Προς νέα αναβολή το πρωτάθλημα της SL2

on .

PAS PROPONHSH 3

• Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει το πρωτάθλημα της Super League 2 και, όπως όλα δείχνουν, ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο θα υπάρχει αγωνιστική δράση για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τις υπόλοιπες ομάδες της νεοσύστατης κατηγορίας.
Η διαφωνία που έχει προκύψει με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά συμβόλαια είναι δεδομένη και για τον λόγο αυτό οι ομάδες στο προηγούμενο ΔΣ αποφάσισαν την αναστολή του πρωταθλήματος για μία τουλάχιστον εβδομάδα, όπως και έγινε τελικά. Στο μεσοδιάστημα η Super League 2 είχε ζητήσει μέσω ανακοίνωσης την κατάθεση προσφορών για την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων, κόστος το οποίο αρνείται να αναλάβει η ΕΡΤ και θα επιβαρύνει την διοργανώτρια αρχή, αν και εφόσον υπάρξει τελική συμφωνία.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 8 εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά, ενώ ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη. Την τελική επιλογή της πιο συμφέρουσας πρότασης θα την κάνει το νέο ΔΣ της Super League 2, το οποίο είναι προγραμματισμένο για αύριο Πέμπτη στις 14:00 στα γραφεία της στην Αθήνα. Το ΔΣ της Πέμπτης θα είναι και αυτό που θα αποφασίσει οριστικά για τη διεξαγωγή ή μη της 2ης αγωνιστικής το προσεχές Σαββατοκύριακο, όμως όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει νέα αναβολή καθώς τα θετικά νέα που περίμεναν οι ομάδες την εβδομάδα που διανύουμε δεν έχουν έρθει.

Επιστροφή Ξύδα στις προπονήσεις
Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το διήμερο ρεπό που τους δόθηκε από τον Αργύρη Γιαννίκη την Κυριακή και τη Δευτέρα.
Το ευχάριστο νέο για τον Τρικαλινό προπονητή αφορά την επιστροφή του Ξύδα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε από το φιλικό με την Κέρκυρα και επανήλθε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο κανονικό πρόγραμμα. Το καλό είναι ότι ο Ξύδας έχασε μόνο δύο ματς, το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Παναχαϊκή και το ματς κυπέλλου στον Ασπρόπυργο.
Το χτεσινό πρόγραμμα πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις ενδυνάμωσης και αντοχής και στη συνέχεια παιχνίδια κυκλοφορίας σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους, ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε και οικογενειακό διπλό.

Ψάχνει για φιλικό ο ΠΑΣ
Η πιθανή νέα αναβολή του πρωταθλήματος της Super League 2 θα αφήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα για ακόμα μία εβδομάδα χωρίς επίσημο παιχνίδι και σε αγωνιστική αδράνεια. Για τον λόγο αυτό οι ιθύνοντες της ομάδας ψάχνουν ήδη για φιλικό το Σαββατοκύριακο, σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση αναστολής.
Ήδη ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Ντάσιος έχει ξεκινήσει επαφές με ομάδες για να κλείσει φιλικό, πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη. Μάλιστα, υπάρχει ενδεχόμενο το φιλικό αυτό να είναι με ομάδα της Super League, καθώς η πρώτη κατηγορία έχει διακοπή αυτό το Σαββατοκύριακο για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2020. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο για δύο φιλικά, ένα Παρασκευή κι ένα Κυριακή, όπως είχε γίνει και με τους Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα, αρκεί βέβαια να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ομάδων.

Θέμα με τα έξοδα διαιτησίας
Ενδεικτικό της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στις περισσότερες ομάδες της Super League 2 είναι και το θέμα που προέκυψε με την Παναχαϊκή. Η πατρινή ομάδα δεν είχε πληρώσει τα έξοδα διαιτησίας στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, γεγονός που αποδεικνύει τη δεινή της οικονομική κατάσταση. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ το παιχνίδι δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Μάλιστα, στην Παναχαϊκή ασκήθηκε πειθαρχική διώξη από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της ΕΠΟ για τον λόγο αυτό. Η αχαϊκή ομάδα ενημέρωσε ότι εξόφλησε χτες, έστω και ετεροχρονισμένα, τα έξοδα των διαιτητών στο ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ. Η ομάδα της Ηπείρου θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κερδίσει στα χαρτιά το παιχνίδι με την Παναχαϊκή αν είχε καταθέσει ένσταση εντός 48 ωρών από τη λήξη του παιχνιδιού, όμως δεν ήταν ενήμερη για το θέμα που υπήρξε και το έμαθε εκ των υστέρων από την ΕΠΟ και την πειθαρχική διώξη που ασκήθηκε.