Στο «σκοτάδι» η επανέναρξη του πρωταθλήματος της SL2

on .

SUPER LEAGUE 2 SHMA

• Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το αλαλούμ μεταξύ της Super League 2 και της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και χωρίς μέχρι σήμερα επίτευξη συμφωνίας το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει αγωνιστική δράση ούτε το Σαββατοκύριακο που έρχεται, για τρίτη δηλαδή συνεχόμενη εβδομάδα.
O διαγωνισμός για την παραγωγή των τηλεοπτικών αδειών ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα με την κατάθεση προσφορών από τις εταιρείες παραγωγής και αύριο Πέμπτη αποφασίστηκε να γίνει νέο ΔΣ προκειμένου να ανοιχθούν οι συγκεκριμένες προσφορές και να ανατεθεί το έργο της τηλεοπτικής παραγωγής. Το νέο που υπάρχει επ' αυτού είναι ότι η διοργανώτρια Super League 2 βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΕΡΤ ώστε να αναλάβει η δημόσια τηλεόραση τελικά τα έξοδα παραγωγής και αυτή από την πλευρά της να δεχτεί τη μείωση του 50% σε σχέση με το προσύμφωνο της αναδιάρθρωσης.
Πρακτικά αυτό σημαίνει αμοιβαίο συμβιβασμό που θα ρίξει το ποσοστό της μείωσης σε σχέση με το προσύμφωνο περίπου στο 40%. Για όλα αυτά θα αποφασίσουν οι ομάδες στο ΔΣ το μεσημέρι της Πέμπτης στις 14:00, παρόντος φυσικά και του Γιώργου Χριστοβασίλη από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα. Ακόμα και συμφωνία πάντως να υπάρξει με την ΕΡΤ, δεχόμενες οι ομάδες τον αμοιβαίο συμβιβασμό, το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα ούτε το προσεχές Σαββατοκύριακο. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, εκτός κι αν οι ομάδες αποφασίσουν να επανεκκινήσουν το πρωτάθλημα χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, σενάριο πάντως που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Επομένως, το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου.
Ένα ακόμα ερωτηματικό που υπάρχει αφορά το θέμα των αγωνιστικών, δηλαδή από ποια αγωνιστική θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, καθώς αν εφαρμοστεί ο ΚΑΠ, τότε ο ΠΑΣ, , πιθανόν δεν θα παίξει το ντέρμπι με το Λεβαδειακό στη Βοιωτία, αλλά ενδεχομένως υποδεχόμενος τον Απόλλωνα Πόντου στα Γιάννινα, παιχνίδι που ανήκει στην 5η αγωνιστική. Αυτό φυσικά με την προϋπόθεση ότι η 2η, 3η και 4η αγωνιστική που χάθηκαν θα γίνουν εμβόλιμες, με μεσοβδόμαδους αγώνες.

Μαθαίνει αντίπαλο στο Κύπελλο
Σήμερα το μεσημέρι στις 13:30 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή θα διενεργηθεί η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου συμμετέχει και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στη κλήρωση μετέχουν και 9 ομάδες της Super League 1 οι: Πανιώνιος, Λαμία, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Λάρισα, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, ΟΦΗ, Βόλος.
Οι ομάδες που ήδη έχουν προκριθεί από την Δ φάση είναι οι: ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς,Ιάλυσος, Απόλλων Λάρισας, Παναχαική, Τρίκαλα, Καβάλα, Καλαμάτα, Εργοτέλης, Βέροια, Πανσερραϊκός, Ολυμπιακός Βόλου.
Τα πρώτα παιχνίδια της 5ης φάσης θα διεξαχθούν το τριήμερο 29 έως 31 Οκτωβρίου, ενώ οι ρεβάνς το τριήμερο 03 έως 05 Δεκεμβρίου.