Γιαννιώτικος… περίπατος

on .

VIKOS 1

• Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του, ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα, χθες το απόγευμα, έκαμψε και την αντίσταση του Πρωτέα Γρεβενών με το εντυπωσιακό 85-53, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Β’ Ομίλου της Β’ Εθνικής.
Ο παίκτες του Θωμά Κωστόπουλου, καίτοι παρατάχθηκαν χωρίς τον Σωτήρη Ντόβα, μπήκαν… σεληνιασμένοι στο ματς ήδη από τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης η διαφορά ήταν διψήφια. Με «σκυλίσια» άμυνα και πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Αποστόλη Ναούμη, οι Γιαννιώτες έκλεισαν το δεκάλεπτα προηγούμενοι με 18-8 με τον Πρωτέα Γρεβενών να έχει σκοράρει έξι πόντους με βολές και μόλις ένα δίποντο!
Την ίδια εικόνα παρουσίασαν οι δυο ομάδες και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον ΒΙΚΟ ΠΑΣ Γιάννινα να μην αφήνει το… πόδι από το γκάζι και να συνεχίζει το ρεσιτάλ έξω από τα 6,75.
VIKOS 2

Οι παίκτες του Πρωτέα αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Γιαννιωτών και το ημίχρονο έληξε με την διαφορά να έχει εκτοξευτεί στους 31 πόντους 48-17. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι από τους 17 πόντους των φιλοξενούμενων οι 12 ήταν με βολές και μόλις οι 5 προήλθαν από σουτ εντός πεδιάς.
Παρότι θα περίμενε κανείς ότι η ομάδα του Κωστόπουλου θα έριχνε ρυθμούς, οι παίκτες του συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και την ίδια ένταση τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και με ένα επιμέρους σκορ 21-11 ανέβασαν την διαφορά στους 41 πόντους.
Ήδη από το δεύτερο δεκάλεπτο ο κ. Κωστόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και παρόλο τις πολλές αλλαγές, η ομάδα δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση και την συνοχή της προσφέροντας σκορ και θέαμα στους τετρακόσιους και πλέον φιλάθλους που γέμισαν και χθες το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας.
Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ όλα είχαν κριθεί, οι παίκτες του Πρωτέα με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα κατάφεραν να μειώσουν λίγο την διαφορά, ωστόσο το τελικό 85-53 αντικατοπτρίζει πλήρως την διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων.
MPASKET KOSMOS 20 10 19

Από τον ΒΙΚΟ ΠΑΣ Γιάννινα ξεχώρισαν οι Ναούμης με 20 πόντους και 4 τρίποντα, ο Μάντζιος με 11 και ο Νίκας με 10.
Πολύ καλός και ο Μαυρογιάννης στην οργάνωση του παιχνιδιού, έβγαλε πολλές φορές του συμπαίκτες του αμαρκάριστους για εύκολα καλάθια.
Από τον Πρωτέα Γρεβενών Μαλουτάς και Πεχλιβανίδης οι οποίοι πέτυχαν από 11 πόντους «τράβηξαν» το σκοράρισμα για τα Γρεβενά.
Την επόμενη αγωνιστική ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα, ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την ΧΑΝΘ στο ντέρμπι κορυφής του Β’ Ομίλου της Β’ Εθνικής.
Τα δεκάλεπτα: 18-8, 48-17, 69-28, 85-53
Διαιτησία: Θεοδώρου, Κοϊμτζόγλου, Τζιοπάνος Γρ.
ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Νίκας 10(2), Μαυρογιάννης 5, Καραγκιολίδης 5(1), Ναούμης 20(4), Μάντζιος 11(1), Πάτρας 9(1), Κωστούλας 7(1), Μανάκας 11, Γιωτάκης 4, Τσίρμπας-Αναγνώστου 3(1).
Πρωτέας Γρεβενών (Μουρουζίδης): Τζιοβάρας, Σισμάνης 4, Μαλουτάς 11(3), Μιχαηλίδης 5(1), Βλάχος 5, Μπέσσας 9, Συλλάκος, Τακίδης 2, Πελίγκος 1, Μακρής, Πεχλιβανίδης 11(2), Κλωναράς 5