ΔΙΚΑΙΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ…

on .

APOLLON SMYRNHS PAS 24 11 2019

Με ένα βαθμό επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα από την Αθήνα καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο χτεσινό ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής στη Ριζούπολη. Μέτριο έως κακό ποιοτικά το παιχνίδι, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι ευκαιρίες, δοκάρι στο 90’ με τον Λαγό ο Απόλλωνας.
Φ οβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη λέει το ρητό. Η σοφή λαϊκή ρήση βρήκε απόλυτη εφαρμογή στη χτεσινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, οι οποίοι φοβήθηκαν και δεν ρίσκαραν με αποτέλεσμα να μείνουν στο 0-0 μετά από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις.
Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε αρχικά τον ΠΑΣ με διάταξη 4-3-3, πιο λεπτομερώς 4-2-1-3όμως σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα το σύστημα μετατρέπονταν σε 4-4-2. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Μπουκουβάλας, ενώ στο κέντρο της άμυνας στόπερ ήταν οι Σκόνδρας και Παντελάκης. Στα αμυντικά χαφ οι Σιόντης και Κάστρο και λίγο πιο μπροστά τους κινούνταν ο Καρτάλης. Ο Παμλίδης έπαιξε δεξιά, ο Λέο αριστερά και ο Κρίζμαν στο κέντρο στην τριπλέτα της επίθεσης των Γιαννιωτών.
Κακό παιχνίδι, χωρίς φάσεις
Το ματς ξεκίνησε νωθρά και για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει μια ελαφριά επιθετική διάθεση, αλλά χωρίς να βρει διαδρόμους προς την εστία του Χουάντερσον. Το δίδυμο Σιόντη και Κάστρο λειτουργούσαν καλά ανασταλτικά και ανέκοπταν όλες τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Απόλλωνα με επιτυχία.
Ο Σιόντης «κιτρινίστηκε» στο 17’ και στο 20’ ο Σιόντης για μαρκάρισμα πάνω στον Μπουκουβάλα, με τον διαιτητή Περράκη να βάζει φρένο στον δυναμισμό των παικτών του ΠΑΣ. Στη συνέχεια ήρθε η σειρά των παικτών του Απόλλωνα να δουν κίτρινη κάρτα. Αρχικά στο 27’ ο Καραγκούνης για σκληρό φάουλ πάνω στον Κάστρο στη μεσαία γραμμή και στη συνέχεια στο 37’ ο Βιτλής για μαρκάρισμα πάνω στον Αποστολόπουλο.
Η μοναδική αξιόλογη φάση του κάκιστου πρώτου μέρους ήρθε λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ενδεικτικό και αποδεικτικό του κακού θεάματος. Συγκεκριμένα στο 44’ ο Βιτλής εκτέλεσε από δεξιά φάουλ, η μπάλα δεν έφυγε σωστά από την άμυνα και ο Σιόντης έκανε λάθος απομάκρυνση, ο Καραγκούνης έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη που δεν ανησύχησε ουσιαστικά.
Καλύτερος ο ΠΑΣ στην επανάληψη
Το πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης ανήκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή και ήταν πιο απειλητικός από τον Απόλλωνα. Στο 50’ οι Γιαννιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Κρίζμαν βρήκε ωραία τον Παμλίδη, ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Χουάντερσον.
Παρότι το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και αρκετή ένταση, δεν είχε φάσεις και ελάχιστες απειλές για τους δύο τερματοφύλακες. Ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Ουκρανό Νάουμετς στη θέση του αρνητικού Λέο και πέντε λεπτά αργότερα πέρασε τον Λιάσο στο ματς στη θέση του Σιόντη.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απείλησε στο 73’ μετά από κόρνερ ο Τομάς Μπεντινέλι, όταν η άμυνα του ΠΑΣ δυσκολεύτηκε να διώξει, κάτι που τελικά έκανε σε πρώτο χρόνο ο Καρτάλης και σε δεύτερο ο Μπουκουβάλας. Οι Απολλωνιστές είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 79’ με τον Παυλίδη να συγκλίνει από δεξιά, να πιάνει το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων του Χουτεσιώτη και δίπλα από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του ΠΑΣ.
Ο Απόλλωνας θα μπορούσε να είχε μείνει με 10 παίκτες στο 78’ αν ο διαιτητής Περράκης έβγαζε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπλάζιτς για μαρκάρισμα πάνω στον Νάουμετς, όμως ο Αθηναίος ρέφερι χαρίστηκε στον παίκτη του Απόλλωνα.
PAS

Δοκάρι ο Απόλλωνας, ευκαιρία ο Ξύδας
Ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τον Ξύδα στη θέση του Καρτάλη στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ η κίνηση του Παπαδόπουλου να ρίξει στο ματς τον Βουό στη θέση του νευρικού και αρνητικού Μαρκόφσκι έκανε τον Απόλλωνα πιο επιθετικό. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε δοκάρι στο 90’ στην μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού. Ο Βιτλής εκτέλεσε φάουλ που παραχώρησε ο Ξύδας, ο Λαγός πήδηξε πιο ψηλά από όλους και πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη.
Ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο γκολ στην εκπνοή της αναμέτρησης με τον Ξύδα. Συγκεκριμένα, στο 93’ οι Γιαννιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση από αριστερά, έδωσε στον Λιάσο, ο οποίος τροφοδότησε τον Ξύδα που έπιασε το σουτ με το δεξί, αλλά ο Χουάντερσον απόκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
Το γκολ τελικά δεν ήρθε για καμία από τις δύο ομάδες και το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Περράκη. Οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό και το παιχνίδι άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της συνέχειας. ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνας Σμύρνης συνεχίζουν αήττητοι μετά από 6 αγωνιστικές. Οι Απολλωνιστές έχουν 14 βαθμούς και ο ΠΑΣ 12 και είναι στη 2η θέση. Την επόμενη Κυριακή η ομάδα του Γιαννίκη υποδέχεται τον Πλατανιά του Γιάννη Τάτση, ο οποίος προέρχεται από δύο σερί εντός έδρας ήττες. Να σημειωθεί ότι η 6η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με την αναμέτρηση της Παναχαϊκής με τον Λεβαδειακό. Αν οι Πατρινοί επικρατήσουν των Βοιωτών πιάνουν τον ΠΑΣ στη 2η θέση.
Διαιτησία: Περράκης (Κολλιάκος – Νιδριώτης)
Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Ζησόπουλος, Κύργιας, Λαρέα, Βιτλής, Μπλάζιτς, Τομάς Μπεντινέλι, Λαγός, Καραγκούνης (61΄ Παυλίδης), Ιριτιέρ (71’Μπαστιάνος), Μαρκόφσκι (83’ Βουό).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Σιόντης (65’ Λιάσος), Κάστρο, Καρτάλης (80’ Ξύδας), Λέο (61’ Νάουμετς), Παμλίδης, Κρίζμαν.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Νίκος Παπαδόπουλος (Απόλλων Σμύρνης)
«Νομίζω δεν έγινε καλό ματς από τις δύο ομάδες. Για τη δική μου θα πω ότι, ενώ είχαμε συγκέντρωση, πάθος και μαχητικότητα, που σήμερα (σ.σ. χτες) τα είχαμε σε μεγαλύτερο βαθμό, μας έλειψε η ηρεμία και η ποιότητα να βγάλουμε περισσότερες φάσεις. Επιδιώξαμε τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Παρόλα αυτά, πρέπει να δούμε το θετικό, ότι έχουμε μείνει στην κορυφή και βγάλαμε δύσκολα ματς εκτός έδρας. Κόντρα σε έναν αντίπαλο που σκοράρει, δεν δεχτήκαμε γκολ. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες μου, καθώς τα έδωσαν όλα. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, που παίζουμε με έναν αντίπαλο που είναι στις τελευταίες θέσεις. Θα δουλέψουμε με πάθος και αποτελεσματικότητα για το επόμενο παιχνίδι».
Για το αν αφήνει το ματς πικρή γεύση: «Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Δεν μπορούμε να πούμε επειδή είχαμε το δοκάρι ότι δεν ήταν δίκαιο. Ήταν ισορροπημένο, με λίγες φάσεις. Για εμάς το θετικό είναι ότι κρατήσαμε το μηδέν, είμαστε πρώτοι, έχουμε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα. Αυτό πρέπει να κάνουμε μέχρι τέλους».
Για το εάν αυτό το αποτέλεσμα αλλάζει κάτι στις ισορροπίες της κορυφής, απάντησε: «Τη βαθμολογική διαφορά δεν την άλλαξε, αλλά με τον σημερινό αντίπαλο θα παίξουμε σίγουρα άλλες τρεις φορές. Ήταν ένα μάθημα, για να γνωρίσουμε καλύτερα τον αντίπαλο. Είχε πάθος, ένταση το παιχνίδι, αλλά όχι πολλή ποιότητα».
Για το εάν οι δύο ομάδες δεν ήθελαν πρωτίστως να χάσουν: «Το σίγουρο είναι ότι υπήρχε τακτική. Πολλές φορές, όταν παίζεις με ένα από τα φαβορί, η τακτική προσήλωση είναι μεγαλύτερη. Παρόλο που είχαμε στο παιχνίδι επιθετικούς παίκτες με ποιότητα, δεν καταφέραμε να βρουμε γκολ. Είναι σημαντικό ότι σιγά σγά ο κόσμος γυρίζει στο γήπεδο. Τον χρειαζόμαστε πάρα πολύ. Είναι δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές να παίζουν χωρίς κόσμο. Θα εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι τα προβλήματα θα λυθούν και ο κόσμος θα έρχεται περισσότερο στα παιχνίδια».
Για το αν άργησε να γίνει η αλλαγή του Μαρκόφσκι με τον Βουό: «Εκ των υστέρων πολλά μπορούμε να πούμε. Ο Μαρκόφσκι είναι ένας παίκτης που δίνει τα πάντα στην ομάδα. Χαίρομαι που επανέρχεται ο Βουό, είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα. Νομίζω ότι όσο θα περνάει ο καιρός θα γίνεται και καλύτερος».

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Τακτικά ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο. Είναι δεύτερο Σαββατοκύριακο που αφήσαμε τον αντίπαλο χωρίς φάση στο γήπεδό του, με εξαίρεση τη φάση του δοκαριού. Τις φάσεις σε κανονική ροή τις είχαμε εμείς. Ευχαριστώ τους παίκτες για την προσπάθειά τους και τον κόσμο που μας ενίσχυσε».
Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα: «Πάντα θες να κερδίζεις. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι, αλλά και με το Χ εκτός έδρας μπορούμε να ζήσουμε.
Για την αμυντική βελτίωση, αλλά ότι δεν είναι το ίδιο παραγωγική: «Δεν βλέπω ότι έχουμε έλλειψη δημιουργίας. Ήταν ένα ντέρμπι. Σίγουρα έχουμε περιθώρια βελτίωσης, το κακό θα ήταν να μην είχαμε. Είμαι ευχαριστημένος με τον δρόμο που έχουμε πάρει, αλλά έχουμε περιθώρια βελτίωσης».
Για το ότι δεν πούλησε την μπάλα ο ΠΑΣ στην πίεση ψηλά: «Βλέπω καθημερινή βελτίωση. Πώς μαθαίνει ένα παιδάκι να περπατάει. Όταν κάνεις κάτι καινούριο, θα έχεις και τα καλά και τα κακά. Το θέμα είναι να μην τα παρατάς».
Τι κρατάει από το παιχνίδι: «Ο Απόλλωνας δεν μας έκανε φάση, τρίτο ματς που δεν δεχθήκαμε γκολ. Δεν ήταν εύκολος ο αγωνιστικός χώρος και είμαι ευχαριστημένος. Ο κόσμος κοιτάει πολύ τη βαθμολογία. Στην 6η-7η αγωνιτική δεν θα κριθεί τίποτα. Καλά είναι για εμάς να είμαστε αήττητοι, είμαι ευχαριστημένος».
Τι ήταν το κακό στον αγωνιστικό χώρο: «Ήταν βαρύς και γλιστρούσε. Για την περίοδο είναι καλος, αλλά δεν παύει να είναι δύσκολο να παίξεις επιθετικό ποδόσφαιρο, εάν δεν γλιστράς. Παρόλα αυτά παίξαμε ποδόσφαιρο, είχαμε και συνδυασμούς και επιτεθήκαμε σωστά».
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πλατανιάς-Δόξα Δράμας 1-3
Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Καραϊσκάκης Άρτας-Χανιά 0-0
Απόλλων Λάρισας-Εργοτέλης 3-1
Απόλλων Πόντου-Κέρκυρα 1-0
Παναχαϊκή-Λεβαδειακός (σήμερα)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Απόλλων Σμύρνης 14 10-1
2.ΠΑΣ Γιάννινα 12 9-4
3.Πλατανιάς 10 9-8
4.Παναχαϊκή* 9 7-3
5.Δόξα Δράμας 9 8-6
6.Χανιά 8 7-3
7.Καραϊσκάκης Άρτας 8 8-9
8.Απόλλων Λάρισας 8 6-7
9.Λεβαδειακός* 7 7-6
10.Εργοτέλης 7 10-13
11.Κέρκυρα -3 2-10
12.Απόλλων Πόντου -3 1-14
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(29, 1, 2/11-12/2019)
Εργοτέλης - Παναχαϊκή
Δόξα Δράμας - Λεβαδειακός
Χανιά - Απόλλων Λάρισας
Καραϊσκάκης Άρτας - Απόλλων Πόντου
ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς
Κέρκυρα - Απόλλων Σμύρνης