ΝΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ

on .

pas 1

Στο βαθμολογικό κατόπι του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος πέρασε νικηφόρα χτες από τα Περιβόλια Χανίων επικρατώντας με 0-1 του Πλατανιά θέλει να μείνει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιμετωπίζει τον ουραγό Απόλλωνα Πόντου στο «Ζωσιμάδες» στο τελευταίο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Super League 2.
Μετά τα χτεσινά αποτελέσματα και κυρίως τη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης επί του Πλατανιά στα Χανιά, ο ΠΑΣ με νίκη σήμερα ανεβαίνει στην 2η θέση της βαθμολογίας και ξεπερνά τους Πλατανιά και Παναχαϊκή που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υψηλότερα βαθμολογικά από τους Γιαννιώτες. Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν τη... μητέρα των μαχών της ερχόμενης Κυριακής με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Με 20 παίκτες η αποστολή
Η νίκη λοιπόν αποτελεί μονόδρομο σήμερα για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη αν θέλει να εκμεταλλευτεί την ήττα του Πλατανιά και την ισοπαλία της Παναχαϊκής την Παρασκευή στη Δράμα. Ο Τρικαλινός προπονητής ζήτησε από όλους τους παίκτες του αυξημένο βαθμός προσοχής και προσήλωσης στο αγωνιστικό πλάνο προκειμένου να έρθει το τρίποντο της νίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιαννίκης για πρώτη φορά πήρε 20μελή αποστολή με 3 τερματοφύλακες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να έχει όλους τους παίκτες σε ετοιμότητα.
Πέραν των γνωστών τραυματιών Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη, μοναδικός απών κατ' επιλογήν θα είναι ο Αλέξανδρος Καρτάλης. Ο σκόρερ του «χρυσού» τέρματος στα Χανιά έμεινε προληπτικά εκτός αποστολής καθώς εξακολουθούσε να νιώθει ενοχλήσεις στη γάμπα παρότι συμμετείχε στο κανονικό πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα στις τρεις τελευταίες προπονήσεις Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής. Ενδεχομένως ο Γιαννίκης και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο να μην ρισκάρουν σήμερα τη συμμετοχή του Καρτάλη, ενόψει και του ντέρμπι της Ριζούπολης.
Η προετοιμασία της γιαννιώτικης ομάδας ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής και στη συνέχεια ο Γιαννίκης ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν: Γιαννίκογλου, Χουτεσιώτης, Περιστερίδης, Σκόνδρας, Παντελάκης, Ζιούλης, Αποστολόπουλος, Οικονομόπουλος, Μπουκουβάλας, Πήλιος, Σιόντης, Κάστρο, Λιάσος, Πίτου Γκαρσία, Νικολιάς, Νάουμετς, Ξύδας, Λέο, Παμλίδης, Κρίζμαν.
Εκτός αποστολής έμειναν οι: Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδης, Ράντοβατς, Βενετικίδης, Καρτάλης, Πανουργιάς, Γώγος, Ζώγκος, Λώλης, Γροσδάνης.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Σχετικά με τον καταρτισμό του βασικού σχήματος, ο Γιαννίκης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας φανέρωσε κάποιες από τις σκέψεις του ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, κρατώντας ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις.
Προφανώς ο κόουτς του ΠΑΣ περίμενε να δει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο Καρτάλης κι αν θα μπορεί να τον υπολογίζει, κάτι που τελικά προτίμησε να μην κάνει.
Στα διτέρματα των τελευταίων προπονήσεων ο Γιαννίκης δοκίμασε το κλασικό 4-4-2, αλλά και ένα σύστημα 4-3-3 με τριάδα στα χαφ τους Σιόντη, Πίτου Γκαρσία και Λιάσο και επιθετική τριπλέτα τους Νάουμετς, Λέο και Παμλίδη. Δεδομένο πάντως θεωρείται ότι δεν θα παίξει βασικός ο Κρίζμαν, ανεξαρτήτως του συστήματος που θα χρησιμοποίησει ο Γιαννίκης.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σκόνδρας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Πίτου Γκαρσία, Λιάσος, Νικολιάς (Σιόντης), Νάουμετς, Παμλίδης, Λέο.

Διαιτητής ο Πουλικίδης
Ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης από τη Δράμα ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Πόντου. Βοηθοί του Πουλικίδη θα είναι ο Παναγιώτης Κουβαλάκης από τη Δράμα και ο Ισίδωρος Αρμακόλας από τις Κυκλάδες ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Θανάσης Δραγάτης από το Κιλκίς. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ευάγγελος Σηπάκης από την Πέλλα.

Γενική είσοδος 10 ευρώ
Γενική είσοδο στη τιμή των 10 ευρώ σε όλες τις θύρες των «Ζωσιμάδων» όρισε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για το σημερινό παιχνίδι με τον ουραγό Απόλλωνα Πόντου. Τα παιδικά εισιτήρια θα τιμώνται 5 ευρώ σε όλες τις θύρες.
Προπώληση των εισιτηρίων δεν υπήρξε, κάτι που αποδεικνύει ότι οι ιθύνοντες της γιαννιώτικης ΠΑΕ δεν περιμένουν πολύ κόσμο στο γήπεδο σήμερα. Τα εισιτήρια θα πωλούνται μόνο στα εκδοτήρια του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων από τις 12:00 και μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Με Ολαϊτάν ο Απόλλων Πόντου
Σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων βρίσκεται από χτες το απόγευμα η αποστολή του Απόλλωνα Πόντου ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Η ομάδα της Καλαμαριάς ολοκλήρωσε χτες την προετοιμασία της και νωρίς το απόγευμα αναχώρησε για την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Ο προπονητής Δημήτρης Καλαϊτζίδης έχει όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους, πλην του στρατευμένου Τσουμάνη, ο οποίος έμεινε εκτός. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Ολαϊτάν παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Καλαμαριά.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Πολίτης, Προφυλλίδης, Γεωργιάδης, Δαλιανόπουλος, Μπρίτο, Χασομέρης, Ολαϊτάν, Πουρτουλίδης, Κοντοές, Καλογέρης, Λουφάκης, Χριστοδούλου, Θεολόγου, Λάσκοφ, Αμαραντιδης, Σαμαράς, Καλαϊτζίδης, Δόρης.
Η κατάσταση στην ιστορική ομάδα του Απόλλωνα είναι ζοφερή στο οικονομικό κομμάτι και είναι χαρακτηριστικό ότι οι οφειλές στους πρώην παίκτες Κυβελίδη, Βεργώνη και Καπία προκάλεσαν εμπλοκή με την καταβολή της δόσης από την ΕΡΤ για το τηλεοπτικό συμβόλαιο.
Συγκεκριμένα, τα κατασχετήρια που εκδόθηκαν κατά της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου είχαν σαν αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί η εκταμίευση της πρώτης δόσης από την ΕΡΤ και επομένως οι νυν παίκτες της Καλαμαριάς παρέμειναν απλήρωτοι.

Σήμερα η κλήρωση για Κ19
Σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2, με τη συμμετοχή φυσικά και της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα.
Η διοργανώτρια Super League 2 ανακοίνωσε ότι η σέντρα θα δοθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου. Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι η Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα έχει ξεκινήσει προετοιμασία από αρχές Αυγούστου και θα δώσει 4 μήνες μετά το πρώτο της επίσημο παιχνίδι.
Το πρωτάθλημα Κ19 θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους και τέσσερις γύρους. Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας, θα ακολουθήσουν ημιτελικοί αγώνες χιαστί ανάμεσα στους δυο πρώτους των δύο ομίλων, από όπου θα αναδειχθεί το ζευγάρι του τελικού και ο πρωταθλητής.

αποτελέσματα 5η

Δόξα Δράμας-Παναχαϊκή 1-1
Πλατανιάς-Απόλλων Σμύρνης 0-1
Λεβαδειακός-Απόλλων Λάρισας 2-0
Εργοτέλης-Καραϊσκάκης Άρτας 4-2
Κέρκυρα-Χανιά 0-2
ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Πόντου (σήμερα)

βαθμολογία

1. Απόλλων Σμύρνης 13 10-1
2. Πλατανιάς 10 8-5
3. Παναχαϊκή 9 7-3
4. ΠΑΣ Γιάννινα* 8 6-4
5. Χανιά 7 7-3
6. Λεβαδειακός 7 7-6
7. Εργοτέλης 7 9-10
8. Καραϊσκάκης Άρτας 7 8-9
9. Δόξα Δράμας 6 5-5
10. Απόλλων Λάρισας 5 3-6
11. Κέρκυρα -3 2-9
12. Απόλλων Πόντου* -6 0-11
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

επόμενη

(22, 24, 25/11/2019)
Πλατανιάς-Δόξα Δράμας
Καραϊσκάκης Άρτας-Χανιά
Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα
Απόλλων Λάρισας-Εργοτέλης
Απόλλων Πόντου-Κέρκυρα
Παναχαϊκή-Λεβαδειακός