη διοργάνωση να λάβουν μέρος και ομάδες από το εξωτερικό. Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Βρακάς: «Ως ΕΠΣ Ηπείρου μαζί με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε από κοινού και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών ένα καλοκαιρινό τουρνουά ποδοσφαίρου για αναπτυξιακές ηλικίες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει τεράστια ανταπόκριση. Αυτή τη στιγμή στην πόλη μας είναι περισσότερα από 100 ηλικιακά τμήματα και πάνω από 1000 μικροί αθλητές με τις οικογένειές τους και απολαμβάνουν ένα μαγευτικό τετραήμερο. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βλέπεις μικρά παιδιά να κάνουν αυτό που αγαπάνε, να παίζουν δηλαδή ποδόσφαιρο, το οποίο είναι χαρά και διασκέδαση. Επίσης είμαστε χαρούμενοι που δημιουργούμε μια τέτοια διοργάνωση στην πόλη και ελπίζουμε να γίνει θεσμός και την επόμενη φορά να έχουμε και ομάδες από το εξωτερικό, ώστε να βάλουμε την πόλη στον αθλητικό χάρτη, γιατί πλέον έχουμε και τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές και την τεχνογνωσία για να υποστηρίζουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Τα παιδιά είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου και όσοι αγαπάμε το άθλημα πρέπει να επικεντρώσουμε στα παιδιά.
Να ευχαριστήσω όσους έχουν βοηθήσει να διοργανωθεί αυτό το τουρνουά, Δήμο, Περιφέρεια, χορηγούς, τους ανθρώπους της ΠΑΕ και της Ένωσης που είναι παντού σε όλα τα γήπεδα και τους υπεύθυνους των γηπέδων. Επίσης ευχαριστούμε τα σωματεία που συμμετέχουν και πολύ περισσότερο τους συναδέλφους που ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα και μας τιμούν. Τους εύχομαι να περάσουν ένα φανταστικό τετραήμερο και να απολαύσουν τη φιλοξενία της πόλης μας. Καλό καλοκαίρι με πολύ μπάλα».
Χριστοβασίλης: «Ευχαριστώ τον κ. Βρακά για τη συνύπαρξη της ΠΑΕ και της Ένωσης στο τουρνουά. Είχαμε πολλά χρόνια να κάνουμε ένα τέτοιο τουρνουά. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τον Δήμο και όσους μας βοήθησαν σ’ αυτή τη διοργάνωση. Ήρθαν ομάδες απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας. Πρέπει να το κάνουμε αυτό το τουρνουά κάθε χρόνο και αυτός είναι ο στόχος μας πλέον.
Αισθάνομαι πολύ περήφανος να βλέπω στην πόλη να κυκλοφορούν κατά εκατοντάδες τα παιδιά με τους γονείς τους. Βοηθάνε και την πόλη και περνάει και το μήνυμα ότι σ’ αυτήν την πόλη γίνονται κάποιες καλές προσπάθειες. Ίσως δούμε στο μέλλον κάποια απ’ αυτά τα παιδιά να αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες και στην Εθνική Ελλάδος. Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι. Είναι πάρα πολλές οι ομάδες και τα παιδιά, υπάρχουν κάποια μικροπροβληματάκια, τα οποία αντιμετωπίζονται και σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι».