Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

EELOUSA KATSIKA

Θύελλα Ελεούσας-Θύελλα Κατσικάς 1-2
• Σε παιχνίδι που δεν προσφέρονταν για καρδιακούς εξελίχθηκε ο αγώνας Ελεούσα-Κατσικά με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τη νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μια απόφαση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους.
Ένας αγώνας με ιδιαιτερότητες μιας και τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του ο προπονητής της Κατσικάς Πέτρος Κοντοδήμας αλλά και οι ποδοσφαιριστές Νάκος, Πότσης και Κωνσταντινίδης.
Η αναμέτρηση είχε από την αρχή την ομάδα της Κατσικάς να πιέζει και να προσπαθεί στον αγωνιστικό χώρο να βγάλει ευκαιρίες προς την εστία του Μπάτζιου.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 21’ με τον Πότση να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
Την εκτέλεση του κόνρερ ανέλαβε ο Γούλας πήρε την κεφαλιά ο Λισγάρας στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Πότσης όμως δεν μπόρεσε να την βρει για να τη στείλει στα δίχτυα.
Σουτ του Βελτσίστα στο 25’ η μπάλα άουτ.
Σέντρα του Γούλα στο 28’ ο Νάκος δεν μπόρεσε με προβολή να βρει τα μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.
Ο Νάκος στο 31’ έκανε τη σέντρα η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι με τον Γούλα να κάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Ακόμη μια ευκαιρία για την Κατσικά στο 39’ με τον Νάκο να βγάζει κάθετη μπαλιά στον Γούλα αυτός έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς.
Η υπεροχή των παικτών του Πέτρου Κοντοδήμα καρποφόρησε στο 44’ με τον Γούλα να εκτελεί φάουλ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, η Ελεούσα στο πρώτο μέρος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο με τους παίκτες του Λεωνίδα Μαλισσόβα να προσπαθούν με αντεπιθέσεις αλλά να μην μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι για την εστία του Διαμάντη.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδαμε πολλά πράγματα μιας και η Κατσικά προσπαθούσε να διατηρήσει με κατοχή μπάλας αυτό το 0-1.
Ένα σουτ του Γιωτάκη στο 78’ απομάκρυνε τη μπάλα ο Μπάτζιος.
Η ισοφάριση για την Ελεούσα ήρθε στο 83’ με τον Μαμακή να εκτελεί πλάγιο και ο Τζουρμανάς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διαμάντη ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Η Κατσικά στο 84’ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά το σουτ του Γιαννάκη απέκρουσε ο Μπάτζιος.
Στο 90’ σουτ του Βαρτζιώτη Π. η μπάλα λίγο άουτ.
Και έτσι φτάσαμε στο 94’ όπου ο Οικονόμου ανέτρεψε τον Λισγάρα με τον διαιτητή Κατσικογιάννη να δείχνει το σημείο του πέναλτι.
Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Βαρτζιώτης Π. στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 1-2.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Παπαλαζάρου-Διαμάντης Δ.).
Ελεούσα: Μπάτζιος,Πεπόνης, Τσακανίκας, Βάσιος (66’ Μαμακής), Τζουρμανάς, Λισγάρας, Τζιάλλας (46’ Χατζηπαρασκευαίδης),Οικονόμου, Βελτσίστας, Πεπόνης, Τσίντας (67’ Μπανδέλης)
Κατσικά: Διαμάντης, Παππάς (85’ Ριστάνης), Λισγάρας, Βαρτζιώτης Π. Πότσης (65’ Πεχλιβάνης), Τάτσης, Γούλας, Κωνσταντινίδης (46’ Γιωτάκης), Βαρτζιώτης Β. (59’ Γιαννάκης), Νάκος,Ασωνίτης.
KONTSIKA

Κόντσικα-Κόνιτσα 0-2
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της πήρε η Πίνδος Κόνιτσας και μάλιστα επί ενός αντιπάλου που έχουν τον ίδιο στόχο αυτό της παραμονής επικρατώντας 0-2 μέσα στην Κόντσικα.
Έτσι η ομάδα του Στέλιου Σιώτα έκανε ένα σημαντικό βήμα ως προς την επίτευξη του στόχου σε αντίθεση με την Κόντσικα που παρέμεινε στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 10΄ όταν ο Κυρτζόγλου εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι.
Τέσσερα λεπτά αργότερα η Κόνιτσα κέρδισε πέναλτι όταν ο Πέτσιος ανέτρεψε τον Κυρτζόγλου Σ., ο Μήτσος το εκτέλεσε, ο Γιαμβριάς έδιωξε πρόσκαιρα και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης με πλασέ έκανε το 0-1.
Η Κόνιτσα συνέχισε να πιέζει και είχε άλλη καλή στιγμή στο 21΄ και πάλι με τον Κυρτζόγλου που πέρασε άουτ.
Από το μισάωρο και μετά η Κόντσικα προσπάθησε και κέρδισε χώρο προσπαθώντας να απειλήσει. Έφτανε στην αντίπαλη περιοχή ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γεωλδάση.
Στο 45΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν σπουδαία ευκαιρία να πετύχουν το δεύτερο γκολ όταν ο Κυρτζόγλου έκανε το γύρισμα, ο Λάμπρου βρέθηκε στην μικρή περιοχή, πλάσαρε σε αφύλαχτη εστία αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κερδίσουν ξανά χώρο στο γήπεδο, με την Κόνιτσα να είναι πολύ προσεκτική στην άμυνα της.
Έτσι στο 56΄ ο Κυρτζόγλου Σ. δέχθηκε την μπάλα στην μικρή περιοχή έκανε ένα υπέροχο ανάποδο ψαλίδι και έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στην αντίπαλη εστία κάνοντας το 0-2.
Η Κόντσικα προσπάθησε και έφτανε πάλι κοντά στην αντίπαλη περιοχή και απείλησε στο 64΄ με φάουλ του Μπάφα.
Στο 75΄ ο Δημόπουλος έκανε το μακρινό σουτ με τον Γιαμβριά να διώχνει και να κρατάει το 0-2.
Διαιτησία: Μπούμπας (Σπυρογιώτης-Λιόντος).
Κόντσικα: Γιαμβριάς, Μαλάμος (61΄Σούμας), Ζωγάκης, Παπαδόπουλος, Πέτσιος, Παπαγιαννόπουλος, Τσάμος (82΄ Γκούβας), Μασούρας, Πούλιος, Μπάφας (79΄ Γιώτης), Κατσιγιάννης (46΄Ζέκιος).
Κόνιτσα: Γεωλδάσης, Βλάχος Χ., Ρούστα, Μήτσος, Σπανός Δ. (88΄ Ράγγας), Τσαλιαμάνης (8΄ λ.τρ. Κυρτζόγλου Σ. (82΄ Γαϊτανίδης), Σπανός Χ., Κυρτζόγλου, Λάμπρου, Δημόπουλος, Σπανός Δ. (70΄ Χαλούλος).
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ
KRAPS

Κράψη-Κοσμηρά 2-0
Στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τρεις σερί ήττες επέστρεψε η Κράψη, επικρατώντας με 2-0 της Κοσμηράς στο γήπεδο της Λιμνοπούλας για την 10η αγωνιστική της Hall of Brands A’ Eρασιτεχνική.
Η Κράψη πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, έκαμψε την αντίσταση της Κοσμηράς και πλέον επικεντρώνεται στο παιχνίδι της Τετάρτης για το Κύπελλο κόντρα στον Αγροτικό Καστρίτσας .
Από την άλλη, η Κοσμηρά αν και ανέβασε στροφές στην επανάληψη δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια φάση όσο το σκορ ήταν στο 1-0, χάνοντας πέναλτι όταν δέχθηκε το δεύτερο τέρμα, σε ένα σημείο όπου αν είχε ξαναμπεί στο ματς, κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η έκβαση του αγώνα.
Η Κράψη έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο 1’. Ο Αλεξίου έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Σταμούλης πετάχτηκε κι έκανε το σουτ αλλά ο Βραιζτούλης απομάκρυνε τη μπάλα.
Το 1-0 για την Κράψη ήρθε στο 21’. Ο Τσομπάι από δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Σταμούλης έστρωσε με κεφαλιά τη μπάλα στον Ζήση και αυτός με σουτ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Η απάντηση της Κοσμηράς στο γκολ του Ζήση ήρθε από εκτέλεση φάουλ στο 24' του Φερούλη που απομάκρυνε τη μπάλα ο Σταυρόπουλος , στη μοναδική στιγμή που χρειάστηκε να επέμβει στο πρώτο μέρος. Στο 31’ ωραία σέντρα χαμηλά του Τσομπάι, αλλά ο Αλεξίου δεν μπόρεσε από κοντά να ευστοχήσει. Ο Μακρής μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Σταμούλη στο 43’.
Στην επανάληψη, από σέντρα σουτ του Φαρμάκη η μπάλα έφυγε άουτ στο 70'. ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 82’.
Ο Κολιός έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Σταμούλης έκανε το πλασέ, ο Μακρής απομάκρυνε ενστικτωδώς και ο Αλεξίου δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 84' ύστερα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καράσα και ο διαιτητής Μάντζιος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Φερούλης ανέλαβε να το εκτελέσει και ο Σταυρόπουλος έπεσε σωστά και απομάκρυνε τη μπάλα. Στο 87’ η Κοσμηρά είχε καλή στιγμή με τον Μπάρκα για να μειώσει, ενώ για την Κράψη αποβλήθηκε στο 90’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ζήσης.
Διαιτησία: Μάντζιος( Θανασιάς-Χαρίσης)
Κράψη: Σταυρόπουλος, Μάρκο Ν., Καρατζιάς, Φαρμάκης, Καράσας, Κολιός (Μάρκος Β. 90΄), Ζήσης, Βύζας, Τσομπάι (Ζαμπέτας 66΄), Σταμούλης, Αλεξίου (Κατσούδας 83΄)
Κοσμηρά: Μακρής, Τσούρης, Νάκιας, Ζήσης, Βραζιτούλης (Τσάγκας 90΄), Νούσης, Γκούμας (Μπάρκας 46΄), Δημητριάδης (Ζάραγκας 62΄), Φερούλης, Νιτσιάκος, Ζώτος (Σιουκουλάνη 76΄)
Ν. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

MIKRASIATES

Μικρασιάτες - Καστρίτσα 1-5
Ούτε στο Αγιά- Σοφιά σταμάτησε το σερί του πρωτοπόρου Αγροτικού Καστρίτσας που έφτασε τις 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Hall of Brands A’ Eρασιτεχνικής. Επικράτησε με 1-5 της Α.Ε Μικρασιατών και στρέφει πλέον την προσοχή της τόσο στο παιχνίδι της Τετάρτης για το Κύπελλο κόντρα στην Κράψη αλλά και στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά.
Μόλις στο 2’ ο Θανάσης ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι για το 0-1, ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων. Το 0-2 πέτυχε ο Θανάσης με ωραία γυριστή κεφαλιά ύστερα από τη σέντρα του Σπαλιάρα στο 38’.
Στην επανάληψη, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ στο 52’, ο Μπαλαντάνης έστειλε με πλασέ άουτ τη μπάλα, ενώ στο 54’ σουτ του Μπισέλα κατέληξε άουτ. Ο Ορφανός σούταρε με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι στο 57’, με την Καστρίτσα να καθαρίζει ουσιαστικά την υπόθεση-νίκη στο 63’ με τον Σπαλιάρα να κάνει με σουτ το 0-3.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αγροτικός έφτασε στο 0-4 με σουτ του Μπισέλα, οποίος λίγο αργότερα έχασε ευκαιρία και για ακόμη ένα τέρμα.
Ο Θανάσης σημείωσε χατ-τρικ στο 73’ πετυχαίνοντας με σουτ το 0-5. Το τελικό 1-5 διαμορφώθηκε στο 77’ με πλασέ του Πιλικίδη.
Διαιτησία: Νέος (Χαρίσης- Γιώτης)
Α.Ε Μικρασιατών (Ξανθάκης): Τσόλας, Σιόντης, Μάντζιος, Μπαλαντάνης, Βάσιος, Ανανιάδης, Γιαννούλης(78’ Χρυσοστόμου), Ντασιάκης, Αναγνωστόπουλος, Μητρογιάννης, Αβραμίδης (50’ Πιλικίδης).
Αγροτικός Καστρίτσας (Λιαπάκης): Γρηγοριάδης, Δοβανάς (69’ Αναστασιάδης),Ρίζος, Τσιλιγιάννης, Κρανάς, Κύρκος, Μπισέλας, Σπαλιάρας (73’ Παπαβασιλείου), Θανάσης, Ορφανός (65’ Μπιστιόλης), Γιάκος.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μέτσοβο-Σερβιανά (διακόπηκε)
Πέραμα-Χουλιαράδες 0-2
Κόντσικα-Πίνδος Κόνιτσας 0-2
Κράψη-Κοσμηρά 2-0
Ελεούσα-Κατσικά 1-2
Κρύα-Αετός Νήσου 1-2
Αγροτ. Αστέρας-Αγία Μαρίνα 3-0
Μικρασιάτες-Καστρίτσα 1-5
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Καστρίτσα 30 27-5
2.Θύελλα Κατσικάς 26 20-6
3.Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά 25 25-5
4.Χουλιαράδες 21 24-11
5.Αετός Νήσου 18 19-15
6.Μέτσοβο * 18 25-16
7.Κράψη 16 28-14
8.Αγία Μαρίνα 15 14-11
9.Κοσμηρά 13 15-13
10.Πίνδος Κόνιτσας 13 13-14
11.Θύελλα Ελεούσας 8 18-20
12.Προοδ. Περάματος 8 12-20
13.Κρύα 6 13-24
14.Κόντσικα 5 11-24
15.Μικρασιάτες 5 9-30
16.Σερβιανά * 0 2-47
*Έχουν ένα ματς λιγότερο
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
30, 1/11-12/2019)
Σερβιανά - Αετός Νήσου
Πίνδος Κόνιτσας - Πέραμα
Κράψη - Μικρασιάτες
Χουλιαράδες - Κρύα
Θύελλα Κατσικάς - Μέτσοβο
Αγία Μαρίνα - Θύελλα Ελεούσας
Καστρίτσα - Αγροτ. Αστέρας
Κοσμηρά - Κόντσικα