Νέο τεστ του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό Βόλου!

on .

PAS OLYMPIAKOS BOLOY SHMATA

• Το έκτο φιλικό της φετινής προετοιμασίας του δίνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται το απόγευμα (5:30 μ.μ.) στο «Ζωσιμάδες» τον Ολυμπιακό Βόλου, ομάδα που θα αγωνιστεί στη Football League.
Η γιαννιώτικη ομάδα μετράει 3 νίκες (με Παναιτωλικό, Καραϊσκάκη Άρτας και Θεσπρωτό), μία ήττα από τη Λάρισα και μια ισοπαλία με τη Βέροια στα 5 προηγούμενα φιλικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι φέτος όλα τα φιλικά έχουν γίνει εντός έδρας, δηλαδή στο «Ζωσιμάδες». Ο αγωνιστικός χώρος του Εθνικού Σταδίου είναι σε καλή κατάσταση και για αυτό δέχονται να έρθουν και οι αντίπαλες ομάδες.
Η μετάθεση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κατά δύο εβδομάδες για τις 29 Σεπτεμβρίου ανάγκασε τους ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα να αναπροσαρμόσουν το πλάνο της προετοιμασίας. Έτσι, κλείστηκαν ακόμα δύο φιλικά, το σημερινό με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Κυριακή με την Κέρκυρα και πάλι στο «Ζωσιμάδες». Στόχος των δύο φιλικών είναι να βελτιωθεί η αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών, αλλά και να δοκιμάσει ο Γιαννίκης σχήματα και πρόσωπα ενόψει της πρεμιέρας με την Παναχαϊκή στην Πάτρα.
Χρόνο συμμετοχής θα πάρει σήμερα αναμένεται να πάρει και ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας Λευτέρης Χουτεσιώτης, ενώ φυσικά απόντες θα είναι οι τραυματίες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης. Στο τελευταίο φιλικό με τον Θεσπρωτό ο Γιαννίκης δοκίμασε το 3-5-2 με τριάδα στόπερ, ως εναλλακτικό πλάνο, έχοντας βασικό το 4-2-3-1 που θα είναι και ο βασικός σχηματισμός του ΠΑΣ.
Παρά την απόκτηση των Χουτεσιώτη και Παντελάκη, ο ΠΑΣ δεν ενισχύθηκε στο επιθετικό κομμάτι και δεν αναμένεται να γίνει κάτι τέτοιο μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές, η οποία εκπνέει σε λίγες ώρες.

Κατάπτωση εγγυητικής ζητά το ΠΕΑΚΙ
Η οικονομική στενότητα και τα προβλήματα ρευστότητας έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον υποβιβασμό και τη μη εξεύρεση λύσης στα τηλεοπτικά. Ανάμεσα στις οφειλές και τις οικονομικές εκκρεμότητες υπάρχουν και εκείνες προς το ΠΕΑΚΙ, το οποίο φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του την ομάδα τόσο στο Πανηπειρωτικό όσο και στο «Ζωσιμάδες». Η απερχόμενη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, η οποία τελεί υπό παραίτηση, πλην όμως δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί, προσέφυγε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητώντας την κατάπτωση της εγγυητικής της ΠΑΕ προκειμένου να πληρωθεί όσα της οφείλονται.
Η σχετική αίτηση του ΠΕΑΚΙ για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θα συζητηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε η διοίκηση της ομάδας θα έχει πληρώσει τα χρωστούμενα και θα έχει βρει μια λύση στα οικονομικά αδιέξοδα.

Χωρίς Κουτσιανικούλη ο Ολυμπιακός Βόλου
Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε ο σημερινός αντίπαλος του ΠΑΣ, ο Ολυμπιακός Βόλου καθώς απέκτησε τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, έμπειρο παίκτη με αρκετές παραστάσεις από ομάδες Super League, ο οποίος δεν θα έρθει όμως σήμερα στα Γιάννινα.
Το σημερινό θα είναι το έβδομο φιλικό παιχνίδι που δίνει η βολιώτικη ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Football League όπου και έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις.
Στη χτεσινή προπόνηση εκτός από τους Πάσχο, Δεινόπαπα και Άντερσον που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Θωμάς Γράφας είχε όλους τους παίκτες στην διάθεση του, ενώ κανονικά στην προετοιμασία της ομάδας εντάχθηκε και ο νεοαποκτηθείς Βασίλης Κουτσιανικούλης.
Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου για το σημερινό φιλικό με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα είναι η εξής: Κλεμέντε, Φουτσίνι, Τζέφερσον, Ράντι, Στεφάνοβιτς, Βοσνακίδης, Γιδόπουλος, Γραικός, Κόλα, Λάσκαρης, Μακρυωνίτης, Μπακουλάτι, Μπουτζίκος, Πόζογλου, Πριόνας, Ρόκας, Σκοπελίτης, Τσιάρας, Τσίτας και Φάζος.