«Προθερμαίνεται» για το παιχνίδι με την Κέρκυρα ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH 10 12 19

• Το νικηφόρο παιχνίδι της Κυριακής με τη Δόξα Δράμας άφησαν πίσω τους οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα και από χτες ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι της Παρασκευής (13/12 5:00 μ.μ.) στην Κέρκυρα για την 9η αγωνιστική της Super League 2.
Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη βρίσκεται πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 8 αγωνιστικές καθώς εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Απόλλωνα Σμύρνης από τον Καραϊσκάκη Άρτας στη Ριζούπολη. Στόχος πλέον για τους Γιαννιώτες να διατηρήσουν την πρωτιά και για να το πετύχουν αυτό πρέπει να φύγουν νικητές από το νησί των Φαιάκων την Παρασκευή. Αντίπαλος η ομάδα της Κέρκυρας η οποία ταλανίζεται από πολλά οικονομικά-διοικητικά προβλήματα και έχει 8 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος. Η κερκυραϊκή ομάδα έχει ήδη μια αφαίρεση 3 βαθμών, ενώ εκκρεμοδικούν κι άλλες υποθέσεις ποδοσφαιριστών που έχουν οικονομικές διαφορές και υπάρχει ο κίνδυνος αφαίρεσης κι άλλων βαθμών.
Μετά την αποφόρτιση και την αποκατάσταση της Δευτέρας, χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη των Ιωαννίνων δεν επέτρεψαν στην ομάδα να κάνει την προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και έτσι μετά από συνεννόηση με τον Αντιδήμαρχο Ζίτσας Γιώργιο Ράδο παραχωρήθηκε το γήπεδο του Ροδοτοπίου και πραγματοποιήθηκε εκεί η χτεσινή προπόνηση.
Μετά την αρχική προθέρμανση το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής σε περιορισμένους χώρους, επιθετικό παιχνίδι και κυκλοφορία μπάλας. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και χτες οι Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Ελευθεριάδης, Καρτάλης και Γροσδάνης. Δύσκολα κάποιος από αυτούς θα προλάβει το παιχνίδι της Παρασκευής στην Κέρκυρα.
Στη σχετική της ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ευχαρίστησε την ομάδα του Ροδοτοπίου, αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ζίτσας Γιώργο Ράδο για την παραχώρηση του γηπέδου στο Ροδοτόπι, το οποίο ήταν σε καλύτερη κατάσταση από ότι τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

Τη Δευτέρα η κλήρωση του Κυπέλλου
Την ερχόμενη Δευτέρα (16/12) στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση της φάσης των "16" του κυπέλλου Ελλάδας, με τη συμμετοχή φυσικά του ΠΑΣ Γιάννινα που προκρίθηκε επί της Βέροιας.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του κυπέλλου, οι ομάδες θα χωριστούν στην 6η φάση σε δύο γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο των ισχυρών βρίσκονται οι: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης, Πανιώνιος Λαμία και Παναθηναϊκός.
Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα τοποθετηθούν οι υπόλοιπες 8 ομάδες που προκρίθηκαν, δηλαδή οι: ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Ξάνθη, Τρίκαλα, Καλαμάτα και Βόλος.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αντίπαλος του ΠΑΣ θα είναι μια ομάδα από τους ισχυρούς. Γηπεδούχος στο πρώτο ματς των παιχνιδιών της 6ης φάσης θα είναι όποιος βγει πρώτος από την κληρωτίδα και οι ημερομηνίες τω αγώνων είναι για τον πρώτο αγώνα το τριήμερο 7-8-9 Ιανουαρίου 2020 και οι επαναληπτικοί αγώνες 14-15-16 του ίδιου μήνα.