Νικηφόρο (0-1) το πέρασμα του ΠΑΣ Γιάννινα από τα Χανιά

on .

XANIA PAS

Τη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε χτες το απόγευμα στα Περιβόλια Χανίων ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 0-1 των Χανίων στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Super League 2.
Δίχως να εντυπωσιάσουν με το παιχνίδι τους οι Γιαννιώτες πήραν το δεύτερο διπλό της σεζόν, μετά από εκείνο στη Λιβαδειά. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης η "χρυσή" αλλαγή του Γιαννίκη, ο Αλέξανδρος Καρτάλης στο 59'.
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης άλλαξε το σύστημα σε σχέση με το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και παρέταξε τον ΠΑΣ με διάταξη 4-4-2, δίνοντας για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον νεαρό Λιάσο, ανήμερα μάλιστα της ονομαστικής του εορτής. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Σκόνδρας και Παντελάκης. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Κάστρο και Λιάσος, δεξί χαφ ο Νικολιάς και αριστερό ο Νάουμετς, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Παμλίδης και Λέο.
Απίθανη ευκαιρία με Λέο
Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης κύλησε με τα Χανιά να προσπαθούν να πάρουν τα ηνία στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΣ και να περάσουν την τελική πάσα κυρίως με αποδέκτη τον Κουσκουνά.
Ο ΠΑΣ σταδιακά ισορρόπησε το ματς και στο 21' η ωραία ατομική ενέργεια του Νικολιά δεν είχε το ανάλογο τελείωμα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Γιαννιώτες χάθηκε στο 23’ όταν ο Μπουκουβάλας τροφοδότησε με βαθιά μπαλιά τον Λέο, αυτός προσπέρασε τον Ανδρέου, βρέθηκε απέναντι από τον Κουτζαβασίλη, πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Το παιχνίδι κυλούσε με μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και χωρίς πολλές φάσεις το επόμενο εικοσάλεπτο. Στο 43' ο ΠΑΣ ζευγάρωσε τις αξιόλογες τελικές προσπάθειες ύστερα από μια φανταστική έμπνευση του Νικολιά που βρήκε τη μπάλα με πολλά φάλτσα αλλά αυτή δεν του έκανε το χατίρι να μπει στα δίχτυα και έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ.
Παρθενικό τέρμα του Καρτάλη
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Καρτάλη στη θέση του Νάουμετς, κίνηση από τον πάγκο που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η ομάδα του Γιαννίκη μπήκε δυνατά στην επανάληψη και είχε μια καλή στιγμή στο 50’, όταν ύστερα από άψογο συνδυσμό, ο Μπουκουβάλας πάσαρε στον Νικολιά που έπιασε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.
Σε θέση οδηγού στο παιχνίδι μπήκε ο ΠΑΣ στο 59’. Ο Αποστολόπουλος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ανδρέου προ του Λέο και πριν πασάρει στον Παμλίδη, απομάκρυνε τη μπάλα σε έναν χώρο που ο Καρτάλης σούταρε με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη για το 0-1 μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από τους Γιαννιώτες. Ήταν το πρώτο γκολ του Καρτάλη σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΣ.
Ο Α. Γιαννίκης με την είσοδο του Κρίζμαν στο παιχνίδι αντί του Νικολιά άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-3-3, με τον Κροάτη επιθετικό στο 71΄ ύστερα από την πάσα του Παμλίδη να μην κάνει το σουτ που δεν ανησύχησε τον κίπερ των Χανίων.
Ο Χουτεσιώτης στο 75’ έδιωξε με δυσκολία το σουτ που επιχείρησε από τον άξονα ο Δημητριάδης, την πρώτη φορά που χρειάστηκε να επέμβει ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ στη χθεσινή αναμέτρηση.
Ανούσια υπεροχή Χανίων
Ο ΠΑΣ μετά το γκολ του Καρτάλη έδωσε χώρο στους Χανιώτες, οι οποίοι ενέτειναν την πιεσή τους , είχαν ένα σουτ με τον Ναζλίδη στο 82’ με τον ΠΑΣ παρόλα αυτά να αντέχει, όπως αντανακλαστικά έδειξε και στο 87’. Ο Κάσσος έκανε τη σέντρα, κόντραρε η μπάλα στον Καρτάλη, ο Χουτεσιώτης βγήκε εκτός εστίας και «καθάρισε τη μπουγάδα» ο Σκόνδρας, παραχωρώντας κόρνερ.
Μάλιστα, στο τέλος ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ όταν ο Λέο βγήκε στην αντεπίθεση από αριστερά και έβγαλε τον Κρίζμαν σε θέση τετ α τετ, όμως το τελείωμα του Κροάτη ήταν κακό και ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε εύκολα.
Διαιτησία: Γκάμαρης (Κύριος - Γουρνιάς)
Χανιά (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Σωτηράκος, Πάνος (65’ Δημητριάδης), Ανδρέου, Κάσσος, Ουνγιαλίδης, Παναγιωτούδης (71’ Αρναρέλλης), Μουμίν, Λεοζίνιο (46’ Ναζλίδης), Βρεττός, Κουσκουνάς.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Κάστρο, Λιάσος, Νικολιάς (64’ λ.τρ Κρίζμαν), Νάουμετς (46’ Καρτάλης), Παμλίδης (78’ Σιόντης), Λέο.
Στις 4 Δεκεμβρίου η ρεβάνς στη Βέροια
Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 19:30 ορίστηκε από την ΕΠΟ η ρεβάνς του αγώνα Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι ο ΠΑΣ είχε επικρατήσει δύσκολα της Βέροιας με 1-0 χάρη σε γκολ του Παμλίδη στο ξεκίνημα της επανάληψης.