ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

on .

 PAS

Η ομάδα της Ηπείρου προέρχεται από νίκη την περασμένη Τρίτη με 1-0 επί της Βέροιας για το Κύπελλο Ελλάδας και επιστρέφει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα της Super League 2. Εκεί ο ΠΑΣ μετράει τις δύο πρώτες αγωνιστικές 4 βαθμούς, έχοντας κερδίσει με 1-2 τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά και μένοντας στο 1-1 με την Παναχαϊκή στην πρεμιέρα στην Πάτρα.
Το σημερινό θα είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος για τους Γιαννιώτες, οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν στο ακέραιο τη δύναμη των «Ζωσιμάδων» και να αναρριχηθούν βαθμολογικά. Άλλωστε μετά τα χτεσινά αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής, ο βασικός αντίπαλος και συνδιεκδικητής της πρωτιάς Απόλλωνας Σμύρνης έκανε το «3 στα 3» με χαρακτηριστική άνεση απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου και πρέπει ο ΠΑΣ να μην χάσει την επαφή με την κορυφή, αλλά να μείνει σε απόσταση αναπνοής.
Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά για τον προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος δεν θα έχει πέντε παίκτες στη διάθεσή του. Ο Τρικαλινός κόουτς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κρίζμαν και Κάστρο, αλλά και των γνωστών τραυματιών Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδη και Ράντοβατς. Η γιαννιώτικη ομάδα ολοκλήρωσε χτες την προετοιμασία της με απογευματινή προπόνηση που πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. Μετά την προπόνηση ο τεχνικός Αργύρης Γιαννίκης ανακοίνωσε την 19μελή αποστολή. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Γιαννίκογλου, Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης, Ζιούλης, Οικονομόπουλος, Σιόντης, Πίτου Γκαρσία, Λώλης, Καρτάλης, Λιάσος, Ξύδας, Νικολιάς, Νάουμετς, Γροσδάνης, Παμλίδης, Λέο.
Πέραν των πέντε τραυματιών Κάστρο, Κρίζμαν, Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδη και Ράντοβατς, εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμειναν οι Περιστερίδης, Βενετικίδης, Πανουργιάς, Γώγος, Πήλιος και Ζώγκος.
Να σημειωθεί ότι κατόπιν εισήγησης του Γιαννίκη ορίστηκε τέταρτος αρχηγός στον ΠΑΣ ο Πίτου Γκαρσία. Παρά τη σύντομη παρουσία του στα Γιάννινα ο 35χρονος Αργεντινος εχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Θα είναι τέταρτος αρχηγός στη λίστα μετά τους Σκόνδρα, Μπουκουβάλα και Νικολιά.
Οι απουσίες του Κολομβιανού μέσου και του Κροάτη επιθετικού αναγκάζουν τον Γιαννίκη να προχωρήσει σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο βασικό σχήμα. Υπάρχουν ωστόσο μερικά ερωτηματικά σε σχέση με το καταρτισμό του αρχικού σχήματος, όπως το αν θα εμπιστευθεί τον Σιόντη ή τον Λιάσο για αντικαταστάτη του Κάστρο. Στην επίθεση τα πράγματα είναι δεδομένα και πιθανότατα το δίδυμο θα είναι οι Παμλίδης και Λέο. Το πιθανότερο είναι ο Γιαννίκης να παρατάξει τον ΠΑΣ με 4-4-2 και επιθετικό προσανατολισμό. Μια πιθανή 11αδα είναι η εξής: Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Πίτου Γκαρσία, Νικολιάς, Νάουμετς, Παμλίδης, Λέο.

Γιαννίκης: «Δεν θα υποτιμήσουμε τον Εργοτέλη»
Προσεκτικός και μετρημένος ενόψει Εργοτέλη εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στην καθιερωμένη πλέον media day της Παρασκευής ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο 39χρονος Τρικαλινός τεχνικός μίλησε για το σημερινό παιχνίδι, σημειώνοντας ότι: «Επιτέλους μπαίνουμε σε ροή, είμαστε αισιόδοξοι. Παίζουμε με τον Εργοτέλη που δεν είναι εύκολη ομάδα αν και έχει μηδέν βαθμούς, είχε να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά και τον Απόλλωνα. Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο,κάνει παιχνίδι από πίσω, προσπαθεί να σπάσει ποδοσφαιρικά τα pressing του αντιπάλου. Αν έβαζε το 2-0 προτού δεχθεί το γκολ από τον Πλατανιά, ίσως να είχαμε άλλο σκορ εκεί. Είναι μια ομάδα που εμείς δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε γιατί έχουμε δει τα παιχνίδια αλλά πάμε, όπως σε κάθε ματς, για να το κερδίσουμε».
Ο κόουτς του ΠΑΣ αναφέρθηκε γενικότερα και στο πρωτάθλημα τονίζονται ότι: «Είναι ακόμα νωρίς πιστεύω για να δούμε ποιες ομάδες ξεχωρίζουν. Πρέπει να παίξουμε 10-11 παιχνίδια για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Βλέπουμε ομάδες όπως ο Καραϊσκάκης να είναι μπροστά. Πιστεύω ότι μετά από δέκα παιχνίδια θα έχουμε μια καθαρή εικόνα για το ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν κάτι προς τα πάνω και ποιες ομάδες θα παλέψουν. Σίγουρα υπάρχουν δύσκολες ομάδες, ομάδες που έχουν προσδοκίες αλλά και ομάδες που δεν έχουν κάποιο στόχο και μπορούν να αποτελέσουν έκπληξη».

Τα εισιτήρια για Εργοτέλη
Αρκετές μουρμούρες και γκρίνια στους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν φέρει οι τιμές των εισιτηρίων του σημερινού παιχνιδιού με τον Εργοτέλη. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα όρισε την τιμή στα 15 ευρώ στη μεγάλη κερκίδα, δηλαδή τις θύρες 3,4 και 6 και αντίστοιχα στα 10 ευρώ στην παλιά σκεπαστή και τις θύρες 9 και 10. Τα παιδικά εισιτήρια παραμένουν στα 5 ευρώ σε όλες τις θύρες. Προπώληση των εισιτηρίων τις προηγούμενες ημέρες δεν υπήρξε ούτε ανακοινώθηκε και σήμερα, ανήμερα του αγώνα, θα λειτουργήσουν τα εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» από τις 12:00 και μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Διαιτητής ο Κουκούλας
Στην αντικατάσταση του διαιτητή του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα- Εργοτέλης προχώρησε η ΚΕΔ καθώς αντί του Θανάση Δραγούση από το Κιλκίς που είχε αρχικά οριστεί, την αναμέτρηση θα διευθύνει τελικά σήμερα ο Παναγιώτης Κουκούλας από τη Λέσβο.
Οι βοηθοί του Κουκούλα, ο τέταρτος διαιτητής και ο παρατηρητής του αγώνα έμειναν ως είχαν. Συγκεκριμένα, πρώτος βοηθός θα είναι ο Νικόλαος Κωτούλας από τον σύνδεσμο Κιλκίς και δεύτερος ο Νικόλαος Τυριακίδης από τη Μακεδονία. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Θωμάς Μαυρίδης από τον σύνδεσμο Πέλλας και παρατηρητής ο Χρήστος Μαγιάννης από την Άρτα.

Με ερωτηματικά ο Εργοτέλης
Στα Γιάννινα βρίσκεται από χτες το μεσημέρι η αποστολή του Εργοτέλη που κατέλυσε στο ξενοδοχείο Grand Serai -Xenia ενόψει του σημερινού παιχνιδιού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το παιχνίδι Κυπέλλου της Πέμπτης και την ήττα με 3-2 από τα Τρίκαλα η κρητική ομάδα παρέμεινε στα Τρίκαλα και την Παρασκευή και το Σάββατο στο Μουζάκι Καρδίτσας. Εκεί πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η τελευταία προπόνηση, η οποία ήταν μικρής διάρκειας με προθέρμανση και έπειτα ενώ στο κύριο μέρος έγινε ένα παιχνίδι με τακτικές υποδείξεις αλλά και προπόνηση στις στατικές φάσεις.
Προπονητής του Εργοτέλη είναι ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γιάννη Πετράκη στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γιάννης Ταουσιάνης. Η αποστολή των Κρητικών είναι 22μελής και η τελική 18αδα θα ανακοινωθεί περίπου 2 ώρες πριν τνν έναρξη του σημερινού αγώνα.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Καλογεράκης, Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Οικονόμου, Πέιος, Ντομινίκ, Μπούσης, Μποτέ, Βουτσάς, Προβυδάκης, Κατσούρι, Μπρους, Γροντής, Μπουτσάκης, Αλεξάκης, Τσέλιος, Μπαράτα, Έφορντ, Κουατένγκ, Σταθόπουλος, Ιατρούδης, Μανουσάκης.
Εκτός αποστολής θα μείνει σίγουρα ο Σταθόπουλος μετά το διάστρεμμα που αποκόμισε στον αγώνα με τα Τρίκαλα και πιθανότατα και ο Μποτέ, ο οποίος παρά το τρέξιμο που ξεκίνησε χτες, έχει χάσει κάποιες προπονήσεις. Αντίθετα, προπονήθηκε χτες ο Εφορντ και ο Ταουσιάνης μπορεί να τον υπολογίζει, έστω και σαν αλλαγή.

Παρασκευή το Χανιά - ΠΑΣ Γιάννινα
Ακόμα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος του ΠΑΣ Γιάννινα ορίστηκε σε καθημερινή και ημέρα εκτός Σαββατοκύριακου. Πρόκειται για την αναμέτρηση των Γιαννιωτών στα Χανιά για την 4η αγωνιστική, παιχνίδι που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 17:00.
Η αναμέτρηση με τους Χανιώτες θα έχει και αυτή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ, όπως και τα παιχνίδια με Λεβαδειακό και Εργοτέλη. Είναι λογικό η δημόσια τηλεόραση να καλύπτει τα παιχνίδια του ΠΑΣ, που είναι η πιο εμπορική ομάδα της κατηγορίας, όμως αυτό δημιουργεί προβλήματα τόσο στην ομάδα όσο και στον φίλαθλο κόσμο της.
Το απόγευμα της Παρασκευής είναι μια εργάσιμη ημέρα και ώρα και είναι η δεύτερη φορά μετά τη Λιβαδειά που ορίζεται παιχνίδι της ομάδας της Ηπείρου για Παρασκευή.

αποτελέσματα 3η

Δόξα Δράμας-Απόλλων Λάρισας 0-0
Πλατανιάς-Χανιά 1-1
Απόλλων Σμύρνης-Απόλλων Πόντου 4-0
Παναχαϊκή-Καραϊσκάκης Άρτας 2-0
Λεβαδειακός-Κέρκυρα 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης (σήμερα)

βαθμολογία

1. Απόλλων Σμύρνης 9 8-0
2. Παναχαϊκή 7 5-1
3. Πλατανιάς 7 6-4
4. Καραϊσκάκης Άρτας 6 5-4
5. Χανιά 4 5-2
6. ΠΑΣ Γιάννινα* 4 3-2
7. Δόξα Δράμας 4 3-3
8. Απόλλων Λάρισας 4 2-3
9. Λεβαδειακός 3 4-5
10. Εργοτέλης* 0 1-5
11. Κέρκυρα -3 1-5
12. Απόλλων Πόντου -6 0-9
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

επόμενη (8, 10, 11/11/2019)
Χανιά-ΠΑΣ Γιάννινα
Απόλλων Πόντου-Πλατανιάς
Καραϊσκάκης Άρτας-Λεβαδειακός
Απόλλων Σμύρνης-Δόξα Δράμας
Απόλλων Λάρισας-Παναχαϊκή
Εργοτέλης-Κέρκυρα