Άνετη πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννινα στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος

on .

PAS BEROIA 4 12 19

• Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε χτες το βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε με 1-2 της Βέροιας και με δύο νίκες επί της ομάδας της Ημαθίας σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Σκόρερ για τους Γιαννιώτες ο...ασταμάτητος Παμλίδης (37') και ο νεαρός Πήλιος (94'), είχε ισοφαρίσει η Βέροια με τον Μεληκιώτη (41').
Ο αγωνιστικός χώρος στο Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας δεν ήταν σε καλή κατάσταση, γεγονός που δυσκόλεψε τις δυο ομάδες από την αρχή, όμως ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πολύ καλή στιγμή στο 6’. Ο Λέο βρέθηκε απέναντι από τον Τσιμόπουλο αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η επόμενη αξιόλογη τελική προσπάθεια για τη γιαννιώτικη ομάδα ήταν στο 29’ όταν το φάουλ του Πίτου Γκαρσία εκτελέστηκε πλασαριστά, ο Πήλιος έκανε τη σέντρα και ο προωθημένος Ζιούλης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τσιμόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα.

Παμλίδης ο... μόνιμος σκόρερ
Η... στενή επαφή που έχει φέτος ο Γιώργος Παμλίδης με τα δίχτυα συνεχίστηκε και χθες, μιας και ο 26χρονος επιθετικός πέτυχε το τρίτο του γκολ στο θεσμό του Κυπέλλου και συνολικά το όγδοο σε επίσημο φετινό παιχνίδι, ενώ είχε πετύχει και πέντε στα φιλικά προετοιμασίας. Στο 37' ο Οικονομόπουλος έκανε τρομερή κούρσα από τα δεξιά ξεπερνώντας τρεις αντιπάλους, πάσαρε στον Παμλίδη και ο Κατερινιώτης επιθετικός σούταρε άμεσα, η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού, ξεγέλασε τον Τσιμόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Απάντησε άμεσα η Βέροια
Πριν καλά - καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των περίπου 30 ηρωικών φίλων του ΠΑΣ που βρέθηκαν χτες στη Βέροια, η ομάδα της Ημαθίας έφερε το ματς στα ίσια στο 41’. Ο Σιμόνι έκλεψε τη μπάλα από αριστερά, ενδεχομένως και με επιθετικό φάουλ, έστρωσε στον Μεληκιώτη που με φαλτσαριστό ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε με ωραίο τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννίκογλου για το 1-1, σκορ που σφράγισε τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο πρώτο 45λεπτο, το οποίο ήταν μέτριο ποιοτικά, με εξαίρεση βέβαια το τελευταίο δεκάλεπτο.

Νέα ευκαιρία με Παμλίδη
Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν για τον ΠΑΣ. Έπειτα από ωραίο συνδυασμό των παικτών της γιαννιώτικης ομάδας στο 49’, ο Νάουμετς ήταν ο τελικός αποδέκτης, σουτάροντας άστοχα από πλάγια θέση. Στη συνέχεια, η Βέροια ήταν επιθετική για το επόμενο δεκάλεπτο, χωρίς να φανεί ιδιαίτερα απειλητική για την εστία του Γιαννίκογλου, πέρα από ένα άστοχο σουτ του Χαντζάρα.
Ο Παμλίδης στο 65’ έκανε την κούρσα από δεξιά, ξεπέρασε τον Μανιώτη, σούταρε από πλάγια θέση, όμως ο νεαρός γκολκίπερ της Βέροιας έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ, ενώ στην επόμενη επιθετική προσπάθεια του ΠΑΣ, ο Νάουμετς έστειλε με μακρινό σουτ τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στατική φάση από καλό σημείο για τους γηπεδούχους στο 68’, με εκτέλεση φάουλ του Πέντα, πέρασε αλώβητη για την άμυνα του ΠΑΣ.

Παρθενικό γκολ ο Πήλιος
Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τον ΠΑΣ να διαχειρίζεται άνετα το υπέρ του αποτέλεσμα και στις καθυστερήσεις να φτάνει και στο τέρμα που του χάρισε τη νίκη. Ο Παμλίδης έκλεψε με "τσίμπημα" τη μπάλα από τον Ζούρκο Α, ο οποίος τον ανέτρεψε με τον διαιτητή Βουρνέλη να υποδεικνύει το πέναλτι, στην καθαρή παράβαση που δέχτηκε αδιαμαρτύρητα ο παίκτης της Βέρποιας. Μετά από παραίνεση του Παμλίδη και τη σύμφωνη γνώμη του Γιαννίκη από τον πάγκο την εκτέλεση στο 94' ανέλαβε ο νεαρός Σταύρος Πήλιος, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο κέντρο και νίκησε τον Τσιμόπουλο διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
Διαιτησία: Βουρνέλης (Τοροσιάδης - Φράγιος)
Βέροια (Κώστας Γεωργιάδης): Τσιμόπουλος, Ζούρκος Α., Στάμου (23' λ.τρ. Μουρατίδης), Μανιώτης, Μουχάλης, Μπλέτσας, Ταΐρης, Μεληκιώτης (54' Πέντα), Χαντζάρας (73' Πασάς), Σκαθαρούδης, Σιμόνι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Οικονομόπουλος, Ζιούλης, Σκόνδρας, Πήλιος, Λιάσος, Πίτου Γκαρσία (70' Σιόντης), Νάουμετς (77' Ράντοβατς), Ξύδας (89' Λώλης), Παμλίδης, Λέο.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν
Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Βόλος υποδέχεται τον Πανσερραϊκό στη ρεβάνς του 1-1, ο Παναθηναϊκός έχει εύκολο έργο θεωρητικά κόντρα στην Παναχαϊκή (1-3 το πρώτο ματς), όπως και η Λαμία κόντρα στον Αιολικό (0-3 είχε επικρατήσει). Στα χθεσινά παιχνίδια, η Λάρισα επικράτησε 1-0 της Καλαμάτας, αλλά η «Μαύρη Θύελλα» πήρε την πρόκριση χάρη στο 3-0 του πρώτου αγώνα. Στην παράταση προκρίθηκε ο Αστέρας Τρίπολης εις βάρος του Πλατανιά(3-2), ενώ προκρίθηκαν Ξάνθη και ΟΦΗ παρά το γεγονός ότι ηττήθηκαν στα πρώτα ματς.
Οι ομάδες που έχουν προκριθεί είναι οι εξής: Τρίκαλα, Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Ξάνθη, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα και Καλαμάτα. Στην επόμενη φάση του θεσμού μπαίνουν οι: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Άρης.