Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

KRYA ELEOUSA

Κρύα - Ελεούσα 0-3
Μετά τη νίκη-πρόκριση στο κύπελλο επί της Κληματιάς, η Θύελλα Ελεούσας ξεκίνησε νικηφόρα και το πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής επικρατώντας με 0-3 της Κρύας. Σκόρερ για την ομάδα του Λεωνίδα Μαλισσόβα οι Βελτσίστας (38'), Λισγάρας (49') και Πεπόνης (64'). Με το... αριστερό το ξεκίνημα και στο πρωτάθλημα για την Κρύα, μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τον ΠΑΟ Κόνιτσας.
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και να πλησιάζουν δύσκολα μπροστά στις δύο εστίες. Στο 8' ο Βελτσίστας έκανε το σουτ μετά από λάθος της άμυνας της Κρύας, όμως ήταν άστοχο. Στο 24' ο Πεπόνης Ι. έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και έπιασε το σουτ, όμως ο Κετόγλου έκλεισε σωστά τη γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Κρύα βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και έγινε απειλητική, όμως ο Τζούμας που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έκανε κακό τελείωμα. Το σκορ άνοιξε στο 38' για την Ελεούσα με σκόρερ το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, Δημήτρη Βελτσίστα. Οι αμυντικοί της Κρύας έδιωξαν άσχημα ένα γέμισμα, ο Οικονόμου επανέφερε με τακουνάκι, ο Πασχάλης κατέβασε και έκανε την κάθετη πάσα για τον Βελτσίστα, ο οποίος βγήκε τετ α τετ και με δυνατό σουτ κεραυνοβόλησε τον Κετόγλου και έκανε το 0-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Ελεούσα έβαλε γερά τις βάσεις για τη νίκη, πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 49' ο Λισγάρας με κοντινή προβολή μετά από σουτ νίκησε τον Κετόγλου και έκανε το 0-2 μέσα σε πανηγυρισμούς. Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για την Κρύα στο 54' όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κουκοδήμου, ο οποίος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κατσικογιάννη για μαρκάρισμα πάνω στον Τσακανίκα Ι. Με αριθμητικό πλεονέκτημα και προβάδισμα δύο τερμάτων, η Ελεούσα διαχειρίστηκε με ευκολία το παιχνίδι. Μάλιστα πέτυχε και τρίτο γκολ στο 64' όταν ο Βελτσίστας βγήκε τετ α τετ με τον Κετόγλου, τον απέφυγε αρχικά, έκανε το σουτ, όμως έσωσαν πάνω στην γραμμή οι αμυντικοί της Κρύας. Στην επαναφορά της μπάλας ο νεαρός Πεπόνης Ι. έκανε το κοντρόλ και σε ανυπεράσπιστη εστία σούταρε πετυχαίνοντας το 0-3. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά καθώς η Κρύα ουσιαστικά έριξε...λευκή πετσέτα. Μάλιστα η Ελεούσα έφτασε κοντά και σε τέταρτο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 79' μετά από κόρνερ του Τσακανίκα Ι. ο προωθημένος Τζουρμανάς πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε και έτσι το 0-3 έμεινε μέχρι το τέλος.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Λιόντος - Παπαδημητρίου).
Κρύα (Αντώνης Δημητρίου): Κετόγλου, Πανταζής, Κουκοδήμος, Καραγεωργός, Μπαμπούλιας Α., Τζώρτζης (26' Λεοντίου (56' Μπαμπούλιας Η.)), Τζούμας, Συμεωνίδης, Μάντζαρης, Κοτσώνης (79' Στρακόσας), Οικονόμου.
Θύελλα Ελεούσας (Λεωνίδας Μαλισσόβας): Μπάτζιος, Τσακανίκας Β. (78' Γερούκαλης), Φώτος, Λισγάρας (80' Μπαλανίκας), Τζουρμανάς, Οικονόμου, Πεπόνης Θ., Τσακανίκας Ι., Βελτσίστας, Πασχάλης (74' Τζιάλλας), Πεπόνης Ι. (70' Κεφάλας Β.).
* * *
KRAPSH AGIA MARINA

Κράψη - Αγία Μαρίνα 2-2
Συναρπαστικό παιχνίδι με το ''καλημέρα'' πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Λιμνοπούλας, εκεί όπου Κράψη και Αγία Μαρίνα μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Hall of Brands A ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Αγωνιστικά, μπορεί οι γηπεδούχοι να ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι όμως μίλησαν στο τέλος και από 2-0 που έχαναν, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να αποσπάσουν έναν πολύτιμο βαθμό. Τα πρώτα λεπτά ανήκαν στους «μπλε», οι οποίοι απείλησαν με τα σουτ των Παπαρούνα και Γιαννέτα. Κόντρα στην ροή του αγώνα και στην πρώτη καλή ευκαιρία της, στο 11΄, η Κράψη κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Τσαρακλημάνη από κοντά, έπειτα από ασιστ του Σταμούλη, ο οποίος έπαιξε ωραία το ένα-δύο με τον Καρατζά δίνοντας στην συνέχεια στον συμπαίκτη του, ο οποίος και βρήκε δίχτυα για το 1-0. Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να πιέζουν και πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σταμούλη στο 26΄, έπειτα από την ανατροπή του Τσαρακλημάνη μέσα στην περιοχή, από τον τερματοφύλακα Ζώτο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χάνοντας στο 33΄ ευκαιρία από την εκτέλεση φάουλ του Γεωλδάση, ενώ αμέσως μετά το σουτ του Χωραβάτη Β., πέρασε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά, έχοντας δοκάρι στο 46΄με τον Κατσούδα, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Σταμούλη, η μπάλα κόντραρε καταλήγοντας στο οριζόντιο δοκάρι του Ζώτου. Επόμενη καλή στιγμή για τους παίκτες του κ. Αγγέλη, στο 47΄, με την κεφαλιά του Τσαρακλημάνη να καταλήγει στην αγκαλιά του Ζώτου. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε για λίγο, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν στροφές στο τελευταίο τέταρτο, έχοντας στο 75΄ καλή στιγμή με το σουτ του Χωραβάτη Π. να περνά ελάχιστα πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια να μειώνει σε 2-1 με τον Ιωαννίδη, ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, έπειτα από συνεχείς κόντρες στα καρέ του Σταυρόπουλου. Οι παίκτες του Ανδρέα Στάμου, πίστεψαν πως μπορούν να πάρουν κάτι θετικό από το συγκεκριμένο παιχνίδι και στο 87΄ ο Γεωλδάσης ισοφάρισε σε 2-2 από κοντά, έπειτα από ασιστ του Γιαννέτα. Στο 89΄ η Αγία Μαρίνα έμεινε με παίκτη λιγότερο, έπειτα από την αποβολή του Γιαννέτα, ο οποίος αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη. Η Κράψη έχασε μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με το σουτ του Ζαμπέτα να αποκρούεται από τον Ζώτο, το 2-2 παρέμεινε και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.
Διαιτησία: Μπούμπας (Ματακούλης – Πάνος Σ.).
ΠΑΣ Κράψης (Χρήστος Αγγέλης): Σταυρόπουλος, Σταματίου (54΄Καράσας), Καρατζάς, Κολιός, Φαρμάκης, Ζήσης, Αλεξίου, Κατσούδας (67΄Ζαμπέτας), Τσαρακλημάνης (73΄Θεοδώρου), Σταμούλης, Βυζάς.
ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας (Ανδρέας Στάμος): Ζώτος, Κολόσης (59΄Σερέτης), Χωραβάτης Π., Λικάϊ (71΄ Ζουμπούλης), Λαγκαβάνης, Πασχάλης, Γεωλδάσης, Χωραβάτης Β. (85΄Ζώνιος), Τσίκας (72΄Ιωαννίδης), Παπαρούνας, Γιαννέτας.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ
* * *
Κόντσικα - Κατσικά 0-3

Επίδειξη ισχύος έκανε η Θύελλα Κατσικάς την πρώτη κιόλας αγωνιστική με την ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα να επιβάλλεται της Κόντσικας με 0-3.
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλές επιθετικές αρετές. Μόλις στο 11΄ ο Πότσης έβγαλε ωραία μπαλιά στον Γιαννάκη και εκείνος με μια βολίδα έξω από την περιοχή έκανε το 0-1. Η Κόντσικα έδειξε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα και στο 23΄ ο Τάτσης έβγαλε βαθιά μπαλιά στον Γιαννάκη, εκείνος πάσαρε με το… τακουνάκι στον Νάκο, με τον τελευταίο με πλασέ να κάνει το 0-2. Στο 28΄ η Θύελλα απείλησε εκ νέου με τον Τάτση να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 44΄ η Θύελλα κέρδισε φάουλ, ο Γούλας το εκτέλεσε κάνοντας το 0-3.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έριξαν… ταχύτητα, ωστόσο δημιούργησαν και κάποιες ευκαιρίες. Στο 52΄ ένα πλασέ του Ασωνίτη έβγαλαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί της Κόντσικας, ενώ δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε για την Κόντσικα με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μασούρας. Στη συνέχεια έγινε ένα φλύαρο παιχνίδι με την Θύελλα να απειλεί εκ νέου στο 86΄ με τον Γιωτάκη και τον Γκοτζιά να αποκρούει τη μπάλα.
Διαιτησία: Νέος (Θανασιάς-Τσάντας).
Κόντσικα (Σ. Ζαβογιάννης): Γκοτζιάς, Μαλάμος (74΄ Χίτζος), Γκούβας, Κατσιγιάννης (38΄ λτρ. Τσάμος), Πέτσιος, Παπαγιαννόπουλος (85΄ Γιώτης), Παπαδόπουλος, Μασούρας, Μιχαήλ (78΄ Σταματάκης), Μπάφας, Ζέκιος.
Κατσικά (Π. Κοντοδήμας): Γιαγτζόγολου, Παππάς, Λισγάρας, Τάτσης, Πότσης, Βαρτζιώτης, Γούλας, Κωνσταντινίδης (76΄Μαρούλης), Γιαννάκης (63΄Γιώτακης), Νάκος (71΄ Μπίνας), Ασωνίτης (76 Αναγνωστόπουλος).
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κράψη-Αγία Μαρίνα 2-2
Κόντσικα-Κατσικά 0-3
Κρύα-Ελεούσα 0-3
Σερβιανά-Καστρίτσα 0-2
Κοσμηρά-Πίνδος Κόνιτσας 1-1
Μικρασιάτες-Χουλιαράδες 0-5
Αγροτ. Αστέρας-Αετός Νήσου 3-2
Πέραμα-Μέτσοβο 0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Χουλιαράδες 3 5-0
2. Ελεούσα 3 3-0
3. Κατσικά 3 3-0
4. Καστρίτσα 3 2-0
5. Αγροτ. Αστέρας 3 3-2
6. Μέτσοβο 3 1-0
7. Αγία Μαρίνα 1 2-2
8. Κράψη 1 2-2
9. Κοσμηρά 1 1-1
10. Πίνδος Κόνιτσας 1 1-1
11. Αετός Νήσου 0 2-3
12. Πέραμα 0 0-1
13. Σερβιανά 0 0-2
14. Κρύα 0 0-3
15. Κόντσικα 0 0-3
16. Μικρασιάτες 0 0-5
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (28, 29/9/2019)
Κοσμηρά-Σερβιανά
Καστρίτσα-Κράψη
Πίνδος Κόνιτσας-Μικρασιάτες
Αγία Μαρίνα-Κόντσικα
Χουλιαράδες-Αγροτ. Αστέρας
Κατσικά-Πέραμα
Αετός Νήσου-Ελεούσα
Μέτσοβο-Κρύα