Η Βέροια στο δρόμο του ΠΑΣ στο Κύπελλο

on .

PAS GIANNINA LOGO

Την ομάδα της Βέροιας θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα σε διπλούς αγώνες για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως προέκυψε από τη χτεσινή κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ.
Η "Βασίλισσα του Βορρά", όπως είναι γνωστή η Βέροια, είναι αναγεννημένη φέτος και συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League με πρωταγωνιστικές βλέψεις. Μάλιστα μετά από 3 αγωνιστικές μοιράζεται την κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Καλαμάτα και την Ιεράπετρα, έχοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία. Στον θεσμό του Κυπέλλου η Βέροια απέκλεισε στην προηούμενη φάση με χαρακτηριστική άνεση τον Λεβαδειακό, επικρατώντας με 3-0. Επομένως είναι μια ομάδα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τον ΠΑΣ Γιάννινα και σοβαρότητα από τους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη. Άλλωστε και ο Τρικαλινός τεχνικός έχει ιδίαν άποψη για τη Βέροια καθώς ο ΠΑΣ είχε αντιμετωπίσει τη Βέροια σε φιλικό προετοιμασίας και είχε έρθει ισόπαλος με σκορ 1-1, με την ομάδα της Ημαθίας να αφήνει πολύ καλά δείγματα γραφής.
Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "οι Ζωσιμάδες" το τριήμερο 29 έως 31 Οκτωβρίου και ο αγώνας ρεβάνς στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας το τριήμερο 03 έως 05 Δεκεμβρίου.
Στην κλήρωση, οι 22 ομάδες χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο γκρουπ ήταν οι 9 ομάδες της Super League 1 και στο δεύτερο οι ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η φάση. Η κληρωτίδα χαμογέλασε στον ΠΑΣ καθώς έτυχε να βρεθεί στο ένα από τα δυο ζευγάρια που προέκυψαν μεταξύ ομάδων που προέρχονται από κατηγορία πέρα από τη Super League 1. Το άλλο ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στα Τρίκαλα και στον Εργοτέλη.
Η Λαμία είναι η μόνη ομάδα της 5ης φάσης που δεν έμαθε τον αντίπαλό της. Αυτός θα προκύψει από τον νικητή της νοκ άουτ αναμέτρησης του Αιολικού με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ενδεικτικό του αλαλούμ και της ανοργανωσιάς που επικρατεί και στο Κύπελλο Ελλάδας από την ΕΠΟ είναι το γεγονός ότι το παιχνίδι Αιολικός - Νίκη Βόλου για την 3η φάση έγινε χτες, με την ομάδα της Μυτιλήνης να επικρατεί 1-0.
Να σημειωθεί ότι οι πέντε πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα πέρυσι στη Super League 1 (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης) θα μπουν από τη φάση των 16 στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδος, με τα παιχνίδια της φάσης αυτής να διεξάγονται στις αρχές του 2020 (7 έως 9 Ιανουαρίου τα πρώτα ματς και μια εβδομάδα αργότερα οι ρεβάνς).
Αναλυτικά τα ζευγάρια της 5ης φάσης του Κυπέλλου: ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια, Ιάλυσος Ρόδου - Παναιτωλικός, Ολυμπιακός Βόλου - Πανιώνιος, Απόλλων Λάρισας - Ξάνθη, Αιολικός ή Aπόλλων Σμύρνης - Λαμία, Καβάλα - ΟΦΗ, Παναχαϊκή - Παναθηναϊκός, Καλαμάτα - ΑΕΛ, Πανσερραϊκός - Βόλος, Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης, Τρίκαλα - Εργοτέλης.
Τα πρώτα παιχνίδια της 5ης φάσης θα διεξαχθούν το τριήμερο 29 έως 31 Οκτωβρίου, ενώ οι ρεβάνς το τριήμερο 03 έως 05 Δεκεμβρίου.

Αποφασίζουν οι ομάδες της SL2
Στα χέρια των ομάδων της SL2 βρίσκεται από χθες η τελική πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι οποίες θα αποφασίσουν στο σημερινό κρίσιμο Δ.Σ. Η δημόσια τηλεόραση προσφέρει ένα ποσό της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ακριβώς 50% λιγότερο σε σχέση με τα 12 εκατομμύρια ευρώ που προέβλεπε το προσύμφωνο που είχε υπογραφεί για την αναδιάρθρωση. Σχετικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το ποσό αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 700-800.000 ευρώ. Με αυτό το ποσό η ΕΡΤ ζητά την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των δώδεκα ομάδων. Σημαντική παράμετρος είναι ότι η ΕΡΤ θα καλύψει τελικά το κόστος παραγωγής. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι την διαχείριση των χρημάτων από την ΕΡΤ θα την κάνει η ίδια η διοργανώτρια SL2 και δεν αποκλείεται να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στα ποσά που είναι να λάβουν οι ομάδες και έχουν να κάνουν με την εμπορικότητα κ.λπ. Το σημερινό Δ.Σ. είναι ιδιαίτερα κρίσιμο όσον αφορά την συνέχιση του πρωταθλήματος αν και όπως όλα δείχνουν υπάρχει διάθεση για αμοιβαίους συμβιβασμούς που θα οδηγήσουν στην τελική συμφωνία.

Απίστευτο κι όμως ελληνικό!
Τα παράλογα και τα ευτράπελα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κυρίως στην Super League 2.
Χτες ο ποδοσφαιρικος εισαγγελέας άσκησε πειθαρχικες διώξεις σε 11 ομάδες επειδή δεν προπληρωσαν τις διαιτησίες Οκτωβρίου όπως προβλέπει ο ΚΑΠ, με το δεδομένο όμως ότι το πρωτάθλημα έχει ανασταλεί και είναι άγνωστο πότε και αν θα αρχίσει και πάλι. Παραλογισμός μεγίστου είδους από την ΕΠΟ που κόλλησε στο γράμμα του ΚΑΠ, αγνοώντας επειδικτικά τα ουσιαστικά προβλήματα που υπάρχουν στην Super League 2.
Η μοναδική ομάδα της Super League 2 που προπλήρωσε στις 3 Οκτωβρίου τα έξοδα διαιτησίας του Οκτωβρίου, χωρίς να υπάρχει πρωτάθλημα, ήταν ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Η δίωξη κατά των 11 ομάδων θα συζητηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 13:00.