Μεγάλη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί της Δάφνης με 61-52

on .

PAS GYNAIKES

• Το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα πανηγύρισε χθες η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επιβλήθηκε της Δάφνης Αγ. Δημητρίου με 61-52. Ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για την νεοφώτιστη ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία μάλιστα προήλθε μετά από αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κάνοντας ένα επιμέρους 27-11 και ανατρέποντας διαφορά 7 πόντων στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου!
Από το πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι έδειχνε ότι θα είχε συναρπαστική τροπή με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ, έχοντας ως πρωταγωνίστριες από τον ΠΑΣ Γιάννινα τις Μοντγκόμερι και Καλχούν ενώ από την Δάφνη τις Λανγκ και Κάουλινγκ. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις φιλοξενούμενες μπροστά με τρεις πόντους (13-16) και την συνέχεια να είναι συναρπαστική.
Το δεύτερο δεκάλεπτο, χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα και άγχος αλλά και καλές άμυνες με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ. Ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΣ με καλάθι της Μοντγκόμερι έφερε το ματς στα ίσα, όμως το δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα της Δάφνης να κρατάει διαφορά δυο πόντων 24-26.
«Φουριόζες» μπήκαν στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενες και με ένα σερί 7-0 πήραν αέρα 9 πόντων και έδειχναν να ελέγχουν το ματς πηγαίνοντας στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο με διαφορά εφτά πόντων.
Όμως, δεν υπολόγισαν την ψυχή και τον ενθουσιασμό των νεαρών παικτριών του Σιαμέτη, οι οποίες με ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση έφεραν τα πάνω-κάτω. Ήδη, στο 34’ οι Γιαννιώτισσες είχαν περάσει μπροστά στο σκορ και με την συμπαράσταση του κόσμου, που για ακόμα μια φορά γέμισε ασφυκτικά το Νέο Κλειστό, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους με τις Μοντγκόμερι και Καλχούν να πρωταγωνιστούν. Βέβαια, βοήθησε και η αποβολή της καλύτερης παίκτριες της Δάφνης Λανγκ με πέντε φάουλ, η οποία ήταν ο μοναδικός ουσιαστικά κίνδυνος για το καλάθι του ΠΑΣ Γιάννινα.
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια μεγαλειώδη νίκη τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, ιδιαίτερα με τον τρόπο που αυτή ήρθε. Για ακόμη ένα παιχνίδι κορυφαία ήταν η Μπράντι Μοντγκόμερι με 25 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ την ακολούθησε σε απόδοση η Καλχούν, κάνοντας μάλιστα double-double με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από τις φιλοξενούμενες ξεχώρισε η Λανγκ με 16 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 13-16, 24-26, 34-41, 61-52
Διαιτητές: Παγώνης-Καρακώστας-Γεωργούλης
ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου, Montgomery 25(2), Κατσαμούρη, Ξανθοπούλου 2, Τζήμου 5(1), Calhoun 16(1), Χρηστάκη 2, Ντάλα, Κανέλλου, Tac 11
Δάφνη Αγ. Δημητρίου (Μπουμπούς): Κάουλινγκ10(3), Μαγκλάρα 2, Γρηγορίου 3(1), Τσέρι 12(1), Κοντογιώργου 3, Γκριντζά 6, Λάνγκ 16(2).