ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

on .

APOLLON PAS

Ιδανική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 9η αγωνιστική της Super League 2 για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έφυγε την περασμένη Παρασκευή με εμφατική νίκη (0-4) από την Κέρκυρα, αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες του καθώς ο Απόλλωνας Σμύρνης ηττήθηκε χτες με 1-0 από τον Απόλλωνα Λάρισας του Γιάννη Μπελά. Α ρχίζει να ξεχωρίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα από τις υπόλοιπες ομάδες και μετά την 9η αγωνιστική ξέφυγε 4 βαθμούς από τη δεύτερη θέση. Η γιαννιώτικη ομάδα επικράτησε άνετα με 0-4 της Κέρκυρας την Παρασκευή και ανέβηκε στους 21 βαθμούς, αφήνοντας στους 17 και την τριπλή ισοβαθμία τους Καραϊσκάκη Άρτας, Απόλλωνα Λάρισας και Απόλλωνα Σμύρνης. Η σοβαρότητα της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη την καθιστά πλέον φαβορί για την άνοδο, κάτι που πρέπει να πιστοποιήσει και στην κυριακάτικη ηπειρώτικη αναμέτρηση με τον Καραϊσκάκη στο «Ζωσιμάδες».

Τα οφέλη της νίκης στην Κέρκυρα
Μπορεί η ομάδα της Κέρκυρας να είναι αδύναμη και να μην έχει πάρει ούτε βαθμό μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, όμως το δεδομένο είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε ωριμότητα και σοβαρότητα στην αναμέτρηση στο νησί των Φαιάκων, αποφεύγοντας τις παιδικές... ασθένειες του παρελθόντος. Πέρα από τους τρεις πόντους ο ΠΑΣ κέρδισε κι άλλα πράγματα στην Κέρκυρα που θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος. 
Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι η γιαννιώτικη ομάδα έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της και μόλις στο 9' προηγούνταν ήδη με 0-2, ενώ στο 30' ήρθε και το τρίτο γκολ. Σημαντικό όφελος για τον ΠΑΣ ήταν και η παρουσία του νεαρού Νάουμετς. Ο Ουκρανός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Γιαννιώτες και πέτυχε 3 γκολ, ενώ θα είχε ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα. Ήταν μια εμφάνιση που την χρειάζονταν ο παίκτης του ΠΑΣ για να ανέβει ψυχολογικά. Η αλήθεια είναι ότι η πρόωρη ανανέωση στο συμβόλαιο του Νάουμετς δεν συνοδεύτηκε με καλές εμφανίσεις και ήταν αρκετά τα παιχνίδια που ο Γιαννίκης τον έβγαζε αλλαγή. 
Στα οφέλη της νίκης στην Κέρκυρα πρέπει να προστεθεί και η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ήταν το έκτο συνεχόμενο παιχνίδι που ο ΠΑΣ κράτησε ανέπαφη την εστία του και δεν δέχτηκε γκολ. Το δίδυμο του αρχηγού Σκόνδρα με τον Παντελάκη αρχίζει να δένει, παρότι η αλήθεια είναι ότι υστερεί σε ταχύτητα, ενώ αξιόπιστες λύσεις δίνουν στα άκρα οι Μπουκουβάλας και Αποστολόπουλος, αλλά και οι Οικονομόπουλος και Πήλιος όταν χρησιμοποιούνται.

Δεν φάνηκε η απουσία Παμλίδη
Ένα σημαντικό στοιχείο για τον ΠΑΣ στην Κέρκυρα είναι ότι η ομάδα έδειξε να μην επηρεάζεται από την απουσία του πρώτου σκόρερ Παμλίδη, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής. Μπορεί ο Κρίζμαν να το έψαξε το γκολ και να «σκύλιασε» να το βάλει, ωστόσο την Παρασκευή έλαμψε το άστρο του Νάουμετς. Τρία γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο για τον Ουκρανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος έχει εξαιρετικά «γλυκό» αριστερό πόδι, κάτι που θα θυμούνται για καιρό οι Κερκυραίοι. Καλή η παρουσία και του Ξύδα ως δεξί εξτρέμ. Συνδυάστηκε ωραία στη φάση του γκολ με τον Λέο και πέτυχε το δεύτερο γκολ, ενώ είχε συμμετοχή και σε άλλες φάσεις. 

Το πειθαρχικό παράπτωμα 
Αρκετός ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες με τον αποκλεισμό των Παμλίδη και Γιαννίκογλου από την αποστολή του ΠΑΣ που ταξίδεψε στην Κέρκυρα. Ο λόγος είχε να κάνει με πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν και έτσι συμφωνήθηκε από τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Ντάσιο μαζί με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη να μείνουν εκτός αποστολής. 
Το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν οι Παμλίδης, Γιαννίκογλου και Καρτάλης (σ.σ. ήταν έτσι κι αλλιώς εκτός αποστολής καθώς είναι τραυματίας) αφορούσε την παραβίαση του ωραρίου. Οι 3 ποδοσφαιριστές πήγαν στη συναυλία των «Πυξ Λαξ» την περασμένη Τετάρτη και ξεπέρασαν το ωράριο, παραβιάζοντας τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας, παραμονές κιόλας του ταξιδιού στην Κέρκυρα.
Από τις δηλώσεις πάντως του Γιαννίκη μετά το ματς στην Κέρκυρα φαίνεται ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και οι Παμλίδης, Γιαννίκογλου αναμένεται να επιστρέψουν κανονικά στην αποστολή την Κυριακή. Φαίνεται πως και οι ίδιοι αντιλήφθηκαν το λάθος τους και ζήτησαν συγγνώμη για την αντιεπαγγελματική τους συμπεριφορά στο κομμάτι αυτό.

Μαθαίνει αντίπαλο ο ΠΑΣ
Τον αντίπαλό του στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος θα μάθει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς το μεσημέρι στις 13:00 θα διενεργηθεί η κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή.
Στην 6η φάση της διοργάνωσης συμμετέχουν οι 11 ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση, καθώς και οι 5 πρώτες ομάδες (θέσεις 1-5) του βαθμολογικού πίνακα της Super League της περασμένης αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.
Από τις 16 ομάδες οι 13  αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Super League, o ΠΑΣ Γιάννινα είναι η μόνη ομάδα από τη Super League 2, ενώ σε αυτή τη φάση συμμετέχουν και δυο ομάδες από τη Football League, τα Τρίκαλα και η Καλαμάτα.
Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, από το οποίο θα προκύψει και ο αντίπαλος του ΠΑΣ, αποτελείται από τις πέντε ομάδες που μπαίνουν σε αυτή τη φάση και τις τρεις επόμενες στην σειρά κατάταξης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος περιόδου 2018-2019. 
Συγκεκριμένα οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης, Πανιώνιος, Λαμία, Παναθηναϊκός.
Το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελούν οι εξής ομάδες: Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΟΦΗ, Βόλος, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Τρίκαλα και Καλαμάτα. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το τριήμερο 07-09/01/2020 και οι ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα. Γηπεδούχος στις αναμετρήσεις είναι η ομάδα που θα προκύψει πρώτη από την κλήρωση.

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 0-4
Δόξα Δράμας-Εργοτέλης 1-2
Καραϊσκάκης Άρτας-Πλατανιάς 4-2
Απόλλων Λάρισας-Απόλλων Σμύρνης 1-0
Απόλλων Πόντου-Παναχαϊκή 0-3
Χανιά-Λεβαδειακός (σήμερα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΣ Γιάννινα 21 16-4
2. Απόλλων Σμύρνης 17 13-4
3. Απόλλων Λάρισας 17 13-8
4. Καραϊσκάκης Άρτας 17 16-13
5. Παναχαϊκή 15 12-6
6. Πλατανιάς 13 15-14
7. Εργοτέλης 13 14-16
8. Χανιά* 11 9-5
9. Λεβαδειακός* 11 8-7
10. Δόξα Δράμας 10 9-9
11. Κέρκυρα -3 2-20
12. Απόλλων Πόντου -3 2-23
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(20, 22, 23/12/2019)
Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης
Λεβαδειακός-Απόλλων Πόντου
Κέρκυρα-Δόξα Δράμας
ΠΑΣ Γιάννινα-Καραϊσκάκης Άρτας
Πλατανιάς-Απόλλων Λάρισας
Εργοτέλης-Χανιά