Προβάδισμα πρόκρισης ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια 1-0

on .

PAS BEROIA 29 10 19

• Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε χτες βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 1-0 τη Βέροιας στο «Ζωσιμάδες». Σκόρερ για την γιαννιώτικη ομάδα ο Παμλίδης (47’), δοκάρι ο Λιάσος (86’). Αρχές Δεκεμβρίου η ρεβάνς στη Βέροια.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-4-2. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Οικονομόπουλος, αριστερά ο αρχηγός στο χθεσινό ματς Μπουκουβάλας, στο κέντρο της άμυνας οι Ζιούλης και Παντελάκης, το δίδυμο στα αμυντικά χαφ αποτελούσαν οι Κάστρο και Πίτου Γκαρσία, δεξιά στην πτέρυγα ο Νάουμετς, αριστερά ο Καρτάλης και στη γραμμή κρούσης οι Ξύδας και Παμλίδης.

Δυνατό ξεκίνημα για Βέροια
Μπορεί ο ΠΑΣ στα πρώτα λεπτά να είχε τη διάθεση να πάρει τα ηνία του αγώνα, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Βέροια ανέβασε στροφές και ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο χθεσινό παιχνίδι.
Μόλις στο 12’ ύστερα από λάθος υπολογισμό της μπάλας από τον Ζιούλη ο Κανούλας νίκησε στον αέρα τον Χουτεσιώτη που έκανε έξοδο και η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα, όμως ο Παντελάκης, έσωσε τον ΠΑΣ πάνω στη γραμμή.
Η ομάδα της Ημαθίας απείλησε και πάλι στο 16’ όταν ο Μπλέτσας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους, αλλά ο Μουρατίδης δεν κατάφερε σε κενή εστία να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν λάθος της άμυνας του ΠΑΣ, ο Κανούλας σκόραρε, όμως υποδείχτηκε σε θέση off side από τον βοηθό Αναστασιάδη.

Απειλή με Παμλίδη
Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος στη Λιβαδειά προειδοποίησε την εστία του Μπλατσιώτη στο 29’. Ο Ξύδας πάσαρε στον παρτενέρ του στην επίθεση Παμλίδη, αυτός έκανε το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας των Βεροιωτών απομάκρυνε τη μπάλα με τα πόδια στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή για τους Γιαννιώτες.
Στο φινάλε ενός φτωχού συνολικά σε φάσεις και θεάματος πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα της Ημαθίας από στατική φάση προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Χουτεσιώτη με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ μπλοκάρει τη μπάλα με διπλή προσπάθεια ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Ζούρκου Ν.

Ιδανικό ξεκίνημα στην επανάληψη
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την γιαννιώτικη ομάδα με τον Πίτου Γκαρσία να πασάρει στον Νάουμετς στο 47’,αυτός απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο Μουρατίδη και έκανε τη σέντρα, ο Παμλίδης πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπλατσιώτη για το 1-0.
Ο ΠΑΣ με τη φόρα του γκολ, ανέβασε την απόδοσή του, με τον Μπουκουβάλα στο 53’ να πατάει περιοχή, να κάνει το πλασέ και τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη έμεινε με δέκα παίκτες στο 61’, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πασά για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ξύδα. Να σημειωθεί ότι ο μέσος της Βέροιας είχε μπει αλλαγή με την έναρξη του β΄ μέρους, δηλαδή πήρε δύο κίτρινες σε διάστημα 15 λεπτών.
Φοβερή εκτέλεση φάουλ από τον Πίτου Γκαρσία δεν έφερε αποτέλεσμα για τον ΠΑΣ στο 75, με τον τεχνικό του ΠΑΣ να κάνει μια «έξυπνη» αλλαγή για να ενισχύσει κι άλλο τη μεσοεπιθετική του γραμμή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Νικολιά αντί του Νάουμετς.

Φοβερή επέμβαση Χουτεσιώτη
Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ αναγκάστηκε σε διπλή εντυπωσιακή επέμβαση στο 77’ με τον Μεληκιώτη να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από τη σέντρα του Μπλέτσα με τον Χουτεσιώτη να διώχνει τη μπάλα ενστικτωδώς και στην εξέλιξη της φάσης ο Κανούλας να κάνει το σουτ και τον κίπερ των Ηπειρωτών να έχει και πάλι απάντηση. Ο πορτιέρο του ΠΑΣ έσωσε με διπλή επέμβαση την ομάδα, στο highlight της χτεσινής αναμέτρησης.
Ούτε όμως αυτό το παιχνίδι κύλησε «αναίμακτα» για τον ΠΑΣ καθώς στο 82’ ο Κάστρο αποχώρησε τραυματισμένος και κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο και τη θέση του πήρε ο Λιάσος. Η κατάσταση του Κολομβιανού μέσου θα εκτιμηθεί σήμερα καθώς θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Δοκάρι ο Λιάσος
Ο ΠΑΣ άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 86’ με τη βολίδα που εξαπέλυσε ο Λιάσος να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της ημαθιώτικης ομάδας, σε ένα σημείο όπου η ομάδα της Ηπείρου και ο νεαρός μέσος στάθηκαν άτυχοι.
Το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιουματζίδη, με τον ΠΑΣ να παίρνει μεν ένα προβάδισμα πρόκρισης, ωστόσο πρέπει να βελτιωθεί στη ρεβάνς καθώς η Βέροια έδειξε πολύ καλά στοιχεία και θα μπορούσε να είχε πετύχει κάλλιστα γκολ.
Διαιτησία: Γιουματζίδης (Δέλλιος - Αναστασιάδης).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Ζιούλης, Κάστρο (82’ λ.τρ. Λιάσος), Πίτου Γκαρσία, Καρτάλης, Ξύδας (67’ Λέο), Νάουμετς (75’ Νικολιάς), Παμλίδης.
Βέροια (Σάκης Θεοδοσιάδης): Μπαλατισώτης, Ζούρκος Α., Πεταυράκης (46’ Πασάς), Μανιώτης, Μουρατίδης, Πολύζος (79’ Πολύζος), Μπλέτσας, Ζούρκος Ν. (67’ Ταΐρης), Μεληκιώτης, Κανούλας, Σκαθαρούλης.

Δευτέρα με Εργοτέλη
Τη Δευτέρα, ώρα 5 μ.μ. και με τηλεοπτική κάλυψη θα γίνει το παιχνίδι πρωταθλήματος ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλη για την 3η αγωνιστική της Super Leuge2.