Συνεχίζει ακάθεκτος ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα 111-38 το Πευκοχώρι

on .

pas vikos

• Από την αρχή όλοι γνώριζαν ότι ο σαββατιάτικος αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον ΚΑΟΧ ίσως ήταν το ευκολότερο παιχνίδι της σεζόν. Άλλωστε έπαιζε ο πρώτος με τον τελευταίο της βαθμολογίας… Αυτό όμως που παρακολούθησαν οι γιαννιώτες φίλαθλοι του μπάσκετ το Σάββατο το απόγευμα ήταν πραγματικά εκπληκτικό!
Οι παίκτες του Θωμά Κωστόπουλου, παίζοντας επί 40 λεπτά εκπληκτικό μπάσκετ σκόρπισαν στους πέντε ανέμους το Πευκοχώρι Χαλκιδικής, επιβεβαιώνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές της ανόδου στην Α2.
Οι Γιαννιώτες ξεκίνησαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι παίζοντας άμυνα στα ¾ του γηπέδου δυσκολεύοντας πολύ το κατέβασμα της μπάλας των φιλοξενουμένων, που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει γρήγορα σε διψήφια διαφορά. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 29-15 δίνοντας ένα πρόγευμα του τι θα ακολουθούσε στους φιλάθλους που για ακόμα μια φορά γέμισαν το Νέο Κλειστό της πόλης μας.
Την ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Καραγκιολίδη να μπαίνει φουριόζος επιθετικά και τον Μαυρογιάννη να ενορχηστρώνει τις επιθέσεις του ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα, «χτίζοντας» διαρκώς την διαφορά. Το ημίχρονο έκλεισε για τους παίκτες του Κωστόπουλου όντας στο +29 (54-25).
Έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη, ο Θωμάς Κωστόπουλος επέλεξε στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο να πειραματιστεί αρκετά και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, θέλοντας να τους έχει ετοιμοπόλεμους για την δύσκολη συνέχεια. Το δεκάλεπτο έκλεισε με 80-28 με την άμυνα των Γιαννιωτών να είναι για σεμινάριο, δεχόμενοι μόνον τρεις πόντους εκτοξεύοντας την διαφορά στους 52 πόντους!
Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε προφανώς διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά και την επίσημη «πρώτη» ενός Γιαννιώτη αθλητή, του Χρήστου Καννή, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΒΙΚΟΥ ΠΑΣ Γιάννινα, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του, φορτώνοντας μάλιστα το αντίπαλο καλάθι με 8 πόντους! Ο Θωμάς Κωστόπουλος χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του σκοράροντας μάλιστα όλοι τους. και μάλιστα σκόραραν όλοι τους!
Τα δεκάλεπτα: 29-15, 54-25, 80-28, 111-38
Διαιτητές: Τσιαπλής-Κατωτικίδης-Παπανικολάου
Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Καννής 8(2), Νίκας 6, Μαυρογιάννης 14(1), Καραγκιολίδης 16(2), Ναούμης 11, Μάντζιος 9, Πάτρας 14, Κωστούλας 11, Μανάκας 15, Αποστολίδης 3(1), Γιωτάκης 2, Τσίρμπας-Αναγνώστου 2
Πευκοχώρι BC (Παναγιωτόπουλος): Σερέτης, Σμυρλής 7(1), Φιλοξενίδης 3(1), Αλτίνης 3(1), Βλαγκόγιας 6, Λάσκαρης, Τογανίδης 3, Κωνσταντινίδης 9, Ζάχαρης 7, Τύπος, Βρασταμηνός.