Ξεκίνημα με ήττα για την Ανατολή

on .

ANATOLH

• Με το... αριστερό ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Ανατολή καθώς ηττήθηκε χτες με 1-0 από τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα στην πρεμιέρα του 4ου Ομίλου της Γ Εθνικής.
Η ομάδα του Ανέστη Ζώη πάλεψε το ματς, είχε τις ευκαιρίες της αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι από το παιχνίδι κόντρα στην πιο έμπειρη ομάδα του Τηλυκράτη. Οι Γιαννιώτες μπήκαν καλύτερα στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού και μόλις στο απείλησαν μετά από φάουλ του Γρηγοριάδη όταν ο Νάσιος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Καλαντζής μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 10' ο Φωλίνας έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε στον Σκανδάλη, ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Τηλυκράτη.
Μετά το καλό πρώτο εικοσάλεπτο οι παίκτες του Ανέστη Ζώη άρχισαν να οπισχθοχωρούν και να δίνουν χώρο στους γηπεδούχους, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν σχετικά άμεσα. Συγκεκριμένα, στο 24' ο Τσελάι μπήκε μέσα στην περιοχή από πλάγια δεξιά και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Διαμάντη για το 1-0.
Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να διατηρούν τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 26' είχαν νέα ευκαιρία όταν ο Κολοβός πάσαρε προς τον Γεωργούση, όμως αυτός δεν πρόλαβε να πλασάρει όπως θα ήθελε. Σουτ του Κολοβού στο 34' έσωσε ο τερματοφύλακας της Ανατολής Διαμάντης.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 39' οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή με σουτ του Μπελεβώνη, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Διαμάντη.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Ανατολή έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, όμως δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Αρχικά στο 48' ο Σκανδάλης πάσαρε στον Φωλίνα, αυτός έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Καλαντζή να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.
Ένα λεπτό αργότερα η γιαννιώτικη ομάδα έχασε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για την ισοφάριση. Στο 49' ο Πολυχρόνης έκανε το ωραίο γύρισμα από τα αριστερά, ο Τσουμάνης πήρε την κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας Καλαντζής απομάκρυνε τον κίνδυνο για τον Τηλυκράτη.
Στο 67' ήταν η σειρά του Τζούμα να απειλήσει για την Ανατολή, με τον τερματοφύλακα Καλαντζή να δηλώνει και πάλι παρών.
Οι Λευκαδίτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 75' όταν ο Περιστέρης βγήκε τετ α τετ με τον Διαμάντη, νικήθηκε όμως από τον τερματοφύλακα της Ανατολής.
Η τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού ήταν στο 81' για την Ανατολή με σουτ του Γρηγοριάδη, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.
Διαιτησία: Σιντόρης (Παπαλαζάρου - Ράπτης).
Τηλυκράτης (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Καλαντζής, Μπελεβώνης (69' Καταγής Γ.), Θώδης (75' Καταγής Σ.), Ζήσης, Χούζινεκ, Τόσκα, Τσελάι, Μαστραντωνάκης (60' Φράγκος), Τσόφλιος, Γεωργούσης (57' Περιστέρης), Κολοβός.
Ανατολή (Ανέστης Ζώης): Διαμάντης, Γκούμας, Γρηγοριάδης (88' Εμβραΐζογλου), Μαλλάτος, Νάσιος, Κλιτσινάρης, Σκανδάλης, Πολυχρόνης (60' Χριστακόπουλος), Νούγιας (78' Κατσίφας), Τσουμάνης, Φωλίνας (83' Δήμος).

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλλων Ευπαλίου-Λευκίμμη 1-2
Τηλυκράτης Λευκάδας-Ανατολή 1-0
Θιναλιακός-Μακεδονικός Φούφα 1-0
Πόντιοι Κοζάνης-Α.Ε. Μεσολογγίου 1-0
Αχέρων Καναλακίου-Σούλι Παραμυθιάς 2-0
ΠΑΣ Πρέβεζα-Ναυπακτιακός Αστέρας 1-0
Αναγέννηση Άρτας-Αστέρας Ιτέας 3-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αναγέννηση Άρτας 3 3-0
2. Αχέρων Καναλακίου 3 2-0
3. Λευκίμμη 3 2-1
4. Θιναλιακός 3 1-0
5. ΠΑΣ Πρέβεζα 3 1-0
6. Πόντιοι Κοζάνης 3 1-0
7. Τηλυκράτης Λευκάδας 3 1-0
8. Απόλλων Ευπαλίου 0 1-2
9. Α.Ε. Μεσολογγίου 0 0-1
10. Ανατολή 0 0-1
11. Μακεδονικός Φούφα 0 0-1
12. Ναυπακτιακός Αστέρας 0 0-1
13. Σούλι Παραμυθιάς 0 0-2
14. Αστέρας Ιτέας 0 0-3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (28/9/2019)
Ανατολή-Απόλλων Ευπαλίου
Θιναλιακός-Τηλυκράτης Λευκάδας
Μακεδονικός Φούφα-Πόντιοι Κοζάνης
Λευκίμμη-Αχέρων Καναλακίου
Α.Ε. Μεσολογγίου-ΠΑΣ Πρέβεζα
Σούλι Παραμυθιάς-Αναγέννηση Άρτας
Ναυπακτιακός Αστέρας-Αστέρας Ιτέας