Πάνοπλος ταξιδεύει για Κρήτη ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH 6 11 19

• Με όλα τα διαθέσιμα όπλα στη φαρέτρα του θα ταξιδέψει σήμερα για την Κρήτη ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς πέραν του Κρίζμαν και ο Κάστρο επέστρεψε χθες σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.
Στη χθεσινή προπόνηση που έγινε στο «Ζωσιμάδες» ο Αργύρης Γιαννίκης είδε τον Φάμπρι Κάστρο να συμμετέχει κανονικά και να βγάζει ολόκληρο το πρόγραμμα και απ’ ότι φαίνεται τόσο αυτός όσο και ο Σάντι Κρίζμαν θα είναι στην αυριανή αποστολή.
Η προπόνηση περιελάμβανε αρχικά ασκήσεις με τη μπάλα σε μικρό χώρο και τελειώματα φάσεων, ενώ στη συνέχεια έγινε δίτερμα στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου.
Ο Γιαννίκης δοκίμασε διάφορα σχήματα και πρόσωπα που έχει στο μυαλό του ενόψει της αναμέτρησης με τα Χανιά. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι με τη λεγόμενη βασική ομάδα ο Τρικαλινός δοκίμασε δύο δίδυμα επιθετικών, τους Λέο και Παμλίδη και στο δεύτερο κομμάτι τους Λέο και Κρίζμαν.
Η τελευταία προπόνηση επί γιαννιώτικου εδάφους θα γίνει σήμερα το πρωί και ακολούθως θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει αεροπορικώς το μεσημέρι για την Αθήνα και από εκεί και πάλι αεροπορικώς για τα Χανιά.

Η συνέντευξη του Αργ. Γιαννίκη
Στα λάθη και τις αδυναμίες που παρουσίασε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη αλλά και στην επερχόμενη αναμέτρηση με τα Χανιά αναφέρθηκε ο Αργύρης Γιαννίκης στη χθεσινή καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου. Ο Τρικαλινός τεχνικός αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας των Χανίων, αλλά και την επιστροφή των Κρίζμαν και Κάστρο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις Γιαννίκη: «Σίγουρα οι παίκτες στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη επιθυμούσαν άλλο αποτέλεσμα, χρειάστηκε προσπάθεια στο δεύτερο μέρος για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και λίγο χρειάστηκε για να γίνει αυτό. Κρατάμε ότι η ομάδα έχει το πάθος να γυρίζει παιχνίδια, δυστυχώς όχι ολοκληρωτικά. Παίρνουμε τα θετικά από αυτό το παιχνίδι, σε κάθε παιχνίδι που δεν έχουμε θετικό αποτέλεσμα βγάζουμε πρώτα τα θετικά στοιχεία και κοιτάμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες. Έχουμε την αυτοπεποίθηση με όποιον αντίπαλο να πάμε να παίξουμε πάμε για να κερδίσουμε. Το τι θα βγει θα το δούμε. Έχουμε το ταξίδι μπροστά μας, έχουμε λιγότερη αποθεραπεία και αποκατάσταση αλλά όπως είπα έχουμε την αυτοπεποίθηση να πάμε να κερδίσουμε στα Χανιά».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο προπονητής του ΠΑΣ είπε στο αυριανό παιχνίδι θα αλλάξει ο σχηματισμός της ομάδας.
Για τους τραυματίες: «Ο Κρίζμαν έκανε και χτες προπόνηση θα δούμε πως πήγε και σήμερα (σ.σ. χθες), ο Κάστρο έκανε σήμερα (σ.σ. χθες) και θα δούμε αν είχε κάποια ενόχληση ή όχι και σίγουρα έχουμε παίκτες κουρασμένους και μυϊκά για το επόμενο παιχνίδι. Θα τα βάλουμε κάτω και θα δούμε σε τι σχηματισμό θα πάμε και πως θα παίξουμε».
Για τα Χανιά: «Έχω δει τους αγώνες με Απόλλωνα και Πλατανιά. Όπως κάθε παιχνίδι κοιτάω όλων των αντιπάλων, κοιτάω να δω τους αυτοματισμούς, το πώς παίζουν και να προετοιμάσω τους παίκτες μου όσο πιο καλά γίνεται για να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο».
Για τις διαφορές Χανίων - Εργοτέλη: «Καταρχήν ο σχηματισμός. Παίζουν ένα 3-5-2, σίγουρα και αυτή η ομάδα προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά έχει τις μεγάλες μπαλιές και πάει πιο πολύ στη δεύτερη μπάλα, είναι και αυτή μια ομάδα με γρήγορους παίκτες στα πλάγια, έχει δυναμικούς και ποιοτικούς παίκτες».
Για Λιάσο και τους νεαρούς παίκτες: «Σίγουρα έχουμε παίκτες νεαρούς που έκαναν την προετοιμασία και οι παίκτες που μπαίνουν ως αλλαγή αξίζουν να παίζουν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αν κάποιος παίκτης παίζει, ξεκινάει ή μπαίνει αλλαγή. Παίζει αν αξίζει να παίζει είτε είναι νέος, είτε πιο παλιός, είτε μεσήλικας. Ο Λιάσος με την προσπάθεια και την απόδοσή του στην προπόνηση, δικαιούται κάποιο χρόνο συμμετοχής και τον πήρε».

Διαιτητής ο Γκάμαρης
Ο Ανδρέας Γκάμαρης από την Αθήνα ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση Χανιά - ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεξαχθεί αύριο στο Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων.
Βοηθοί του θα είναι ο Δημήτριος Κύριος από την Αρκαδία και ο Θεόδωρος Γουρνιάς από την Ανατολική Αττική ενώ τέταρτος ο Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης από την Αθήνα.
Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Αντώνιος Μαστορίδης από το Ηράκλειο.

Την Δευτέρα (18/11) με Απόλλωνα Πόντου
Ακόμα ένα παιχνίδι εκτός Σαββατοκύριακου θα δώσει τη μεθεπόμενη αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Πόντου τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στο «Ζωσιμάδες» για την 5η αγωνιστική της Super League 2.
Οι Γιαννιώτες έχουν παίξει μόνο ένα παιχνίδι Κυριακή, αυτό της πρεμιέρας με την Παναχαϊκή στην Πάτρα και έκτοτε αγωνίζονται είτε Παρασκευή είτε Δευτέρα, δηλαδή σε εργάσιμες μέρες και ώρες. Το παιχνίδι αυτό θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, όπως και όλα τα προηγούμενα από όταν επήλθε συμφωνία με την ΕΡΤ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής: Παρασκευή 15/11: Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης (17:30), Κυριακή 17/11: Δόξα Δράμας - Παναχαϊκή (14:45), Λεβαδειακός - Απόλλων Λάρισας (15:00), Εργοτέλης - Καραϊσκάκης Άρτας (15:00), Κέρκυρα - Χανιά (15:00), Δευτέρα 18/11: ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Πόντου (17:00).