Ντέρμπι… πρωτιάς για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

APOLLON PAS

Με προορισμό την Αθήνα και στόχο ένα σπουδαίο διπλό ταξιδεύει σήμερα το μεσημέρι ο ΠΑΣ Γιάννινα για το αυριανό (24/11, 3:00 μ.μ.) μεγάλο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για την 6η αγωνιστική της Super League 2.
Μετά τη νίκη της περασμένης Δευτέρας με 3-0 επί του Απόλλωνα Πόντου και συνολικά τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής ο ΠΑΣ ανέβηκε στην 2η θέση με 11 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον αυριανό του αντίπαλο και πρωτοπόρο Απόλλωνα που είναι στην κορυφή με 13. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτο, το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο και παρότι είναι νωρίς ακόμα στο πρωτάθλημα η αυριανή αναμέτρηση θα κρίνει πολλά στην κορυφή της Super League 2. Να σημειωθεί ότι στο χτεσινό παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής η Δόξα Δράμας έκανε την έκπληξη και επικράτησε με 1-3 του Πλατανιά του Γιάννη Τάτση στα Περιβόλια αφήνοντας την ομάδα των Χανίων στάσιμη στους 10 βαθμούς.
Πέρα από την τεράστια βαθμολογική σημασία όμως το αυριανό παιχνίδι αποτελεί και ένα ντέρμπι γοήτρου βγαλμένου από τα παλιά. ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνας Σμύρνης υποβιβάστηκαν την περσινή σεζόν από την Super League και διεκδικούν με αξιώσεις την άμεση επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία. Οι δύο ομάδες είναι από τις ιστορικότερες της κατηγορίας και έχουν συναντηθεί πολλάκις στο παρελθόν, τόσο σε επίπεδο Α’ Εθνικής όσο και σε αγώνες για την Β’ Εθνική.
Χωρίς Πίτου Γκαρσία
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξιδεύει για την Αθήνα χωρίς να του λείπουν ούτε αυτή τη φορά τα προβλήματα τραυματισμών. Ο Νικολιάς υπέστη θλάση κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του παιχνιδιού με την Καλαμαριά και θα λείψει περίπου 1,5 μήνα, ενώ στο απουσιολόγιο υπάρχουν ακόμα και οι γνωστοί τραυματίες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης.
Στους απόντες από τη μάχη της Ριζούπολης προστέθηκε χτες και ο Πίτου Γκαρσία, ο οποίος είχε ενοχλήσεις και σπασμούς στον υποκνημίδιο ή πελματικό μυ που βρίσκεται στη γάμπα. Μετά τη σχετική εισήγηση του ιατρικού επιτελείου ο Γιαννίκης και το τεχνικό τιμ του ΠΑΣ αποφάσισαν να μείνει εκτός ο Αργεντινός και να μην ρισκάρουν με τη συμμετοχή του έναν σοβαρότερο μυϊκό τραυματισμό, καθώς μετά τη Ριζούπολη ακολουθεί κι άλλο σημαντικό παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Γιάννινα. Εκτός Ριζούπολης θα μείνει και ο νεαρός Γροσδάνης που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον προσαγωγό και δεν προπονήθηκε χτες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανησυχία για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Φλωρινιώτη ποδοσφαιριστή.
Η χτεσινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο «Ζωσιμάδες» με τον Αργύρη Γιαννίκη να δίνει έμφαση στην τακτική αντιμετώπιση του αυριανού αγώνα, ενώ δοκίμασε και τους σχηματισμούς και τη διάταξη που θα παρατάξει την ομάδα στη Ριζούπολη. Μία από τις σκέψεις του Γιαννίκη είναι και η αλλαγή συστήματος σε 4-2-3-1 με μετατόπιση του Παμλίδη στα δεξιά και την επιστροφή του Καρτάλη από αριστερά. Ο Τρικαλινός προπονητής πάντως δεν φανέρωσε ούτε χτες τις σκέψεις του για την ενδεκάδα, αν και οι επιλογές του περιορίζονται σημαντικά με τις απουσίες Νικολιά και Πίτου Γκαρσία.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σιόντης (Λιάσος), Κάστρο, Καρτάλης, Νάουμετς (Λέο), Παμλίδης, Κρίζμαν.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:00 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει το μεσημέρι για την Αθήνα.
Με κόσμο στο «Γ. Καμάρας» ο ΠΑΣ
Τη συμπαράσταση των φιλάθλων και των οπαδών του θα έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε επίσημα με γραπτό αίτημα εισιτήρια και να παραχωρηθεί θύρα για τις ανάγκες των φιλάθλων της, κάτι που έκανε δεκτό η Ελαφρά Ταξιαρχία.
Οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα θα φιλοξενηθούν στη θύρα 6 και η τιμή των εισιτηρίων θα είναι στα 10 ευρώ. Το μεγάλο ενδιαφέρον για το κυριακάτικο ντέρμπι σε συνδυασμό με το ότι το παιχνίδι δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, αναμένεται να φέρουν αρκετό κόσμο στο γήπεδο, κυρίως από τους Ηπειρώτες της Αθήνας.
Γιαννίκης: «Με αυτοπεποίθηση
στη Ριζούπολη»
Με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο έγινε η χθεσινή media day του Αργύρη Γιαννίκη. Ο Τρικαλινός τεχνικώς απάντησε γραπτώς στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αυριανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα, αναλύοντας τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού.
Αναλυτικά:
Για τα δυνατά κι αδύνατα σημεία του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα και το που θα κριθεί το ματς της Κυριακής; «Ο Απόλλωνας έχει το 4-2-3-1 σαν βασικό σχηματισμό. Με τον Πλατανιά όμως έπαιξε 4-3-3 και διαθέτει σε κάθε γραμμή έμπειρους και ποιοτικούς παίχτες όπως τον Τομάς και τον Μπλάζιτς. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε την δημιουργία του αντιπάλου και να βγάλουμε τις δικές μας δυνάμεις στον αγωνιστικό χώρο».
Για το αν θεωρεί φαβορί τον Απόλλωνα κι αν αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του ΠΑΣ; «Ο Απόλλωνας από την μεριά του είπε ότι στόχος τους είναι η επάνοδος στην SL 1 και όλοι έχουμε γνώση για την οικονομική δύναμη του. Παρόλα ταύτα εμείς θα πάμε με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι παρόλο που είναι εκτός έδρας».
Για τα δύο παιχνίδια με Απόλλωνα και Πλατανιά και τι θα κρίνουν; «Θα προετοιμάσουμε την ομάδα μας όπως κάνουμε σε κάθε ματς πολύ σοβαρά και με λεπτομερή δουλειά. Όπως είδαμε στο έως τώρα πρωτάθλημα κάθε παιχνίδι πρέπει να παιχτεί και όλες οι ομάδες έχουνε την ποιότητά τους. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και εξάλλου θα συναντήσουμε τον Απόλλωνα άλλες 3 φορές μετά το ματς της Κυριακής και τον Πλατάνια ακόμα 4 φορές. Δεν θα κριθεί τίποτα την 6η ή την 7η αγωνιστική».