Τελευταίες δοκιμές για το παιχνίδι της Δευτέρας με Απόλλωνα Πόντου

on .

PAS PROPONHSH NOE 2019

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Αργύρη Γιαννίκη να κάνει τις τελευταίες του δοκιμές ενόψει του αγώνα της Δευτέρας (18/11 5:00 μ.μ.) με τον Απόλλωνα Πόντου στο «Ζωσιμάδες».
Ο Τρικαλινός προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην φυσικά των γνωστών τραυματιών και μακροχρόνια απόντων Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη. Οι Κάστρο και Καρτάλης ακολούθησαν χτες ολόκληρο το πρόγραμμα προπόνησης και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενώ ο Πανουργιάς έχει κάποιες ενοχλήσεις στον προσαγωγό και παρότι ήταν στο υπόλοιπο πρόγραμμα δεν έπαιξε στο δίτερμα που έγινε στο τελευταίο κομμάτι.
Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά ζέσταμα και ασκήσεις υπό τις οδηγίες του γυμναστή Γιάννη Ντουρουντού και στη συνέχεια έγινε δίτερμα στο οποίο ο Γιαννίκης φανέρωσε κάποιες από τις σκέψεις του ενόψει της δευτεριάτικης αναμέτρησης, κρατώντας όμως και κάποιες επιφυλάξεις για τη σημερινή και την αυριανή τελευταία προπόνηση. Ο Τρικαλινός τεχνικός δοκίμασε το κλασικό 4-4-2, αλλά και ένα σύστημα 4-3-3 με τριάδα στα χαφ τους Σιόντη, Πίτου Γκαρσία και Λιάσο και επιθετική τριπλέτα τους Νάουμετς, Λέο και Παμλίδη. Με τους λεγόμενους βασικούς, την «κίτρινη» ομάδα αγωνίστηκαν οι Σκόνδρας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Πίτου Γκαρσία, Λιάσος, Νάουμετς, Παμλίδης, Λέο. Τερματοφύλακας της «κίτρινης» ομάδας ήταν ο νεαρός Βενετικίδης, αλλά πιθανότατα βασικός κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χουτεσιώτης.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής, ενώ η τελευταία πριν το ματς της Δευτέρας θα γίνει αύριο το πρωί και στη συνέχεια ο Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου.
Προσοχή ζήτησε ο Γιαννίκης
Πριν την έναρξη της χτεσινής προπόνησης ο Αργύρης Γιαννίκης μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στην καθιερωμένη πλέον συνέντευξη Τύπου πριν τα παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 39χρονος τεχνικός ζήτησε σοβαρότητα και προσοχή κόντρα στον Απόλλωνα, τονίζοντας ότι αν ο ΠΑΣ θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, δεν πρέπει να υποτιμήσει κανένα αντίπαλο.
«Η βαθμολογία μετά από τέσσερις αγώνες -ανάφερε- δεν λέει μεγάλη αλήθεια. Ο Απόλλων Πόντου είναι μια ομάδα που έχουμε δει, δεν θα υποτιμήσουμε καθόλου. Με τον Πλατανιά είχε μεγάλη  κατοχή, πολλά κόρνερ, πολλά τελειώματα. Μια ομάδα που δείχνει ότι ανεβαίνει η απόδοσή της από ματς σε ματς. Παίζει ένα 4-2-2-2 σύστημα, έχουν build up και ποδοσφαιρικό πλάνο. Αν και το γήπεδο τους δεν ήταν καλό, είχαν κατοχή μπάλας με τον Πλατανιά και κέρδισαν 12-13 κόρνερ. Είναι ομάδα που θέλει να επιτεθεί, δεν έχει βάλει κάποιο γκολ αλλά είχε τελειώματα με τον Πλατανιά, τον δυσκόλεψε. Σίγουρα αν κάνεις πρωταθλητισμό,  θες να κερδίσεις κάθε παιχνίδι, έτσι μπαίνουμε μέσα, έχουμε αυτοπεποίθηση να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο, αλλά κάθε ματς το παίρνουμε σοβαρά, δεν υποτιμάμε κανένα αντίπαλο».
Οι απουσίες
Για τα προβλήματα τραυματισμών και τις πιθανές απουσίες ο τεχνικός του ΠΑΣ είπε πως «ο Καρτάλης δεν έκανε προπόνηση από το μάτωμα που έχει στη γάμπα από το εντός έδρας παιχνίδι και ο Φάμπρι Κάστρο δεν έχει κάνει, έχει το γόνατό του, θα δούμε στις επόμενες προπονήσεις αν και πως θα μπορέσουμε. Και ο Πανουργιάς που έχει θέμα στον προσαγωγό». Όσον αφορά τον Ελευθεριάδη, είπε πως πιστεύει να είναι εντάξει τον Ιανουάριο.
Η ανασταλτική λειτουργία
Ο Αργ. Γιαννίκης αναφέρθηκε και στην ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΣ στα τελευταία δύο παιχνίδια. «Με τον Εργοτέλη -σημείωσε- είχαμε για μεγάλο διάστημα κατοχής, έλεγχο μπάλας και εκεί κινδυνεύεις πιο πολύ να υπάρχει κάποια μεταβίβαση του αντιπάλου. Στα Χανιά ήταν διαφορετικό παιχνίδι. Είχε περισσότερη κατοχή μπάλας ο αντίπαλος, έπρεπε να είμαστε πιο οργανωμένοι ανασταλτικά, το κάναμε και πιστεύω ότι σε κάθε ματς ό,τι χρειάζεται, η ομάδα το κάνει.Με τον Εργοτέλη δυστυχώς δεν νικήσαμε, την πήραμε στα Χανιά, συνεχίζουμε. Ένας μαραθώνιος είναι το πρωτάθλημα, κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και διαφορετικές προδιαγραφές».
Τέλος ο Τρικαλινός τεχνικός, είπε ότι η ανακοίνωση του προγράμματος των υπολοίπων αγωνιστικών του α΄ γύρου θα βοηθήσει την ομάδα να κάνει το πλάνο της, ενώ για τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΣ, εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα βελτιώνεται και δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του.
Ισοπαλία στη Δράμα
Στο παιχνίδι που άνοιξε χτες την αυλάια της 5ης αγωνιστικής στην Super League 2, η Δόξα Δράμας και η Παναχαϊκή αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1. Οι Δραμινοί προηγήθηκαν νωρίς στο 4' με αυτογκόλ του Ρουγκάλα ύστερα από σουτ του Σιώπη, ενώ η αχαϊκή ομάδα ισοφάρισε στην επανάληψη με γκολ του Κολ στο 54', τέρμα που προκάλεσε αρκετές διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους.
Στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι πρωτοπόρων ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Περιβόλια Χανίων, ενώ ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΣ τη Δευτέρα θα φέρει τη γιαννιώτικη ομάδα σίγουρα πιο ψηλά βαθμολογικά και συγκεκριμένα στη δεύτερη ή ακόμα και στην πρώτη θέση με ισοβαθμία.