Καταδικασμένος να πρωταγωνιστήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Super League 2

on .

dioikitiko

• Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2 είχε καταντήσει σαν… το γεφύρι της Άρτας, αλλά σε πρόσφατη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής δόθηκε το «πράσινο φως» για την διενέργεια της κλήρωσης και έτσι αυτή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη.
Η αλήθεια είναι ότι η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού έχει να διανύσει ένα πρόγραμμα-βουνό στο ξεκίνημα της νεοσύστατης κατηγορίας, κάτι ανάλογο με το περσινό πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Super League.
Η ομάδα της Ηπείρου θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις με δυο εκτός έδρας παιχνίδια, μιας και στην πρεμιέρα θα ταξιδέψει στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή, ενώ τη δεύτερη αγωνιστική στη Βοιωτία για να κοντραριστεί με τον Λεβαδειακό, ομάδα που επίσης υποβιβάστηκε από την Super League. Η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη είναι την τρίτη αγωνιστική με τον Εργοτέλη, ενώ την επόμενη θα ταξιδέψει στα Χανιά για το παιχνίδι με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό. Η… γκίνια του δύσκολου προγράμματος στην εκκίνηση του πρωταθλήματος συνοδεύει και φέτος την ομάδα της Ηπείρου, η οποία όμως είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει σε αυτό, με απώτερο σκοπό την επάνοδο στη Super League 2.
Για να φτάσει βέβαια μέχρι εκεί, ο ΠΑΣ πρέπει να διανύσει έναν μαραθώνιο 22 αγωνιστικών στην κανονική διάρκεια και ακόμη 10 στη διαδικασία των play off. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 θα αγωνιστούν στα play off, τα οποία περιλαμβάνουν 10 αγωνιστικές. Ο πρώτος του μίνι πρωταθλήματος θα στεφθεί πρωταθλητής και θα προβιβαστεί απευθείας στη Super League 1, ενώ ο δεύτερος θα παίξει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της μεγάλης κατηγορίας.
Στα play out θα πάρουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-12, με τις δυο τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται στη Football League.
Οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για έναρξη του πρωταθλήματος στις 15 Σεπτεμβρίου –άλλωστε από την διοργανώτρια η 1η αγωνιστική ορίστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου-, όμως κάτι τέτοιο δεν μοιάζει πλέον πιθανό και το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με μία ίσως και δύο εβδομάδες καθυστέρηση.
Ομάδες με ιστορία αλλά και φιλοδοξίες!
Στη νεοσύστατη κατηγορία της Super League 2 θα πάρουν μέρος 12 ομάδες, εκ των οποίων κάποιες με μπόλικες παραστάσεις στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και ομάδες που τα τελευταία χρόνια κάνουν μια αξιόλογη προσπάθεια στις επαγγελματικές κατηγορίες και θεωρούνται και αυτές πλέον υπολογίσιμες δυνάμεις.
Λεβαδειακός: Μετά από οκτώ χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, υποβιβάστηκε πέρυσι και ο Λεβαδειακός. Η ομάδα της Βοιωτίας έχει στον πάγκο τον Δημήτρη Σπανό. Στην ομάδα επέστρεψε ο έμπειρος επιθετικός Βαγγέλης Μάντζιος, ενώ από τους παίχτες που αποκτήθηκαν είναι και ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Βαλάντης Κοζορώνης.
Απόλλων Σμύρνης: Στις ιστορικές ομάδες συγκαταλέγεται σίγουρα ο Απόλλων Σμύρνης που έχει καταγράψει ευρωπαϊκή συμμετοχή αλλά και συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου. Η «ελαφρά ταξιαρχία» που υποβιβάστηκε πέρυσι, έχει προπονητή τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος λίγο έλειψε στις αρχές Ιουνίου να είναι ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ. Πάντως στο τεχνικό του επιτελείο, βρίσκεται ο μέχρι πρότινος προπονητής φυσικής κατάστασης του ΠΑΣ Βασίλης Αλεξίου.
Πλατανιάς: Ένας άνθρωπος, προερχόμενος από τα σπλάχνα του ΠΑΣ, ο Γιάννης Τάτσης συνεχίζει και φέτος στον πάγκο της ομάδας των Χανίων, μετά την πετυχημένη περσινή του παρουσία, φτάνοντας με τον Πλατανιά μια ανάσα πριν πανηγυρίσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία στον αγώνα μπαράζ με τον ΟΦΗ. Μαζί με τον Τάτση στον Πλατανιά βρίσκεται ο Γιάννης Λουκίνας που αγωνίστηκε πέρυσι ένα διάστημα στον ΠΑΣ.
Παναχαϊκή: Η ομάδα της Πάτρας έχει μείνει στην ιστορία ως η πρώτη επαρχιακή ομάδα που βγήκε στην Ευρώπη. Στον πάγκο θα έχει φέτος τον Ζβένταν Μιλόσεβιτς, ενώ να σημειωθεί πως ο ΠΑΣ έχει στις τάξεις του τον Ελευθεριάδη, που πέρυσι ήταν ο πρώτος σκόρερ των «ροσονέρι».
Απόλλων Λάρισας: Στον πάγκο για δεύτερη χρονιά θα βρίσκεται ο Αριάν Μπελά που ως παίκτης έχει τιμήσει για αρκετά χρόνια τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Απόλλωνα πέρυσι να τερματίζει τρίτος και να χάνει στις λεπτομέρειες την είσοδο στα μπαράζ ανόδου. Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι στο ρόστερ της θεσσαλικής ομάδας βρίσκονται 13 παίχτες με καταγωγή από τη Λάρισα!
Απόλλων Πόντου: Με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο θα πορευτεί και τη νέα χρονιά η ομάδα της Καλαμαριάς.
Δόξα Δράμας: Τη δική τους ιστορία έχουν γράψει «οι μαυραετοί» στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τρεις συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα της Δράμας που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν αβέβαιη η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, πλέον τρέχει και δεν φτάνει για την ενίσχυσή της, έχοντας προπονητή τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, άλλον ένα παλιό παίχτη του ΠΑΣ.
ΑΟΧ/Κισσαμικός: Ο Αλέκος Βοσνιάδης είναι και φέτος στη τεχνική ηγεσία της ομάδας των Χανίων. Ο Ξενοφών Πάνος, ένα γιαννιωτόπουλο, ανήκει πλέον στο ρόστερ της ομάδας.
Εργοτέλης: Με Νίκι Παπαβασιλείου στον πάγκο και τη νέα σεζόν ο Εργοτέλης, ο οποίος πραγματοποίησε ένα στάδιο της προετοιμασίας του στην Αίγυπτο.Μια καλή πορεία πραγματοποίησαν πέρυσι οι Ηρακλειώτες με την τιμητική τέταρτη θέση.
Καραϊσκάκης Άρτας: Με αρκετά νέα πρόσωπα και εύλογα ερωτηματικά ενόψει της νέας χρονιάς που αφορούσαν κυρίως τα τηλεοπτικά ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου την προετοιμασία του ο Καραϊσκάκης Άρτας. Στους παίχτες που απέκτησε, τέσσερις προέρχονται από τον ΠΑΟΚ και δυο από τον Παναιτωλικό.
Κέρκυρα: Με τον Λεωνίδα Βόκολο στον πάγκο, τον οποίο ανακοίνωσε στις 10 Αυγούστου, η Κέρκυρα πραγματοποίησε το βασικό στάδιο προετοιμασίας της στη Νάουσα. Οι Φαίακες πάντως ταλανίζονται από πολλά οικονομικά προβλήματα…