Μόνο η νίκη υπάρχει στο μυαλό του ΠΑΣ

on .

PAS GIANNINA PLATANIAS

• Παρά τα προβλήματα απουσιών λόγω τραυματισμών που αντιμετωπίζει, με τελευταίο χρονικά αυτό του Καρτάλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει τη νίκη και να βρει τον δρόμο προς την επιτυχία στο αυριανό (01/12, 7:30 μ.μ.) ντέρμπι με τον Πλατανιά Χανίων στο «Ζωσιμάδες» για την 7η αγωνιστική της Super League 2.
Η «λευκή» ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής στη Ριζούπολη άφησε απαράλλαχτη την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Απόλλωνας προπορεύεται με 14 βαθμούς κι ακολουθεί ο ΠΑΣ με 12, όσους έχει και η Παναχαϊκή. Η ομάδα της Πάτρας ηττήθηκε χτες το απόγευμα με 2-1 από τον Εργοτέλη στην Κρήτη στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με νίκη αύριο ο ΠΑΣ έχει την ευκαιρία να μείνει μόνος δεύτερος, να ανεβεί προσωρινά στην 1η θέση και να περιμένει τυχόν στραβοπάτημα του Απόλλωνα στην Κέρκυρα τη Δευτέρα, κάτι που πάντως φαντάζει εκ των πραγμάτων δύσκολο.
Κόντρα στον ΠΑΣ αύριο θα είναι ο Πλατανιάς, η ομάδα του Γιάννη Τάτση, ο οποίος επιστρέφει ως αντίπαλος στα Γιάννινα και στην ομάδα που αναδείχτηκε ποδοσφαιρικά και υπήρξε μέλος της για πολλά χρόνια από διάφορα πόστα. Η ομάδα των Χανίων προέρχεται από δύο σερί οδυνηρές εντός έδρας ήττες από Απόλλωνα και Δόξα Δράμας και θα είναι ένας δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος στο αυριανό παιχνίδι.
Σε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και ντέρμπι, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι ελλιπής καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών λόγω τραυματισμών. Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Καρτάλη. Ο 24χρονος ομογενής μεσοεπιθετικός στάθηκε άτυχος στην προπόνηση της Πέμπτης καθώς σε ανύποπτη στιγμή γλίστρησε στο βρεγμένο χόρτο με αποτέλεσμα να νιώσει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και να τεθεί νοκ άουτ από την αυριανή αναμέτρηση.
Μαζί με τον Καρτάλη εκτός του παιχνιδιού με τους Χανιώτες θα μείνουν και οι Νικολιάς, Γροσδάνης, μαζί φυσικά με τους μακροχρόνια απόντες Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη. Όλοι οι τραυματισμοί και οι απουσίες αφορούν παίκτες που αγωνίζονται στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και καλείται πλέον ο Αργύρης Γιαννίκης να βρει λύσεις εκ των έσω στις θέσεις των εξτρέμ.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Τρικαλινός τεχνικός δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές πάνω σε τακτικά κομμάτια για να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Ο Γιαννίκης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με τις σκέψεις του για την ενδεκάδα και δοκίμασε σύστημα 4-3-3, αλλά και το 4-4-2 με Παμλίδη και Κρίζμαν στην κορυφή της επίθεσης.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ για την αυριανή αναμέτρηση συνεχίστηκε χτες το πρωί και ολοκληρώνεται σήμερα στις 12:00, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχει επιβαρύνει τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ και ο αγωνιστικός χώρος δυσκολεύει τους παίκτες στις προπονήσεις.
Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ο Γιαννίκης θα ανακοινώσει την αποστολή για το αυριανό παιχνίδι. Εκπλήξεις δεν αναμένονται και οι πέντες απουσίες των Καρτάλη, Νικολιά, Γροσδάνη, Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδη θα καλυφθούν με νεαρούς παίκτες.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ αύριο είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Κάστρο, Πίτου Γκαρσία, Νάουμετς, Ξύδας, Παμλίδης, Κρίζμαν.
Διαιτητής ο Τσακαλίδης
Ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πλατανιά στο «Ζωσιμάδες».
Ο ρέφερι από τη Χαλκιδική θα έχει βοηθούς τους Θανάση Μαλανδρή επίσης από την Χαλκιδική και τον Παναγιώτη Σακκά από τη Θεσσαλία. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Φώτης Πολυχρόνης του συνδέσμου Πιερίας, ενώ παρατηρητής διατησίας θα είναι ο Συμεών Σπύρου από την Καστοριά.
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Για δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι μετά από εκείνο με τον Απόλλωνα Πόντου η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα όρισε γενική είσοδο στον αγώνα με τον Πλατανιά.
Η τιμή των εισιτηρίων σε όλες τις θύρες ορίστηκε στα 10 ευρώ, ενώ τα παιδικά εισιτήρια θα κοστίζουν 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων δεν υπήρξε για ακόμα μια φορά και τα εισιτήρια θα πωλούνται μόνο ανήμερα του αγώνα από τα εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» από τις 14:00 και μέχρι την έναρξη του αγώνα στις 19:30.
Αγιασμός στον Πλατανιά
Στη Φιλιππιάδα βρίσκεται από χτες το βράδυ η αποστολή του Πλατανιά για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Η χανιώτικη ομάδα δεν κατάφερε να κλείσει εγκαίρως ξενοδοχείο στην πόλη των Ιωαννίνων, η οποία έχει υψηλή πληρότητα και αυτές τις ημέρες στα ξενοδοχεία της, με αποτέλεσμα να βρει λύση στη γειτονική στα Γιάννινα πόλη.
Μετά το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα ακολουθεί παιχνίδι για το Κύπελλο με τον Αστέρα στην Τρίπολη την ερχόμενη Τετάρτη (04/12) και ως εκ τούτου η χανιώτικη ομάδα δεν θα γυρίσει στην Κρήτη, αλλά θα μεταβεί στην Τρίπολη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την αναχώρηση της ομάδας χτες πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο Μάλεμε. Η κίνηση να γίνει αγιασμός δεν ήταν τυχαία καθώς ο Γιάννης Τάτσης θέλει να ξορκίσει την κακοδαιμονία που έχουν προκαλέσει οι δύο σερί εντός έδρας ήττες από Απόλλωνα Σμύρνης και Δόξα Δράμας.
Ο Γιαννιώτης προπονητής δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα καθώς επέστρεψαν σε φουλ ρυθμούς προπόνησης οι Νιαυραδάκης και Λεϊρία, αλλά και ο Βόσνιος Μάικιτς που επίσης υπολογίζεται κανονικά.
Η χτεσινή, τελευταία επί κρητικού εδάφους, προπόνηση περιλάμβανε παιχνίδια υποομαδικής και ομαδικής τακτικής και συμμετείχαν κανονικά όλοι οι παίκτες. Στην αποστολή του Πλατανιά Χανίων συμπεριλήφθησαν συνολικά 24 παίκτες για τα δύο ματς, με τον ΠΑΣ για το πρωτάθλημα και με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο Ελλάδας.