Με σοβαρότητα για την πρόκριση ο ΠΑΣ

on .

BEROIA PAS SHMATA

• Την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας επιζητά ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα το απόγευμα (7:30 μ.μ.) τη Βέροια στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, στη ρεβάνς του 1-0 στο «Ζωσιμάδες» στα τέλη Οκτωβρίου.
Μετά τη νίκη επί του Πλατανιά με 2-0 την Κυριακή το μυαλό και το βλέμμα της γιαννιώτικης ομάδας στρέφεται σήμερα στο Κύπελλο και τον επαναληπτικό αγώνα με τη Βέροια για την 5η φάση. Ο θεσμός του Κυπέλλου αποτελεί μια ευκαιρία για διάκριση για τους Γιαννιώτες, κάτι που γνωρίζει καλά ο Αργύρης Γιαννίκης και το τεχνικό του επιτελείο. Αντίπαλος είναι η ομάδα της Βέροιας, η οποία αποδείχτηκε πολύ «σκλήρό καρύδι» στο πρώτο ματς των δύο ομάδων. Το 1-0 με το γκολ του Παμλίδη δίνει μεν ένα προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΣ, ωστόσο η Βέροια έδειξε πως είναι υπολογίσιμος αντίπαλος και για αυτό οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη θα πρέπει να δείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα και προσοχή ώστε να μην πέσουν θύμα έκπληξης.
Η σύντομη προετοιμασία του ΠΑΣ για τον σημερινό επαναληπτικό αγώνα στη Βέροια ολοκληρώθηκε χτες το πρωί. Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά στο στρατόπεδο των Γιαννιωτών καθώς ο Αργύρης Γιαννίκης δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε σε αυτό το παιχνίδι τους τραυματίες Νικολιά, Γροσδάνη, Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδη, αλλά και τον Καρτάλη ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται με το πρόβλημα στους προσαγωγούς. Επίσης, στα Γιάννινα έμεινε και ο Αποστολόπουλος, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στο χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης, ωστόσο για λόγους προφύλαξης αποκλείστηκε από την αποστολή.
Ο Γιαννίκης πήρε συνολικά 19 ποδοσφαιριστές στην αποστολή, μεταξύ των οποίων και 3 τερματοφύλακες, αφήνοντας στα Γιάννινα για λόγους ξεκούρασης τους Χουτεσιώτη και Κάστρο, αλλά και τους Πανουργιά, Γώγο και Ζώγκο.
Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ αποτελούν οι: Γιαννίκογλου, Περιστερίδης, Βενετικίδης, Ζιούλης, Παντελάκης, Σκόνδρας, Σιόντης, Μπουκουβάλας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Λιάσος, Λώλης, Πίτου Γκαρσία, Ράντοβατς, Ξύδας, Νάουμετς, Λέο, Παμλίδης, Κρίζμαν.
Ο Τρικαλινός τεχνικός θα κάνει αρκετές αλλαγές και στο βασικό σχήμα, θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε κάποιους παίκτες, αλλά και να ξεκουράσει ορισμένους από τους λεγόμενους βασικούς. Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Γιαννίκογλου, Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Ζιούλης, Πήλιος, Λιάσος, Λώλης (Πίτου Γκαρσία), Ράντοβατς (Νάουμετς), Ξύδας, Παμλίδης, Λέο.

Με κόσμο ο ΠΑΣ στη Βέροια
Στο σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα αγωνιστεί μόνος του, αλλά θα έχει και τη συμπαράσταση των φιλάθλων του στην προσπάθεια που θα κάνει για την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα απέστειλε γραπτό αίτημα στην ΠΑΕ Βέροια για να υπάρξει θύρα φιλοξενούμενων, κάτι που αποδέχτηκε η διοίκηση της ομάδας της Ημαθίας και παραχώρησε τη θύρα των φιλοξενούμενων για τους Γιαννιώτες φιλάθλους, με την τιμή του εισιτηρίου να ανέρχεται στα 10 ευρώ. Ορισμένοι φίλοι του ΠΑΣ θα ταξιδέψουν με τα αυτοκίνητά τους από τα Γιάννινα, ενώ άλλοι θα βρεθούν από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Μακεδονίας. Να σημειωθεί ότι όπως έγινε γνωστό σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, οι φίλαθλοι του ΠΑΣ θα φιλοξενηθούν σε μέρος της σκεπαστής κερκίδας του Δημοτικού Σταδίου της Βέροιας.

Διαιτητής ο Βουρνέλης
Ο Ματθαίος Βουρνέλης από τη Μακεδονία ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει τη σημερινή ρεβάνς Κυπέλλου του ΠΑΣ Γιάννινα στη Βέροια. Βοηθοί του Βουρνέλη θα είναι οι Νίκος Τοροσιάδης και Αναστάσιος Φράγιος από τη Μακεδονία και τέταρτος ο Μελέτης Γιουματζίδης από την Πέλλα.

Με αλλαγές και η Βέροια
Εκτός από τον ΠΑΣ Γιάννινα όμως, με αρκετές αλλαγές αναμένεται να παραταχθεί και η Βέροια στο σημερινό παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στα Γιάννινα έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα της Βέροιας καθώς ο Σάκης Θεοδοσιάδης έχει αποτελέσει παρελθόν από τους Βεροιώτες και στη θέση του βρίσκεται ο Κώστας Γεωργιάδης. Η «Βασίλισσα του Βορρά», όπως είναι το προσωνύμιο της Βέροιας, προέρχεται από σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα με 2-0 επί της Καλαμάτας και θα κυνηγήσει τις πιθανότητες πρόκρισης που της αναλογούν. Ο προπονητής Κώστας Γεωργιάδης, θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, θέλοντας να προφυλάξει κάποιους παίκτες για τον σημαντικό αγώνα πρωταθλήματος της Κυριακής με τον Ιαλυσό στην Ρόδο.
Σίγουρα απόντας από το σημερινό παιχνίδι θα είναι ο βασικός επιθετικός Κανούλας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να ακολουθήσει ένα ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Επίσης εκτός αποστολής έμεινε και ο Λεφίδης που έχει μείνει πίσω σε φυσική κατάσταση μετά τη μακροχρόνια απουσία του, αλλά και ο νεαρός Ιωάννου. Αναλυτικά την 18μελή αποστολή της Βέροιας αποτελούν οι: Μπλατσιώτης, Τσιμόπουλος, Μουρατίδης, Ζούρκος Αλ., Μανιώτης, Στάμου, Μουχάλης, Μπλέτσας, Πολύζος, Ταΐρης, Βεργώνης, Ζούρκος Ν., Πέντα, Σκαθαρούδης, Μεληκιώτης, Χαντζάρας, Σιμόνι, Πασάς.